Verdachte aangehouden brandstichting grillroom

Zwolle – Op maandagochtend 19 mei werd een 29-jarige Zwollenaar aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting in de grill-/lunchroom aan de Oude Vismarkt in de vroege ochtend van maandag 3 maart.

Door de enorme explosie werd de volledige pui uit het pand geslagen en raakten de bovengelegen woningen onbewoonbaar. Ook naastgelegen winkelpanden moesten door de opgelopen schade langere tijden hun deuren sluiten. Op dinsdagochtend 6 mei werd al een 20-jarige Zwollenaar aangehouden. Deze verdachte zit nog steeds in hechtenis. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 29 april werd uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek naar de brandstichting en de explosie. Hierbij werden o.a. bewakingsbeelden getoond van de explosie. Hierbij was te zien dat er twee mannen wegrenden vlak voor de explosie plaatsvond. De mannen waren ook eerder die avond al bij het pand aanwezig. Hierbij droegen de mannen witte ‘Scary movie’ maskers. Ook op bewakingsbeelden van het Kerkbrugje waren twee mannen met de witte maskers te zien. De uitzending leverde meerdere bruikbare tips op.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer