Be Quick verliest thuis van Veensche Boys

Zwolle – Be Quick is zaterdag in de nacompetitie niet goed begonnen. Thuis werd met 0-1 verloren tegen Veensche Boys. Desondanks biedt de return in Nijkerkerveen nog zeker kansen om verder te komen. 

Be Quick moet op zien te krabbelen na de teleurstelling van woensdagavond, toen het het kampioenschap verloor in de tweede klasse h. Bovendien komt daar ook nog de schorsing van Sander Aarten bij. Het team begint redelijk aan de wedstrijd, maar ontsnapt al in de 8e minuut als Bart van Tiggelen zich ontdoet van Eric van Beek en de bal in kansrijke positie over het doel werkt. Enkele minuten later is Be Quick zelf dicht bij een treffer als Frank Oosterhof een bal van Michel Klink verlengt. In de fase hierna komt Be Quick enkele keren met de schrik vrij. De ploeg is niet altijd scherp en soms zijn er misverstanden in de communicatie. Vlak voor rust echter komt het team van Arnie Pot toch nog bijna op voorsprong, maar het schot van Bas Buimer spat op de lat uiteen.

Na de rust gaat het direct mis. Bij Be Quick wordt slecht verdedigd en Bart van Tiggelen profiteert door de 0-1 op het scorebord te zetten. Veensche Boys komt nog dicht bij de 0-2 maar in de 62e minuut schuift Bas van de Grootevheen de bal net naast het doel. Be Quick probeert dan in slotfase nog tot een offensief te komen. Dat lukt ten dele, want in de laatste 20 minuten is er toch wat drang naar voren. Tot scoren komt de ploeg echter niet meer. Be Quick moet zichzelf niet kansloos rekenen. Mogelijk helpt de bruiloft van Aron Tempelman om de knop om te zetten. Hoe een eventueel vervolg van de nacompetitie eruit ziet is nog niet duidelijk, want Esa – Sparta Enschede eindigde vandaag in 0-0.

Arnie Pot: “We begonnen goed aan de eerste helft, maar daarna maken we wat verkeerde keuzes waardoor we onszelf in de problemen brengen. De tweede helft begint dan direct met een rotdoelpunt. Er was daarna ruimte om te voetballen, maar dat hebben we niet goed genoeg gedaan. Wel een compliment, want we hebben toch ook gestreden om te winnen. Toch is het goed dat er woensdag en vandaag zoveel Be Quickers waren om ons te steunen. Dan zie je toch dat het leeft.” Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman (73. Karwan Mehrabi) , Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Frank van de Burg, Bas Buimer, Aron Tempelman, Michel Klink (65. Felix Boessenkool), Talha Özen.

Artikel delen:

Reageer