Wildness Festival Zwolle direct succesvol

Zwolle – Zwolle was zaterdag het decor voor een nieuw groot dance-festival, dat de leegte van het gestopte Fusion of Dance Festival moest opvullen. Het festival bood meer muziekstijlen en entertainment dan ooit tevoren en vond plaats op de vertrouwde locatie, de Wijthmenerplas. Deze geweldige locatie aan de rand van Zwolle was zaterdag omgetoverd tot een muzikaal dorp dat twaalf uur lang het middelpunt was van feest, verrassingen en spektakel. Het werd zaterdag druk, maar niet zodanig dat alle area’s vol zaten. Er was voldoende ruimte voor iedereen. In totaal kwamen er 11.000 danceliefhebbers op het nieuwe festival in Zwolle af.

wildness_-115-bewerkt.jpg  

Zoals inmiddels algemeen bekend is, zal Fusion of Dance Festival niet meer plaatsvinden. De reden hiervan was een verschil in visie tussen twee organisaties. Studio TaS, voorheen mede-organisator van Fusion of Dance, heeft zich sindsdien verenigd met de organisatie Absolutely Fresh, bekend van onder andere Freshtival en Fantasy Island Festival in Enschede. “Dat is dus goed nieuws voor de liefhebbers van zowel de hardere en zachtere dancestijlen” zegt Rob Teitsma van Studio TaS. “Met de komst van Absolutely Fresh werden de populaire concepten Superbash en Superbash RAW, area’s gehost op Wildness Festival en daarmee werden de hardstyle liefhebbers op hun wenken bediend”.

https://youtu.be/x26tSmtwUQ0 

wildness_-15.jpg

 wildness_-88.jpg

wildness_-395.jpg 

wildness_-298.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Voor de liefhebbers van house, techno en clubmuziek werd ook alles uit de kast getrokken, want naast de vertrouwde LIPGLOSS-mainstage waren er meerdere area’s die onder andere de muziekstromingen techno, hip hop en eclectic vertegenwoordigden. Op het terrein was er een scala aan leuke, grappige, creatieve en verrassende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan workshops salsa dansen, foute verkleedpartijen, onverwachte sitdowns en flashbacks naar bijvoorbeeld de gouden jaren 90.

wildness-1.jpg

wildness-2.jpg

wildness-3.jpg

wildness-4.jpg

wildness-5.jpg

wildness-6.jpg

wildness-7.jpg

wildness-8.jpg

wildness-9.jpg  

wildness_-23.jpg

wildness-10.jpg

wildness-11.jpg

wildness-12.jpg

wildness-13.jpg

wildness-14.jpg

wildness-15.jpg

wildness-16.jpg

wildness-17.jpg

img_0028.jpg

img_0029.jpg

img_0031.jpg

img_0033.jpg

img_1090.jpg

img_1106.jpg

img_1125.jpg 

wildness_-52.jpg 

wildness-18.jpg 

 wildness_-58.jpg

wildness_-60.jpg

wildness-19.jpg

wildness-20.jpg

wildness-21.jpg 

wildness-22.jpg

wildness-23.jpg

wildness-24.jpg

wildness-25.jpg

wildness-26.jpg

wildness-27.jpg

wildness-28.jpg

wildness-30.jpg 

wildness-29.jpg

wildness-32.jpg

wildness-33.jpg 

wildness_-95.jpg

wildness_-122.jpg

wildness_-187.jpg

De Zwolse rapper Sticks in the house...

wildness_-351.jpg

wildness_-384.jpg

wildness_-396.jpg

wildness_-404.jpg

wildness_-410.jpg 

wildness-40.jpg

wildness-41.jpg

wildness-42.jpg

wildness-43.jpg

wildness-44.jpg

wildness-45.jpg

wildness-46.jpg

wildness-47.jpg

wildness-48.jpg

wildness-49.jpg

wildness-50.jpg

wildness-51.jpg

wildness-52.jpg

wildness-53.jpg

wildness-54.jpg

wildness-55.jpg 

wildness_-203.jpg

wildness_-348.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 62
 1. Dit zijn de betere feestjes en super dat dit in Zwolle wordt georganiseerd!

  Benieuwd hoe lang het duurt voordat het eerste gezeik komt waar je het geluid allemaal wel niet kon horen.


  ⚠️ Meld

 2. We kunnen het in Zwolle-zuid horen, maar het valt reuze mee. Vorige keer was verl erger. Prima mee te slapen. Ze hebben wel goed weer.


  ⚠️ Meld

 3. Tot hoe lang duurt dit feestje? Staat niet op de Facebook pagina. Misschien kan de DJ dit even door de microfoon roepen, dan hoor ik het hier wel;)


  ⚠️ Meld

 4. heel goed voor Zwolle deze festivals. Ben geen kenner: maar waarom dit tijdens het broedseizoen in een natuurgebied moet is me onduidelijk. Ook ik woon in zuid en hoor het letterlijk binnen, zo maar de oordopjes in brengen 😉


  ⚠️ Meld

 5. Vorige maal verschool de gemeente zich achter de windrichting waardoor het allemaal zo duidelijk te horen was. Nu was er bijna geen wind en ook nu weer, b.v. in de Aa-landen, goed te horen. Benieuwd door welke “externe” oorzaak het geluid weer te hard was. Onvoorstelbaar. Wie stelt trouwens het maximum aantal decibellen vast en geeft vergunning ? Juist ja, de Gemeente Zwolle en die gaat ook controleren. De slager keurt zijn eigen vlees, zo wordt dat genoemd.


  ⚠️ Meld

 6. Het is maar een avondje mensen 🙂 Als bij onze buren de wasmachine aanstaat is de muziek niet eens te horen en die staat meerdere malen per week aan, het hele jaar door 🙂 (niet dat het me stoort, maar even ter vergelijking). Overigens is het nu stipt 12 uur doodstil, je kunt alles wel gaan verbieden maar daar wordt het echt niet leuker op. Dan klaagt iedereen wel over hangjongeren en wordt (in de trent van de vuurwerk discussie) gevraagd om een centraal evenement (terug bij af) te organiseren. 😉

  Ik vind het in elk geval leuk dat er een aantal keer per jaar zo’n feestje kan en mag georganiseer worden! Leuk voor de bezoekers dat het weer ook perfect was. Heerlijk zomers gevoel.


  ⚠️ Meld

 7. Nou, we kunnen slapen hoor.:D

  Laatste half uur ook de songteksten nog mee kunnen bl?ren. John legend, met All of me. Volgende keer ook verzoeknummers? 8)

  Gr uit de Pierik


  ⚠️ Meld

 8. Sjabbo: Volgens mij was er zeker wel sprake van wind, gedurende de dag waren er 100% zeker verschil in geluidsintensiteit hoorbaar. Ik heb overigens de gehele dag en het begin van de avond buiten gestudeerd en ik heb zonder problemen kunnen studeren (Zwolle zuid).

  Ik krijg echt het idee dat mensen wel erg kunnen overdrijven over de geluidsoverlast. Ik neem voor gemakshalve maar aan dat het uit verveling is, het gemiddelde geluid uit de omgeving overstemt de muziek al.


  ⚠️ Meld

 9. Ik zag begin van de avond een man op een brancard, omringd door zo’n 20+ ambulance/EHBO hulpverleners, over het terrein worden geraced. Ben benieuwd hoe het met hem is afgelopen!


  ⚠️ Meld

 10. @ Jordy!

  De man is weer op goed te pas en op eigen kracht naar huis gegaan.. Morgen zal hij dit feest zeker herinneren??


  ⚠️ Meld

 11. Mooi, mooi feestje dus.

  Laat het nu dan ook vandaag fantastisch weer zijn, is de hele bemde opgeruimd en kunnen mensen met gezinnen nu dan ook genieten van deze prachtige plas???

  Zal wel niet


  ⚠️ Meld

 12. Begrijp niet waarom zulke feesten niet in de IJsselhallen gehouden worden. Kan de volumeknop omhoog en blijft het geluid binnen de muren. Iedereen blij.


