Huiswerkklas Travers Welzijn bestaat 25 jaar

Zwolle – De Huiswerkklas van Travers Welzijn bestaat dit jaar 25 jaar. Wekelijks komen middelbare scholieren op de maandag- en/of woensdagavond naar brede school Het Wonderwoud in de Zwolse wijk Dieze. Daar krijgen ze gratis ondersteuning op maat.

img_6611.jpg

Foto: Harry ten Klooster  

De begeleiding wordt gegeven door verschillende vakkrachten en er is ruimte om rustig te kunnen werken en leren. De redenen waarom de scholieren hiervan gebruik maken, lopen uiteen. De een kan zich bijvoorbeeld moeilijk concentreren thuis en de ander heeft moeite met een bepaald vak en wil daarvoor graag extra ondersteuning. Jaarlijks melden zich 75 nieuwe leerlingen aan. Veel van hen blijven er hun gehele middelbareschoolperiode komen. Sinds 1989 begeleidt Mustafa Marangoz, sociaal cultureel werker bij Travers Welzijn, de Huiswerkklas. Met de Huiswerkklas speelt hij op een laagdrempelige manier in op de ondersteuningsbehoeften van de jongeren.

Het werk biedt Marangoz al 25 jaar lang veel voldoening. “Het is fantastisch om te zien dat jongeren die onvoldoendes op hun rapporten hebben, uiteindelijk met mooie cijfers hun diploma halen. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat ze het goed doen op school, onze begeleiding is ook gericht op hun sociale ontwikkeling: wat zijn hun talenten, wat vinden ze leuk? En, wat moet je doen om je doel te behalen?” legt Marangoz uit. Veel leerlingen bevalt de kosteloze begeleiding zo goed dat ze gedurende hun hele middelbareschooltijd naar de Huiswerkklas blijven komen. Ook enthousiasmeren zij vriendjes, broertjes, zusjes en andere bekenden, waardoor de Huiswerkklas al 25 jaar een zeer goed bezocht project van Travers Welzijn is.

Artikel delen:

Reageer