Schoolvader met oude ambulance naar Gambia

Zwolle – Jako Chaigneau, vader van twee leerlingen van het Carillon uit Holtenbroek, doet samen met een Dick Hermsen in een ambulance mee aan de Antwerpen-Banjul Challenge met de ambulance rijden ze van Antwerpen naar Banjul. Het geld hiervoor is ingezameld tijdens een sponsorloop door leerlingen van de school. Leerlingen van CBS het Carillon hebben tijdens de Nationale Sportweek is €5429,96 ingezameld met een sponsorloop. 

 

De vader en zijn kameraad doen in oktober meedoen met de Antwerp- Banjul Challenge. Bij aankomst schenken de ouders de ambulance aan de bewoners van het Gambiaanse dorp Bulayhatte, voor een lokale ambulance- en medische post. In Banjul worden de auto’s van alle deelnemers geveild. De opbrengst gaat naar lokale projecten zoals de bouw van een school, een medisch centrum, drinkwaterputten, woonvoorzieningen voor gehandicapten enz.

 

Sterfgevallen voorkomen

Het dorp Bulayhatte, dat bestaat uit zo’n 100 huishoudens, ligt zestig kilometer van het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum af. Veel inwoners – vooral vrouwen die op het punt staan te bevallen – komen in de problemen als zij medische hulp nodig hebben. Met een gezondheidspost en een ambulance zouden veel sterfgevallen kunnen worden voorkomen. 

 

Sponsorloop
Omdat medische zorg en goede scholing en eten niet vanzelf sprekend is wilde Het Carillon  de leerlingen hier graag bij betrekken en organiseerde daarom een sponsorloop. 

Voor meer informatie: www.antwerpenbanjul.com

Meer over het project: http://www.antwerpenbanjul.com/project2014-7.html 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer