Capital ID stelt nieuwe CEO aan

Capital ID Zwolle, in Nederland marktleidend leverancier van software voor Marketing Operations Management, stelt Luke McKeever (38) aan als Chief Executive Officer. Tot voor kort was McKeever Executive Vice President Corporate Development en lid van de Raad van Bestuur van Alterian, wereldwijd leverancier van technologie voor analytische geïntegreerde marketing. Bij Capital ID zal hij zich richten op het realiseren van verdere groei door internationale expansie en verdere ontwikkeling van het partnerprogramma.

Luke McKeever beschikt over een indrukwekkende staat van dienst. Hij is zeven jaar bij Alterian in dienst geweest. Daar was hij verantwoordelijk voor de corporate strategie, waarbij hij zijn tijd verdeelde tussen de Verenigde Staten en Europa. Hij leidde de acquisitie en integratie van Dynamics Direct, een toonaangevende online marketing-leverancier, en Nvigorate, een bedrijf actief op het gebied van Marketing Operations Management.

Vóór zijn indiensttreding bij Alterian heeft Luke managementfuncties vervuld bij Claritas en Experian, zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal. Het ID manager-platform van Capital ID is inmiddels een sterk merk in Nederland en kent bovendien meerdere internationale implementaties. Luke ziet ernaar uit om het merk en het klantenbestand in andere landen even sterk te maken. “Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van de software en de duidelijke, aantoonbare waarde ervan voor grote Nederlandse en internationale merken”, zegt hij. “Capital ID is een snelgroeiend, dynamisch en klantgericht bedrijf met een energiek en getalenteerd team. Ik ben van plan het aanwezige talent verder uit te breiden en de juiste mensen te werven om verdere groei te realiseren. Mijn belangrijkste focus is de internationalisering van het bedrijf – het opbouwen van nieuwe relaties met internationale klanten en partners. De timing is goed, aangezien accountable en meetbare marketing niet langer een luxe is, maar een noodzaak.”

Dennis Steen, oprichter en Directeur Sales en Marketing van Capital ID, is zeer verheugd dat een ervaring marketing technologie-specialist als Luke voor Capital ID heeft gekozen. “Luke is een internationaal erkende autoriteit in Enterprise Marketing Management en dit is het juiste moment om met onze marktleidende technologie de internationale arena te betreden. Na vijf succesvolle groei-jaren is iedereen bij Capital ID ervan overtuigd dat Luke ons bedrijf naar een hoger plan kan tillen. Samen met Andréy Prins en mijzelf zal hij ervoor zorgen dat Capital ID de erkenning krijgt van markt en analisten die we verdienen.” 

Capital ID richt zich op het automatiseren van marketingcommunicatie. Met de eigen ontwikkelde software genaamd ‘ID manager’ is Capital ID marktleider in Nederland op het gebied van Marketing Operations Management (MOM) en Digital Asset Management (DAM). Daarnaast biedt het bedrijf diensten op het gebied van e-commerce en online marketing. Tot het klantenbestand van Capital ID behoren onder andere Randstad Holding, Starbucks, ABN Amro, Rabobank, USG People, Vedior, SNS Bank en BCC. Capital ID wordt geleid door Luke McKeever (CEO), <?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />Dennis Steen (CMO) en Andréy Prins (CTO). Het bedrijf is gevestigd in Zwolle en heeft twee werkmaatschappijen: ID manager en ID interactive. In een rapport noemde internationaal onderzoeksbureau Gartner Capital ID als een van de bedrijven die in 2007 gevolgd zal worden en die grote kans loopt om in het Gartner Magic Quadrant te worden opgenomen. Voor meer informatie zie www.capitalid.nl. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” /> 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Zolang Mckeever zijn core buisiness maar blijft optimaliseren is er een win win situatie gecre?«erd die enkele de primaire doelstellingen blijven bespelen met de tertiaire middelen. Bovendien zijn de micro-economische beginselen op deze manier gewaarborgd en dient e.e.a uiteraard wel vanuit een synergie met een bilaterale corporate identity gecommuniceerd te worden.  ⚠️ Meld

 2. Marketing Operations Management, stelt Luke McKeever (38) aan als Chief Executive Officer. Tot voor kort was McKeever Executive Vice President Corporate Development en lid van de Raad van Bestuur van Alterian, wereldwijd leverancier van technologie voor analytische ge?¯ntegreerde marketing.

  Poeh poeh, daar heb ik niet van terug, en wat doet die beste man nu?  ⚠️ Meld

 3. Dit stukje reclame was ook echt even nodig, want ik kan me niet voorstellen dat iemand (buiten de Enterprise Marketing Management branche dan natuurlijk) ooit van dit bedrijf gehoord heeft.


  ⚠️ Meld

Reageer