Anna van der Breggen wil in Zwolle winnen

Zwolle – Voor Anna van der Breggen heeft de Salverda Omloop van de IJsseldelta ‘iets’ speciaals, zegt ze op de website van dewielerwedstrijd. "Mijn vader is betrokken bij de organisatie en mijn broer is chauffeur van een jurylid tijdens de wedstrijd. Het is mijn thuiswedstrijd. Net als vorig jaar wil ik zaterdag 24 mei graag winnen."

De in Hasselt geboren en nu in Zwolle wonende wielrenster van het professionele vrouwenteam van Rabobank-Liv is in vorm en dat resulteert de laatste paar weken in mooie overwinningen. De sterk bezette klassieker Dwars door de Westhoek van Vlaanderen won Anna en een week later schitterde ze in de Grand Prix Elsy Jacobs in Luxemburg, waar de Zwolse de eerste etappe en het eindklassement won. In Luxemburg maakte Anna, die vooral goed is in zware wedstrijden met lange beklimmingen, indruk. "De wedstrijd in Luxemburg beschouw ik als één van m’n mooiste overwinningen," zegt Anna, die de in 2012 in Goes behaalde Europese tijdrittitel bij de beloften nog altijd als ‘de mooiste zege’ betitelt.

Met plezier denkt Van der Breggen ook terug aan haar prominente rol in de finales bij de in 2012 en 2013 door Marianne Vos gewonnen wereldtitels op de weg. Zelf eindigde ze toen als respectievelijk vijfde en vierde. Anna van der Breggen neemt zaterdag 24 mei ploeggenote Roxane Knetemann mee naar de Salverda Omloop van de IJsseldelta. Ook Knetemann is een dame die van wanten weet en samen met Anna voor spektakel in het ruim 100 vrouwen tellende peloton kan zorgen.               

Artikel delen:

Reageer