Storm in Zwolle

Eindelijk is het zover. Na enkele jaren van afwezigheid is Storm weer terug. Op 6 september ligt de nieuwe Storm in heel Nederland en Vlaanderen in de winkel. Reden voor Stripwinkel De Boekenhalte om de nieuwe tekenaars uit te nodigen voor een signeersessie in hun winkel die dit jaar vijfentwintig jaar bestaat. Op donderdag 6 september signeren Romano Molenaar en Jorg de Vos van 18.00 tot 21.00 het nieuwe deel van Storm: ‘De Navel van de Dubbele God’ aan de Assendorperstraat 103 in Zwolle.

 

Tot aan vandaag zijn er in het totaal 22 delen van de reeks verschenen. Door het overlijden van Don Lawrence, geestelijk vader en tekenaar van Storm, zijn er vanaf 2003 geen nieuwe delen meer gemaakt. Het laatst verschenen deel ‘De Armageddon Reiziger’ dateert dan ook uit 2001. Wel zijn alle voorgaande delen met groot succes opnieuw uitgegeven. Tegelijkertijd werd er naar een nieuw team gezocht voor de opvolging. Dit team is uiteindelijk gevormd door de Nederlandse tekenaars Jorg de Vos en Romano Molenaar. Samen met de oorspronkelijke scenarioschrijver van Storm, Martin Lodewijk, is ‘De Navel van de Dubbele God’ hun eerste wapenfeit in de nieuwe reeks Storm verhalen die we de komende jaren gaan zien. 

Storm was meteen al razend populair vanaf de eerste verschijning in het stripblad Eppo in de jaren zeventig. Door de jaren heen is deze in Nederland geproduceerde, maar ook internationaal vermaarde, held een steeds groter publiek gaan aanspreken. waardoor Storm een icoon is geworden voor de Nederlandse stripwereld. Drie jaar geleden is uitgeverij Don Lawrence Collection begonnen met nieuwe, digitaal bewerkte, heruitgaven. Dit bewees direct de nog steeds grote vraag naar Storm en de albums werden met groot succes weer in grote getale door de consument gekocht. Ook werd er al jaren in liefhebbers kringen veel gesproken en gespeculeerd over de voortzetting van de reeks. Want Storm heeft nog veel avonturen te beleven, zo vinden de liefhebbers en ook de auteur van de reeks, Martin Lodewijk. Hier is nu daadwerkelijk gevolg aan gegeven. Met twee nieuwe tekenaars aan het roer is de uitgave van De Navel van de Dubbele God tevens de start van de nieuwe reeks Storm verhalen die de komende jaren zullen verschijnen.

De Navel van de Dubbele God

Uit een van de vele tempels die Pandarve rijk is wordt een zeer bijzonder relikwie gestolen. Een reusachtig groen juweel dat bekend staat als De Navel van de Dubbele God. De priesters van de Dubbele God bieden Storm, Roodhaar en Nomad een beloning aan voor het terugbrengen van de Navel. Een niet geheel ongevaarlijke opdracht die ze echter, overgehaald door hun lege beurs, aanvaarden. Zonder het te vermoeden komen ze hierdoor tegenover een oude bekende te staan, want de relikwie is geroofd door Boforce, de ter dood veroordeelde, maar ontsnapte, moordenares uit de Wentelwereld. In de heilige brugstad Skeggenesse is zij inmiddels haar eigen godsdienst begonnen als draagster van de Navel van de Dubbele God, en haar toegewijde aanbidders zullen haar tot het uiterste verdedigen…. 

Romano Molenaar 

Romano Molenaar (28 januari 1971, Den Haag) is concept designer van on-line computer games en werkte daarnaast voor diverse grote Amerikaanse uitgeverijen aan bekende comicreeksen zoals X-men, Wolverine en Witchblade. Hij is geheel autodidact en heeft hiermee een zeer sterke eigen stijl ontwikkeld. Vanaf 2006 werkt hij exclusief aan Storm. 

Jorg de Vos 

Jorg de Vos (13 maart 1976, Alkmaar) is zich na het Grafisch Lyceum gaan toeleggen op wanddecoratie (tromp lui) en ander panoramisch en sferisch teken- en schilderwerk. Deze vaak grote werkstukken zijn in Nederland op vele plaatsen te zien, van Schiphol tot bij tal van particulieren. Daarnaast heeft hij bijdragen geleverd aan Hallmark producties. Na een indrukwekkende open sollicitatie werd hij aangenomen voor het Storm project en verzorgt hij nu de inkleuring van de pagina’s. 

Martin Lodewijk 

Martin Lodewijk (30 april 1939) begon in 1957, direct na het afbreken van zijn middelbare school opleiding, met het maken van stripverhalen. Hij maakte in deze jaren talloze verhalen en boeken. Voor het blad Pep creëerde hij in 1966 Agent 327 en werd hij later eindredacteur van Eppo, de opvolger van Pep. Vanaf dat moment ontwikkelt hij zich ook als tekstschrijver en schrijft hij scenario’s voor o.a. ‘Storm’ van Don Lawrence en ‘January Jones’ van Eric Heuvel. Martin Lodewijk won de Stripschapprijs in 1978.  

Storm tour 

Ter gelegenheid van het verschijnen van De Navel van de Dubbele God toeren Martin Lodewijk, Romano Molenaar en Jorg de Vos in september door Nederland en België. Ze hebben tien signeersessies in o.a. Almere, Amsterdam, Arnhem, Antwerpen, Breda, Dordrecht, Haarlem, Houten, Leiden, Zwolle.

Artikel delen:

Reageer