Ook eigenaar grillroom vast voor explosie

Zwolle – Op woensdagochtend 21 mei werd een 20-jarige Zwollenaar aangehouden. De man is/was eigenaar van de grill-/lunchroom Da Vinci aan de Oude Vismarkt waar in de vroege ochtend van maandag 3 maart brand werd gesticht. Door de enorme explosie die voorafging aan de brand werd de volledige pui uit het pand geslagen, raakten de bovengelegen woningen onbewoonbaar en moesten naastgelegen winkelpanden voor langere tijd de deuren sluiten.

 explosieoudevismarkt.jpg

Op dinsdagochtend 6 mei werd een 20-jarige Zwollenaar aangehouden. Afgelopen maandag werd ook een 29-jarige man, eveneens uit Zwolle, aangehouden. Deze verdachten zitten nog steeds in vast en worden gehoord. De politie sluit niet uit dat er in het kader van dit onderzoek nog meer aanhoudingen zullen volgen. De politie is op zoek naar een man van middelbare leeftijd die op de avond na de explosie (maandagavond 3 maart) rond 22.00 uur zijn hond uitliet op de Wolweverstraat. Deze man zou daar twee mannen die zich verdacht gedroegen hebben aangesproken en hebben weggestuurd. De politie zou graag met deze man in contact komen.

Op de bewakingsbeelden van de Oude Vismarkt is een man te zien die rond die tijd vanaf de Oude Vismarkt de Wolweverstraat inloopt. Deze man droeg een donkere jas en pet of muts en had een middelgrote hond, mogelijk een herder, bij zich. Het is niet duidelijk of dit ook de man is die het tweetal heeft aangesproken.

Meer informatie blijft gewenst 
Naast deze man met de hond is de politie op zoek naar meer informatie over de mogelijke toedracht van de brandstichting/explosie in de grillroom. Mensen die meer kunnen vertellen over de aanleiding of het motief, mogelijke betrokkenen en/of verdachte personen die regelmatig bij de grillroom kwamen worden verzocht zich te melden.

Vertrouwelijk 
Mensen die meer informatie willen verstrekken aan de recherche kunnen anoniem bellen via het gratis telefoonnummer van Bel-M; 0800-7000 of een vertrouwelijk gesprek aanvragen via het Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-3458999. Ook is er een mailadres van het onderzoeksteam beschikbaar; TGO@ijsselland.politie.nl

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Tip voor de politie: ga een aantal avonden om 22.00 uur bij de locatie posten om te kijken of die gezochte man weer voorbijkomt.

  2. Ja, is dat georganiseerde misdaad. Altijd? Of is het iets wat de maffia ook doet. Een soort ‘een mus is een vogel, alle vogels zijn mussen’-verhaal

Reageer