Doorontwikkeling fiscaal parkeren

Zwolle – Zwolle gaat met bewoners op een aantal plaatsen in de stad na hoe het parkeren in hun buurt zo goed mogelijk georganiseerd kan worden. Het gaat om fiscaal parkeren in de buurten Bagijneweide en Philosofenallee. Voor de Stationsbuurt word met de klankbordgroep gekeken naar de meest acute parkeerproblemen in de wijk. 

 

Door fiscaal parkeren worden alle parkeerplaatsen betaald en verdwijnen de vergunninghoudersparkeerplaatsen. Vergunninghouders mogen op de betaalde parkeerplaatsen parkeren. Een bewonersgroep denkt voor de Bagijneweide en Philosofenallee mee over de invoering van het fiscaal parkeren. . Gedurende een jaar worden in de Bagijneweide de eindtijden gebruikt die ook voor de naastgelegen binnenstad gelden. In de Philosofenallee wordt de eindtijd dezelfde als in de andere schilwijken. Samen met de bewonersgroep wordt gedurende een jaar de parkeerdruk en de betalingsbereidheid in de buurt gemonitord, waarna in 2015 een evaluatie volgt.

In de Stationsbuurt is een klankbordgroep gestart. Deze klankbordgroep inventariseert hoe de parkeersituatie ter plekke nu is, en wat mogelijke oplossingen zijn voor geconstateerde knelpunten. 

 

Burgemeester en wethouders stellen voor om 117 duizend euro beschikbaar te stellen om beide ontwikkelingen vorm te geven en te begeleiden. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over dat voornemen.

Artikel delen:

Reageer