Achtervolging eindigt met eenzijdig ongeval

Zwolle – Maandagmorgen, net na middernacht, zijn na een achtervolging vanaf de A28 vier verdachten aangehouden.

achtervolging-2.jpg

De verdachten werden naar aanleiding van een tip achtervolgd. Op de zondagavond is gezien dat zijn gestapt zouden zijn na een inbraak in een tuincentrum in het Drentse Annen. De verdachten reden met hoge snelheid door Zwolle, en de bestuurder verloor op de Zwartewaterallee ter hoogte van het Kamperlijntje de macht over het stuur. Hierop zijn volgens de aanwezige politie vier verdachten aangehouden. Het is niet duidelijk of er persoonlijk letsel is opgelopen.

achtervolging-3.jpg

achtervolging-3-2.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. @braniac, deze gast(en) kiest (kiezen) er zelf toch voor om “er van door” te gaan voor de politie en zo een ongeluk te krijgen. Is echt niet zielig, hoor.

  Gelukkig is er niet iemand anders van de sokken gereden.

  Lekker een poosje uit de maatschappij halen en tussen 3 muren en een deur laten zitten.

 2. Er zijn in totaal 4 personen aangehouden waarvan er 1 is gegrepen door een hond.
  ook is deze auto geramd door de politie aangezien het overvallers waren en ze geen gehoor gaven aan de stoptekens van de politie.

  dit is gerechtigheid en ik ben er niet rauwig om

 3. Zwolleboy, wat is jou bron? Op RTV Oost lees ik:

  Na melding van een mogelijke inbraak bij het tuincentrum in Annen kreeg de politie de verdachten in het vizier op de A28 bij Hoogeveen. Ondanks het geven van stoptekens reed de auto met het viertal gewoon door en verliet pas bij Zwolle de snelweg. Op de Zwartewaterallee reed de auto tegen het verkeer in en belandde na botsing met de stoeprand op de kop op de andere weghelft. Op dat moment reden meerdere politiewagens achter de vluchtauto. De politie hield de vier inzittenden aan en vond in de auto gereedschap en kleding afkomstig van diefstal.

  Dus geen overval, maar inbraak en niet geramd, maar stoeprand.

Reageer