Het weer: opnieuw hoofdrol voor de zon

Zwolle – Maandag wordt het wederom prachtig lenteweer, met opnieuw veel zon en het blijft droog. Lokaal kan er een onweersbui ontstaan. Er staat een zwakke wind uit oost- tot zuidoostelijke richting. Het kwik komt uit tussen 24 en 27 graden.

18-05-2014_weerfoto_luttekestraat-grotemarkt.jpg

Druk bezochte terassen op de Luttekestraat 

Dinsdag is de wind meer zuidelijk en heeft de zon opnieuw de hoofdrol te pakken. In de middag ontstaan er enkele stapelwolken waarbij sommige uit kunnen groeien tot een onweersbui. De wind komt uit de noordoosthoek en is zwak tot matig van kracht. Het wordt circa 27 graden. Woensdag neemt de buienkans in onze regio iets verder toe. Desondanks wordt het op veel plekken nog prachtige lentweer waarbij wel wat wolkjes voor kunnen komen. Bij een zwakke tot matige wind uit noordwestelijke richting wordt het met 28 graden nog iets warmer.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Pfff, als we dan toch op details gaan letten: het gedrag van de zon is niet constant dus speelt het niet elke dag dezelfde rol. Daarnaast is staat een rol altijd in een context, ook natuurkundig en kosmisch. De rol is afhankelijk van de context en daarmee per context verschillend hetzelfde.
    Zotteklap. Heerlijk weer, veel te mooi voor natuurkunde Sjabbo8)

Reageer