Maak gratis gebruik van de scootmobielpool

Zwolle -l Bent u slecht ter been, kunt u niet meer fietsen en wilt u graag erop uit met een scootmobiel? In vier zorgcentra in Zwolle kunt u gratis en eenvoudig een scootmobiel lenen via de scootmobielpool.

 04-03-2013_scootmobiel-nieuwe_haven-dannenberg_01.jpg

Archieffoto Weblog Zwolle

De scootmobielpool is een initiatief van de gemeente Zwolle. Uit onderzoek blijkt dat verschillende mensen een scootmobiel willen delen met een ander. Dat is mogelijk via de scootmobielpool. In de zorgcentra Nieuwe Haven (Kamperpoort), De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid), Havezate en Fermate (allebei in Holtenbroek) staat daarom een scootmobiel die u kunt lenen. Een scootmobiel lenen is heel eenvoudig. Daarvoor kunt u terecht bij de balie van één van bovengenoemde zorgcentra. Het lenen van de scootmobiel is gratis. Wel moet u een overeenkomst tekenen en uw identiteitsbewijs tonen. Daarna kunt u op pad. Het zorgcentrum zorgt voor het onderhoud van de scootmobiel, zoals een opgeladen accu.

Vragen?

Hebt u vragen over de scootmobielpool? Dan kunt u terecht bij de balie van één van de vier zorgcentra.

Makkelijk besturen

De scootmobiel die u leent, is voor bijna iedereen makkelijk te besturen. Wel is het belangrijk dat u weet hoe u een scootmobiel moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het prettig dat u zich veilig voelt op de scootmobiel. Het kan verstandig zijn dat u een rijcursus volgt. In Zwolle zijn er verschillende (gratis) mogelijkheden.

Scootmobiellessen

Het is mogelijk om enige scootmobiellessen aan te vragen bij de gemeente Zwolle. Neemt u hiervoor contact op met het Wmo-loket, via telefoonnummer 14038. Of neem contact op met uw Wmo-consulent. Het is ook mogelijk scootmobielles te krijgen via de eerstelijns ergotherapie. U hebt hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig.

Gratis cursus

Jaarlijks organiseren de gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland een scootmobielcursus. De cursus start op maandag 22 september 2014 en is bedoeld voor mensen die onlangs zijn gestart met het rijden op een scootmobiel. Het maakt daarbij niet uit of u de scootmobiel zelf hebt aangeschaft, of dat dit een gemeentelijke voorziening is. Ook mensen die al langer een scootmobiel hebben en die zich graag zekerder willen voelen, kunnen de cursus volgen. De cursus is gratis, bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door een ervaren instructeur.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.veiligverkeerzwolle.nl. Via de site kunt u zich ook opgeven voor de cursus: info@ veiligverkeerzwolle.nl. Of neem contact op met Veilig Verkeer Nederland, mevrouw S. Wit, via telefoon (038) 453 62 21

Artikel delen:
Reacties 2
  1. hallo dames en zachte mannen, dit is voor het grote publiek, dat Peter Scott een onderhandse lening geldschieter een financiële mogelijkheid om personen in nood van de lening is geopend op 2% op een duidelijke en begrijpelijke termen en condtions @ gmail informeren rate.kindly gelden de weg van peterscott6858@gmail.com

Reageer