TV Triade goed van start in 1e divisie triathlon

Zwolle – De dames van de Zwolse triathlonvereniging TV Triade zijn in hun eerste wedstrijd van de 1e divisie competitie 8e geworden van de in totaal 29 deelnemende teams. Het herenteam van TV Triade eindigde op een verdienstelijke 13e plaats.

tvtriade_enschede.jpg

De eerste wedstrijd vond dit weekend plaats op het campusterrein van de Universiteit Twente in Enschede en bestond uit een korte, individuele sprinttriathlon (175 meter zwemmen, 7 km fietsen en 2 km hardlopen) in de ochtend, gevolgd door een 1/8ste teamtriathlon (475 meter zwemmen, 18km fietsen en 5km hardlopen) in de middag. Omdat Francis van der Schoot, Saskia Bekhuis, Esmeralda Spek-Hovestad en Carina Slingerland ’s ochtends al tot een snelle tijd kwamen, kon er ’s middags in de finale worden gestreden. De 1/8ste triatlon moest gezamenlijk worden afgelegd. Uiteindelijk finishten de dames op een mooie 8e plaats in een tijd van 1:08:04.

Bij de heren stonden Frank Eggink, Geert-Jan Vos, Han Peter Lucas en Sebastiaan van den Berg aan de start. De heren eindigden op de 9e plaats in de ochtendserie, maar konden dit helaas niet vasthouden tijdens de teamtriatlon. De verschillen in de middagserie waren marginaal. De eindtijden van de nummers 8 tot en met 13 lagen allemaal binnen een minuut. De eerste competitiewedstrijd sloten zij uiteindelijk af op een uitstekende 13eplek.

De 1eDivisie triathlon, de een na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triathlonsport, gaat over vijf races die plaatsvinden in Enschede, Almere, Oud Gastel, Utrecht en Maastricht. De eerstvolgende wedstrijd in de 1edivisie is op 1 juni in Almere waar Saskia Bekhuis, Esmeralda Spek-Hovestad en Olga Appelo aan de start zullen staan. Vorig jaar eindigde het damesteam op een uitstekende 5e plaats. Het herenteam van TV Triade kwam vorig jaar uit in de eredivisie. Zowel het dames- als het herenteam worden gesponsord door FastForward Wheels en KokkieBikes.

Artikel delen:

Reageer