Onderzoek naar parkeren in Zwolle Centrum

Zwolle – Om de kwaliteit van de parkeervoorzieningen in en rond de binnenstad te kunnen verbeteren, doet de gemeente Zwolle onderzoek naar de redenen waarom mensen met de auto naar het centrum komen, waarom ze voor een bepaalde parkeerlocatie kiezen en wat ze van de kwaliteit van de parkeergarages vinden. 

 

Donderdag 22 en zaterdag 24 mei worden bezoekers bij de parkeerlocaties in en rond de binnenstad door enquêteurs bevraagd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de enquête tot en met 31 mei online in te vullen op www.zwolle.nl/parkeren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit in samenwerking met de gemeente Zwolle en parkeerorganisatie Q-park. Zwolle wil een van de meest gastvrije steden van Nederland zijn. Goede bereikbaarheid van de binnenstad en de parkeervoorzieningen dragen hieraan bij.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. @Jasper – de bezoekers kunnen ook van buiten de stad komen!!

  Zwollenaren zouden sowieso met de fiets naar de stad moeten gaan

  Neem in dit onderzoek ook eens mee hoe men denkt aan een groot transferium buiten de stad met een gratis pendelbus om de 10 minuten naar de binnenstad
  de binnenstad slipt steeds verder dicht en dit zou een mooie oplossing zijn

  gebruik de huidige parkeerlocaties voor de fietsers en minder-validen

 2. Ik ga naar de binnenstad als ik artikelen van grote omvang ga kopen. Een tv neem je bijvoorbeeld niet snel mee op de fiets.

 3. Ik kom zo min mogelijk in de binnenstad (ik vraag me de laatste tijd dan ook af of ik nog wel in Zwolle wil wonen, het heeft mij immers weinig meer te bieden dan een andere locatie) en als ik er al kom, dan doe ik dat snel op de terugweg vanaf mijn werk. Idd ben ik dan wel lui genoeg om niet eerst naar huis te rijden om vervolgens met de fiets weer terug te komen. Vervolgens kun je de vraag stellen of ik niet met de fiets naar mijn werk kan. Dat kan, maar de enkele reis is 26km. Technisch gezien mogelijk, maar naar mijn idee iets te veel van het goede.

 4. Onderzoeken, ook zo’n lucratieve business, besteed gemeenschapsgeld aan dingen waar de inwoners van onze mooie stad wat aan hebben gemeente Zwolle!

 5. Bericht door Leonardo, op 22 mei 2014 10:10
  Onderzoeken, ook zo’n lucratieve business, besteed gemeenschapsgeld aan dingen waar de inwoners van onze mooie stad wat aan hebben gemeente Zwolle!

  Tja, de Zwolse gemeente houdt er nou eenmaal van om zowel letterlijk als figuurlijk bruggen te bouwen. 8)

 6. @Marianne Ik ga altijd op de fiets naar het centrum, ook voor aankoop van grote apparaten. Een bedrijf met een beetje service brengt die thuis en installeert ze ook nog voor je!

 7. De kwaliteit van de parkeervoorzieningen interesseert de gemeente helemaal niks. De auto is slechts een melkkoe voor parkeergeld en boetes. Ondertussen kun je als bedrijf of als klant niet eens fatsoenlijk laden/lossen. Alsof je alles op de fiets mee kan nemen…

Reageer