Goden-feest bij Creatieve Coöperatie

Zwolle – Van zaterdag 24 mei tot en met zondag 1 juni 2014 vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst plaats. De WAK is een jaarlijks en landelijk evenement waarbij de beoefening en presentatie van amateurkunstactiviteiten een week lang centraal staat. Toneelgroep TIZ laat Frenzy! in reprise gaan tijdens de WAK. Afgelopen maart ging Frenzy in première en ontving TIZ veel bezoekers op hun bijzondere feest.

Frenzy! gaat over het feest dat door de Griekse Demeter en Prometheus is georganiseerd voor de Goden en Eerste Mensen. Het is een kans om bij te praten, nieuwe relaties aan te gaan en oude opnieuw op te pakken. Het feest neemt echter al snel een andere wending wanneer de goden de balans opmaken van de afgelopen millennia. Hoe kon de mensheid zich zo tegen zichzelf en de wereld keren? Heeft hier iemand schuld aan? Maar vooral, hoe moet het nu verder?

Wat volgt is een doldwaze tragedie, waarin getracht wordt een antwoord te geven op deze vragen. Dit gaat helaas niet gemakkelijk, omdat de personages ook elk hun eigen problemen mee brengen. De spanningen lopen daardoor hoog op, totdat uiteindelijk de bom barst. Wanneer het stof is neergedaald, zal blijken wie er overblijft om ook de komende millennia mee te maken. Op zondag 25 mei as. speelt TIZ om 16.00 uur en 20.30 uur in de Creatieve Coöperatie wat tegenwoordig ook het thuishonk van TIZ is Kijk op www.tiz.nu voor meer informatie en het reserveren van kaarten.

Artikel delen:

Reageer