  ⚠️ Meld

 13. Het was een top feestje! & gezeur van mensen blijft er toch. Gewoon lekker weekendje weg gaan of de stad uit!! Er zijn ook zat plekken rond de plas waar NIET gefeest is, dus ook voor de gezinnen met kids schoon gras + dat er heel netjes gelijk werd opgeruimd door een schoonmaakteam! Alles was goed geregeld, wildness’15 zeker weer van de partij 😀


  ⚠️ Meld

 14. @Name; U kunt aan de andere kant van de Wijthmenerplas (via het plaatsje Wijthmen) recreëren. We hebben hiervoor bewegwijzering voor de omleiding hiervoor aangegeven met grote gele borden bij het kruispunt Zalneweg/Heinoseweg (hoofdweg naar Wijthmenerplas).
  Tevens is er een weiland door ons afgehuurd nabij dit strand waar u uw auto kan parkeren.
  Heel veel zonplezier toegewenst met uw kinderen!


  ⚠️ Meld

 15. Kijk, de organisatie leest mee en heeft al een oplossing! Top!
  Goed geregeld mensen! Volgend jaar weer?

  Jammer dat er altijd zeikerds zijn die denken dat klagen op weblog zwolle helpt..


  ⚠️ Meld

 16. Als men nu al geluidsoverlast heeft ervaring, dan houd ik mij hart vast voor volgende week. De hardere muziekstijlen en dat midden in de stad:P Dit gaat geheid een klachtenregen veroorzaken, als men nu al overlast had.


  ⚠️ Meld

 17. Wij hebben gezellig met de kids in de tuin mee gedanst.
  Ja je hoorde het hier in zuid. Maar iets horen en er last van hebben is een verschil, kaarsjes aan, wijntje erbij, en de radio kan uitblijven.
  Mooi dat er in zwolle zoveel georganiseerd word. En dan ben ik nogwel een trouwe kerkganger gerard!


  ⚠️ Meld

 18. Leven en laten leven laat de jeugd toch lekker genieten van het leven 😀 elvis was ook ooit een vies en vunzig mannetje in de ogen van sommige :o:P


  ⚠️ Meld

 19. Hier in de AA-Landen was het prima te horen en ik zal de laatste zijn die klaagt over geluidsoverlast als Dj zijnde. Ik vind het geweldig dat Zwolle zich manifesteert als festival stad, maar er zit ook een keerzijde aan.

  Ik vraag mij namelijk af of het wel verstandig is dat Zwolle zoveel van dit soort feesten achter toestaat. Straks is de tolerantie van de Zwollenaren op en zijn we terug in de jaren 90 waar echt helemaal niet kon of mocht! Ik kan mij namelijk heel goed voorstellen dat er mensen zijn die hun buik vol hebben van het gedreun wat de laatste weken over Zwolle klonk. Dat zou toch ontzettend jammer zijn.


  ⚠️ Meld

 20. Jammer dat je zo reageert Wausie, aangezien juist ik van de DJ’s ben geweest die altijd hard gewerkt heeft in de jaren 90 om bij de gemeente Zwolle dit soort feesten mogelijk te krijgen.

  Ik ben blij dat de tijden veranderd zijn en dat tegenwoordig wel makkelijk een feest of festival georganiseerd kan worden. Mij afschepen als nep dj met een staat van dienst die van de The iT tot aan The Love Parade gaat is dan ook zeer kortzichtig!

  Jammer dat je het niveau zo omlaag brengt hier!


  ⚠️ Meld

 21. Natuurlijk is het met al die soorten muziekfestivals een kwestie van geven en nemen. Het is alleen jammer dat steeds dezelfde mensen moeten geven en steeds anderen alleen maar nemen.
  Iedereen vindt hier maar dat je toch moet kunnen leven. Mag een ander dat dan ook?


  ⚠️ Meld

 22. Tsja, 362 dagen in het jaar wordt de mensen in de buurt plezier d.m.v. rust gegeven. En 3 dagen in het jaar wordt een andere groep mensen plezier d.m.v. een feestje gegeven. Dus over geven en nemen gesproken: het is dus inderdaad jammer dat steeds dezelfde mensen moeten geven en steeds anderen alleen maar nemen. 😉


  ⚠️ Meld

 23. Wij hebben een super dag gehad. Een feest zoals een feest hoort te zijn. Met toneel, salsa, rodeostier genoeg variatie aan eten (in vergelijking tot 4jaar terug met 3 caravannetjes in het technobos) en muziek voor elk wat wils. lekker chillen op de banken op de heuvel bij lipgloss tot knallen bij de RAW. Mooi weer en veel gezellige mensen om je heen!:D:D


  ⚠️ Meld

 24. Ik snap alleen echt niet goed waarom het feest pas leuk zou moeten zijn als het volume zo hard staat. Is het minder leuk als het geluid op bv. 3/4 van de sterkte staat?
  Kan iemand me dat uitleggen?


  ⚠️ Meld

 25. Omdat deze de basis vormt voor het feest. Je komt voor de muziek, om lekker te dansen en je op muziek uit te kunnen leven.
  Als je dan oude bekenden ontmoet kun je ergens een wat rustiger hoekje opzoeken om even bij te praten, of je gaat met elkaar ergens anders heen.
  Als je niet van dansen en uitgelaten gedoe houdt ga je automatisch al niet naar dat soort feesten, en zoek je de kroeg op om te kletsen, of spreek je af bij mensen thuis.

  Door het geluid kun je anderen toelaten in je territorium wat je zonder geluid niet kunt. Dat brengt intimiteit, want daardoor kun je onbeschaamd in de levenssfeer van een ander binnendringen zonder dat je risico loopt.

  Toen ik nog jong was ging ik best vaak uit, en stoorde mij de harde muziek helemaal niet. Nu ik wat ouder ben vind ik een goed gesprek belangrijker. Dus het is maar waar je voor kiest.


  ⚠️ Meld

 26. Vandaag diverse deelnemers gesproken. Beangstigend om te horen hoeveel deelnemers zijn afgevoerd. Het is dus niet gebleven bij een slachtoffer op een brancard. Blijkbaar is het pas feest als mensen gehoorschade oplopen, onder invloed zijn van drugs en vanwege de drank de weg naar huis niet meer weten te vinden. Echt een top feest.


  ⚠️ Meld

 27. Jaaaaaaaa je bent er weer! Onze enige echte top-zuurpruim, memeth1873! We waren hier al op je aan het wachten na je vorige ongefundeerde geblaas in het Hardshock topic. Welkom terug! En lief zijn he! :-*


  ⚠️ Meld

 28. Blijkbaar is het pas feest als mensen gehoorschade oplopen, onder invloed zijn van drugs en vanwege de drank de weg naar huis niet meer weten te vinden.

  De jaloezie spat eraf 😛


  ⚠️ Meld

 29. Het ziet er gezellig uit. Woon ook in Zuid en we hebben nergens last van gehad. Kon het buiten horen en dat was het dan ook!

  Als je hiervoor al de oordoppen in doet….

  En super dat de organisatie hier ook even reageert en mensen laat weten waar ze nog kunnen recreëren!


  ⚠️ Meld

 30. Ik snap alleen echt niet goed waarom het feest pas leuk zou moeten zijn als het volume zo hard staat. Is het minder leuk als het geluid op bv. 3/4 van de sterkte staat?
  Kan iemand me dat uitleggen?

  Je moet de muziek niet alleen horen maar ook voelen, als je de bassdrum door je lichaam voelt gaan beleef je de muziek een stuk beter. Daarom moet je het volume opschroeven.
  Let op: het wil niet zeggen dat ik het ermee eens ben, maar dat is wel het antwoord op jouw vraag.


  ⚠️ Meld

 31. Ik heb zaterdagavond nog een rondje langs de dijk bij Zuid gedaan. Bij de energiecentrale knalde de herrie je om de oren, maar bij bijvoorbeeld schelle was het een stuk minder. Mijn conclusie is dat het erg afhankelijk is van de locatie hoeveel overlast je had.


  ⚠️ Meld

 32. Een kaartje kopen is geheel overbodig, ik kon bij mij achter in de tuin luid en duidelijk mee “genieten”. Net als bij de overige feestjes de afgelopen weken trouwens…:)

  groet uit Stadshagen


  ⚠️ Meld

 33. Bericht door wlansink, op 19 mei 2014 10:52
  Mijn conclusie is dat het erg afhankelijk is van de locatie hoeveel overlast je had.

  Mijn conclusie is, dat het vooral afhankelijk is van de persoon hoeveel overlast iemand heeft….


  ⚠️ Meld

 34. @Plantje
  Mijn conclusie is dat ik op beide punten dezelfde persoon was. Die ene persoon merkt echter op die twee locaties toch verschil in geluidsdruk op.


  ⚠️ Meld

 35. “De herrie knalde”, daarmee associeren de meeste mensen toch echt een veel hogere geluidsdruk, dan natuurkundig mogelijk is op die afstand…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.