Opening beweegvoorziening Marslanden

Zwolle – Olga Commandeur, bekend van “Nederland in beweging”, opent op maandag 26 mei 2014 om 16:00 uur de beweegvoorziening op het Sportpark Marslanden. Een initiatief van drie partijen uit de omgeving van het Sportpark Marslanden, namelijk Fysio Mobilae, Vogellanden en Landstede.

Samen stelden zij een beweegvoorziening samen waarvan sporters, revalidanten, patiënten en omwonenden gebruik kunnen maken. Bij het uitzoeken van de voorziening is rekening gehouden met de functionaliteit en inzetbaarheid. Zo kunnen Fysio Mobilae en Vogellanden de beweegvoorziening inzetten in behandelprogramma’s van cliënten of revalidanten. Er is ruimte voor behandeling, activering en uitvoering op één plek. Door de samenwerking en de goede voorzieningen is het mogelijk om meer voor elkaar te betekenen, de revalidatie-effecten te verbeteren en te verduurzamen. 

Samen met inzet van studenten van Landstede en de sportparkcoach zullen er activiteiten plaatsvinden waarvoor de buurt wordt uitgenodigd. Zo wordt er een plek gecreëerd waar verschillende gebruikers samen komen en uitgenodigd worden duurzaam te bewegen. Om deze reden is gekozen voor een open concept met een publieksfunctie, waarvan ook zonder begeleiding gebruik kan worden gemaakt. Een informatiebord geeft aan hoe de verschillende onderdelen te gebruiken en waar ze voor dienen. De beweegvoorziening is één van de vele voorzieningen op het Sportpark Marslanden. Op het park zijn meerdere verenigingen actief. Zij stellen hun accommodaties, verenigingsmanager en –coach beschikbaar. De verenigingsmanager en –coach zorgen voor activering, toezicht en begeleiding. Daarnaast zullen er regelmatig activiteiten worden georganiseerd gericht op de doelgroep van Vogellanden en Fysio Mobilae. De clubs hebben een actief beleid om deze groep te betrekken bij hun verenigingsactiviteiten en mogelijkheden te creëren om actief te sporten of als vrijwilliger een rol te vervullen. De beweegvoorziening is mede mogelijk gemaakt dankzij een provinciale- en gemeentelijke subsidie in het kader van de woonservicegebieden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. ‘een beweegvoorziening’

  Wat moet ik me erbij voorstellen?
  Wat kan je er doen?

  Iemand een idee?
  Ik vind het een beetje vaag.

 2. En weer met studenten. Het mag ook geen geld kosten. Ook in het therapiebad worden ze zo gebruikt. Het personeel uit het Hanzebad weet nog steeds niet waar ze aan toe zijn.

 3. Jo, valt mij inderdaad ook wel eens op. Ook in vacatures in bepaalde sectoren worden praktisch alleen maar stagiaires gevraagd. Timmeren aan de doodlopende weg heet dat.

 4. Dat heet participatiemaatschappij!!!

  steeds meer taken moeten door “niet arbeiders” gedaan worden, waarbij men vergeet dat hierdoor de arbeidsmarkt ontwricht wordt

  die vrijwilligers in Den Haag worden er goed voor betaald trouwens

 5. Windesheim had altijd al een zwembad.
  Nu is het alleen groter en voor iedereen toegankelijk.
  De studenten die in Windesheim in het zwembad werken komen van de sportopleiding.
  Daarmee heb je altijd de nieuwste opleiding in huis.
  Het is hetzelfde concept als een academisch ziekenhuis.
  Het zijn hele vriendelijke en gedegen medewerkers.

  Ik vind het jammer dat de hanze-medewerkers niet weten waar ze aan toe zijn.
  Maar dat krijg je als je twee zwembaden samenvoegt.

  Volgens mij doet Landstede hetzelfde.
  Dat is toch juist mooi!

 6. Het gaat mij niet op de zwemschool van Goor, maar om het therapiebad. Dit zijn twee verschillende dingen. Bij van Goor werken inderdaad al heel lang studenten. Nu kun je je hier ook afvragen hoeveel aan hen verdiend wordt. Het therapiebad werd altijd gedraaid door mensen met de papieren en ervaring. Je zult zien dat daar studenten ingezet gaan worden van de PMT opleiding ten koste van de betaalde banen. Dit vind ik een slechte ontwikkeling. De kwaliteit van de lessen zal dan ook achteruit gaan.

Reageer