Openluchtbadman Ron van den Berg overleden

Zwolle – Op maandag 19 mei bereikte Weblog Zwolle via het bestuur van het Openluchtbad het trieste bericht dat Ron van den Berg maandagmorgen is overleden. 

19-05-2014_ron_van_den_berg_overleden.jpg

Ron is jarenlang de drijvende kracht bij het Openluchtbad geweest. Met zijn enthousiasme, fanatisme en mensenkennis wist Ron anderen te inspireren. Daarnaast is het Openluchtbad Ron tot op de dag van vandaag zeer dankbaar voor zijn heldenrol als actievoerder om het bad voor de sloop te behoeden. Openluchtbad Zwolle kan zich voorstellen dat er leden zijn die behoefte hebben om Ron te herdenken en herinneringen op te halen. Het bestuur van het bad nodigt u uit om vanavond maandag 19 mei tussen 19.00 en 21.00 uur naar het Openluchtbad te komen.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Las net het trieste bericht dat Ron is overleden. Ik heb goede herinneringen aan hem: koffie drinken in de keuken tijdens mijn vrijwillersdiensten, bijkletsen. Het leek wel alsof Ron in het zwembad woonde – hij was er altijd.
  Ik wens iedereen heel veel sterkte met het dragen van dit verlies.
  Het zal vreemd zijn dat Ron er niet meer is in het zwembad.


  Maak melding

 2. Ik herinner mij als de dag van gisteren dat we samen ’s avonds de hekken van het openluchtbad vergrendelde, en dat we officieel het zwembad hebben gekraakt! Wat hebben we een lol gehad samen in het zwembad een aan de Brederostraat. Een icoon is heen gegaan. Rust zacht Ron!


  Maak melding

 3. Wat een verschrikkelijk berichtgeving.
  Zwolle moet een pracht van een persoon laten gaan.
  We gaan je missen!
  Sterkte toegewenst voor de nabestaanden en naasten


  Maak melding

 4. Rust zacht lieve vriend.
  Al meer als 40 jaar kwam je op je zo geliefde eiland Schiermonnikoog.
  Je was bijna een eilander. Wat hebben we genoten van al je mooie verhalen die je op jouw manier zo mooi kon vertellen.
  Heel veel sterkte gewenst voor Paulien, Mark en familie plus alle vrijwilligers van het openluchtbad Zwolle.
  Cor, Els, Leonie, Ruud, Jesse, Menno, Paulien, Marijn, en Sanne plus alle kennissen van het eiland Schiermonnikoog.
  Nogmaals rust zacht lieve Ron [ pappie]  Maak melding

 5. Ron was er vanaf het begin bij. Ook ik kan mij de kraak van het Openluchtbad nog goed herinneren. Ron was één van de grondleggers tot behoud van het Openluchtbad.
  Rust zacht Ron. En strekte aan familie en vrienden.
  You’ll never walk alone!


  Maak melding

 6. Wij hebben Ron leren kennen als vaste bezoekers van de ‘Akbar’ in de jaren 70,80 en 90 op Schiermonnikoog. Een goede vriend van vele eilanders geworden tijdens de mooie dobbeluurtjes, goede gesprekken hebben we gehad en vooral heel veel gelachen. Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte toe.

  Lieve Ron rust zacht….we zullen je erg missen.

  Klaas, Marijke, Gemma en Coen.


  Maak melding

 7. Elk appelboompje wist Ron te staan op zijn geliefde eiland Schiermonnikoog. Het strand, de duinen struinde hij jaren bij langs in zijn groene jas en laarzen. Deze attributen bleven ook op het eiland, want daar hoorden ze. Zijn humor was onuitputtelijk, je vroeg je vaak af: hoe komt hij er op, soms waren de verhalen van Ron zo vol van gekkigheid dat je zat te schuddebuiken van het lachen en je op het laatst gewoon buikpijn van het lachen had. Lieve Ron bedankt dat je er was, we zullen je niet vergeten.
  Paulien, Mark, familie en vrienden veel sterkte.  Maak melding

 8. Als een schip achter de horizon verdwijnt ,
  is het niet weg !
  Je kunt het alleen niet zien .

  Lieve Ronnie rust zacht ,

  Mark en jou maatje Paulien wensen wij veel sterkte,
  Voor nu en in de toekomst .


  Maak melding

 9. Door toeval ontdekt dat helaas Ronnie is overleden, voor de familie mijn medeleven en gecondoleerd. Ronnie heb ik leren kennen in het Koffiehuis van Bert Schinkel, wie kent hem daar nog meer van ?? Wil graag contact met jullie hebben.

  groeten Wout


  Maak melding

 10. Als van kleins af aan ging ik ieder seizoen weer naar het zwembad en Ron was er altijd, hij kende iedereen en iedereen kende hem.
  Jaren later kwam ik hem weer tegen, dit keer niet in het zwembad maar op de manege, waar hij regelmatig langskwam met zijn maatje Henk. Op een gegeven moment kreeg ik het verdrietige nieuws te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Langzaam maar zeker ging Ron zienderogen achteruit en iedere keer weer dacht ik: “Nu zie ik hem voor het laatst”. Maar telkens weer bleef hij mij verbazen met zijn vechtlust om er zo lang mogelijk wat van te maken. Tot ik afgelopen zondag kreeg te horen dat hij nu echt op sterven lag. De volgende ochtend overleed hij en kwam er een eind aan het leven van deze vechter.
  Ik wil de familie en vele vrienden van Ron van harte condoleren en veel sterkte wensen met dit grote verlies.


  Maak melding

 11. Het Openlucht bad van Zwolle werd gedragen door Ron van den Berg.
  Nu draagt het zijn naam.
  Het Ron van den Berg bad.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.