Promotie rolstoelhockeyers ReVas De Peperbus

Zwolle – Afgelopen zaterdag 10 mei zijn de handbewogen rolstoelhockeyers van ReVAS de Peperbus kampioen geworden in de derde klasse van de rolstoelhockeycompetitie. Hierdoor promoveren ze naar de tweede klasse. Een mooi resultaat van de handbewogen rolstoelhockeyers, die onder leiding staan van Jan Boers en Ramon Vliegenthart.

rolstoelhockey_3.jpg 

"We hebben er hard voor getraind. Tijdens een competitiedag spelen we drie wedstrijden achter elkaar. De laatste competitieronde hadden we het kampioenschap al na de eerste wedstrijd binnen. Het zou mooi zijn als dit een boost geeft aan het rolstoelhockey in Zwolle", vertelt Ramon Vliegenthart. "Volgend jaar willen we ons handhaven in de tweede klasse. Onlangs hebben we een boarding kunnen aanschaffen, waarmee we nog gerichter kunnen trainen". De boarding is mogelijk gemaakt door een donatie van het Hervormd Weeshuis en een sponsoractie van het Gymnasium Celeanum.

rolstoelhockey_2.jpg 

De competitie van het rolstoelhockey bestaat uit een competitie voor handbewogen rollers, waar ReVAS de Peperbus voor uitkomt, en een competitie voor elektrische rolstoelers. De handbewogen hockeyers van ReVAS de Peperbus trainen elke dinsdagavond van 18.45-20.15 uur in de sportzaal van de Vogellanden.

Wil je een keer komen meetrainen? Stuur dan een e-mail naar Ramon Vliegenthart, ramon.vliegenthart@ziggo.nl of Jan Boers, ans.jan72@home.nl. Zelf geen sportrolstoel? Dit is geen probleem, er zijn sportrolstoelen aanwezig. Rolstoelhockey is ook mogelijk voor hockeyers die vanwege bijvoorbeeld knie- of enkelblessure niet meer lopend kunnen hockeyen maar nog wel graag de sport willen blijven beoefenen. ReVAS de Peperbus daagt deze spelers uit om het spel een keer vanuit de rolstoel te komen ervaren. Voor meer informatie over aangepast sporten, kun je contact opnemen met de afdeling aangepast sporten van SportService Zwolle, tel.: 038 – 423 66 86 of e-mail: l.boetes@sportservicezwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer