Handbalheren naar halve finale beker

Zwolle – Afgelopen zondag hebben de heren in de kwart finale de bekerwedstrijd gewonnen van Plus Severijn/Heeten. In eigen huis werd met 29-28 een winst behaald en hiermee mogen de heren door naar de halve finale.

 

handbal.jpg 

 

Na de reguliere competitie, mogen de heren uit Zwolle aan de bekercompetitie mee doen. Er waren geen voorrondes voor dit seizoen in regio NO (Oost), dus mochten de heren direct aan de competitie mee doen. Door de loting waren de Zwollenaren uitgeloot voor de eerste ronde, welke afgelopen 11 mei plaats vond. Dit betekende dat SV Zwolle de tweede ronde aan de bak mocht en ontvingen afgelopen 18 mei de heren uit Heeten op eigen terrein. De twee Sallandse teams zullen in het komende seizoen elkaar nog vaker treffen. Door de promotie van SV Zwolle naar de 2e klasse regio Oost komen de heren bij elkaar in de poule. Een mooi moment om officieel kennis te maken en kijken wat de Zwollenaren te wachten staat aankomend seizoen.

Beide ploegen doen niet veel aan elkaar onder en scoren om en om. De gasten lieten zien dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn, echter waren ze ook af en toe slordig, zodat het voor Zwolle goed uitpakt en er geen tegendoelpunten kwamen. 

 

Echter wat de wedstrijd in balans bracht, was dat SV Zwolle ook niet alle kansen benutte en het na liet de score omhoog te krikken. Uiteindelijk was het een mooie strijd, waarbij beide teams gebrand waren te winnen, maar zeer sportief de wedstrijd speelden. 

 

Heeten liep tegen het einde van de wedstrijd slechts een paar doelpunten achter. De heren van Zwolle lieten de heren iets dichterbij komen dan de bedoeling was. Op een gegeven moment had de thuisploeg een stempel moeten zetten en het verschil van drie doelpunten moeten maken. In plaats daarvan wisten de tegenstanders juist te scoren. Maar in de laatste minuut werd de zeer spannende slotfase gezegeld met een winst van 29-28 op Heeten. 

 

De Zwollenaren zijn dus door!

 

Doelpunten:

Bart Kroeze 7

Mark Brijan 5

Rik Talens 4

Patrick Dania 3

Hans Kan 3

Luuk Broers 3

Jelle van den Bos 2 

Erwin van der Meij 2

 

Supporters worden weer geweldig bedankt voor de steun! Hopelijk reizen er nog supporters mee naar de volgende wedstrijd.

 

De volgende ronde (halve finale) zal op zondag 1 juni 2014 plaats vinden. De wedstrijd Huissen HS1 – SV Zwolle HS1 zal om 13:00 uur gespeeld worden in sporthal De Brink te Huissen. 

Artikel delen:

Reageer