Toertocht Ster van Zwolle

Zwolle – Op initiatief van de Stichting Sport Evenementen (SSE) wordt zaterdag 24 mei voor het eerst de ruim een halve eeuw bekende voorjaarsklassieker Ster van Zwolle ook als toertocht gehouden. De SSE, ook organisator van de jaarlijkse internationale openingsklassieker, heeft voor de technische uitvoering van de toertocht de hulp ingeroepen van Toerclub Swolland. De recreatieve Ster van Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en Sligro.

 

toereditie.jpg 

 

De toerfietsers kunnen zich zaterdag tussen 08.00 uur en 09.30 uur in laten schrijven in de kantine van voetbalvereniging Be Quick ’28 op het Stadionplein in Zwolle. Er kan vanaf het stadionterrein gestart worden en gekozen worden uit de volgende afstanden: 85 km, 100 km, 115 km en 130 km. Het inschrijfgeld bedraagt vier euro voor leden van de NTFU en vijf euro voor anderen. Namens Swolland zijn de gepijlde routes uitgezet door rittencoördinator Wim Hessels. Hij zegt dat gedeeltelijk gebruik is gemaakt van het wedstrijdparcours van de Ster van Zwolle. "Niet alle wegen van de klassieker zijn geschikt voor toerfietsers," zegt Hessels, die het parcours door het Vechtdal, Salland en de IJsseldelta voor de recreatieve doelgroep "attractief en aantrekkelijk" noemt.

Toerclub Swolland organiseert jaarlijks meerdere toertochten. Vaak wordt daarvoor uitgeweken naar de Veluwe. De Stichting Sport Evenementen vindt echter dat Zwolle, als hoofdstad van Overijssel én als Nederlandse Fietsstad 2014, ook een eigen toertocht moet hebben. Zaterdag bijten de toerfietsers het spits af. Meer informatie is te verkrijgen op de websites www.destervanzwolle.nl en www.swolland.nl.

Artikel delen:

Reageer