Onderscheiding voor Ronald en Michel Mulder

Zwolle – De Zwolse schaatstweeling Ronald en Michel Mulder zijn dinsdag onderscheiden met de Pahud de Mortanges Trofee. De prijs wordt door sportkoepel NOC*NSF uitgereikt in een olympisch jaar aan de meest voorbeeldige olympische sporter of sportploeg.

Michel Mulder veroverde dit jaar bij de Spelen in Sotsji goud op de 500 meter en brons op de 1.000 meter. Ronald pakte brons op de 500 meter. Voorgangers van de tweelingbroers Mulder waren turner Epke Zonderland en snowboardster Nicolien Sauerbreij.

De broers ontvingen de prijs uit handen van NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis, die het duo een ‘uniek stel’ noemde. ‘Het zijn verschrikkelijk aardige jongens en vreselijk goede sporters. Het gaat bij deze prijs niet alleen om prestaties. Beiden hebben een uitstraling die betovert’, aldus Bolhuis. Het was voor het eerst dat twee sporters de prijs kregen.

Dressuurruiter Charles Pahud de Mortanges was tot 2004 de succesvolste Nederlandse deelnemer aan de Spelen ooit. Hij behaalde tussen 1924 en 1932 vier keer goud en één keer zilver.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer