Aanhoudingen na ruzie aan Anjerweg

Zwolle – De politie heeft op zaterdag 17 mei rond 23.30 uur in de Anjerweg in Zwolle vijf personen aangehouden; tussen de vijf was op straat ruzie ontstaan. De politie was ter plaatse gekomen om de boel te sussen, maar dat bleek zonder aanhoudingen niet mogelijk.

De ruzie zou zijn ontstaan omdat één van de personen zich in de tuin van de ander zou hebben begeven. Daarop werd er verhaal gehaald en ontstond er ruzie die dreigde te escaleren. De politie kwam uiteindelijk met meerdere eenheden ter plaatse en gaf een vordering om te vertrekken. Toen deze werd genegeerd, werd het onrustiger. De politie ging daarop over tot de aanhouding van de vijf, die werden meegenomen naar het bureau. Een enkeling bood dermate veel verzet dat een politiehond moest worden ingezet. Het gaat vijf inwoners van Zwolle; een vrouw (van 39 jaar) en vier mannen (van 18, 38, 38 en 44 jaar).

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Westerholten…

  Bij andere wijken wordt direct de wijknaam vermeldt,
  maar hier mogen de mensen het blijkbaar niet weten. of toch wel?

 2. ‘mogen de mensen het blijkbaar niet weten’

  Huh? Waarom zo achterdochtig? Iedereen weet of kan toch achterhalen dat de Anjerweg in Westenholte is?

  Het was hier vlak achter, maar best indrukwekkend. Het hondje had er best zin in, maar ondanks dat waren een aantal Polen niet van plan om zich wat redelijker te gaan gedragen.

 3. het waren geen polen. het beesje gewoon bij de naam noemen of mogen de mensen niet weten dat het gewoon asociale stukken tuig uit westenholte waren.

  8)

 4. Mijn achterburen zijn Pools en aan het geschreeuw te horen, waren de ongewenste bezoekers ook Pools. Ze wonen er overigens al een tijdje, waarmee je ze ook Westenholtenaren of Zwollenaren kan noemen. Ik heb in al die tijd nog nooit overlast gehad en in het voorbijgaan wordt er ook altijd vriendelijke gegroet, dus van mij geen kwaad woord over deze mensen. Dat het er gisteren iets minder vriendelijk aan toe ging en dat daar wat drank bij in het spel was, is me wel duidelijk. Uit dit verhaal wordt trouwens niet duidelijk of de arrestanten ook de bewoners van het huis waren.

 5. Wat maakt het uit waar ze vandaan komen. Het zijn nu Zwollenaren. Laten we dat veroordelen en vooroordelen maar over aan steden waar ze wel een integratieprobleem hebben. Zwolle doet lekker niet mee aan die ongein!

 6. Wie zegt dat? Wie bepaalt dat? Japser? Wie denk je dat je bent, om dat voor ons allen te bepalen?
  Wanneer problematiek te herleiden is tot culturele verschillen in inzicht en gedrag, lijkt het mij nuttig om die dingen juist te benoemen, omdat dat het leggen van een vinger op de zere plek kan bemakkelijken. Het negeren en doorlopen hebben we te lang gedaan.

 7. Daar ben ik het in beginsel wel mee eens, Gerline. Het helpt niet om problemen niet te benoemen. Feiten (en niet aannames) zijn een voorwaarde. Dan kun je werken aan een oplossing.
  Wat het lastig maakt is dat mensen zich gaan gedragen naar de wijze waarop ze bejegend worden (Pygmalion-effect). Dat wordt door onderzoeken aangetoond. Ik herken dat effect trouwens ook bij mezelf. 🙂 Wanneer we mensen uit andere culturen bijvoorbeeld benaderen alsof ze crimineel zijn of waarschijnlijk binnenkort zullen worden, wat weerhoudt ze er dan van om zich ook maar als zodanig te gaan gedragen? Goed gedrag geeft toch geen positief effect. En helaas, is de bejegening van mensen uit andere culturen in Nederland tegenwoordig niet bepaald open en nieuwsgierig, maar eerder negatief en wantrouwend. Dat draagt sowieso niet bij aan het vreedzaam samenleven.

 8. @dame, ik zie een kleine tegenstrijdigheid in je verhaal. Enerzijds geef je aan dat mensen zich gaan gedragen naar de wijze waarop ze bejegend worden. Anderzijds schrijf je iets verder “goed gedrag geeft toch geen positief effect”

 9. @Gerline ik lees nauwelijks over integratieproblemen in Zwolle. Ik zie wel veel multiculturele activiteiten. Daar zie ik dat aan. Ik zeg niet dat er niks aan de hand is, zeker in heel Nederland, maar hier in Zwolle, neuh, dat valt 300% mee. Hoe erg de PVV-stemmers dat graag zouden willen.

 10. @bvb Die laatste zin was bedoeld om aan te geven hoe mensen denken die niet positief bejegend worden. Als je in een winkel wordt bekeken alsof je een dief bent (en zeker wanneer dat vaker gebeurt), dan is de stap naar daadwerkelijk stelen kleiner dan wanneer je als gewone klant wordt behandeld. Je kunt dan wel normaal en netjes blijven, maar het heeft niet als effect dat je netjes en normaal behandeld wordt. Zo bedoelde ik die zin.

Reageer