Zwols Horeca Voetbaltoernooi

Zwolle – Zondag 1 juni wordt op de velden van HTC op sportpark de Pelikaan aan de Brinkhoekweg het inmiddels traditionele Zwols Horeca Voetbaltoernooi gehouden. Daarvoor hebben twintig Zwolse horecabedrijven teams samengesteld bestaande uit personeelsleden, (vaste)klanten, vrienden en familieleden van de uitbaters. 

 

 horeca_voetbal-1.jpg 

 

Wethouder René de Heer, die de portefeuille Sportzaken heeft overgenomen van Gerrit Piek, is gevraagd de aftrap de verrichten. Het wordt zijn eerste optreden als wethouder Sport. De organisatoren verwachten dat, net als in voorgaande jaren, ook veel publiek op de wedstrijden zal afkomen. “Het moet een echte familiedag worden” aldus Roy Fernandez en Hans Langenkamp. Er komen bijna 300 mensen binnen de lijnen in actie. De animo voor deelname aan het toernooi is nog steeds zo groot dat er ook dit jaar weer wordt gewerkt met een wachtlijst. Die is noodzakelijk omdat op de velden van gastheer HTC op sportpark de Pelikaan slechts ruimte is voor een toernooi met maximaal 20 deelnemende teams.

 

Dit jaar konden de volgende horeca bedrijven wel geplaatst worden: Café Het Plein, Grand Café Public, de Hete Brij, de Kleine, Het Proeflokaal, ’t Swolsch Café, de Vrolijkheid, de Belgische Keizer, ’t Kroegje, Stapp’s Inn, de Joffer, café Bosch, Het Vliegend Paard, de Twee Heeren, café Sam, Het Beugeltje, eetcafé Hawaii en restaurant de Peppermill. In vergelijking tot vorig jaar ontbreken twee horecabedrijven, dus konden café Spatjes en Bar Stout van de wachtlijst tot het toernooi worden toegelaten.

 

Er wordt vanaf 11.00 uur gespeeld in 4 poules van 5 teams, daarna volgen vanaf 14.45 uur de kwartfinales en om 16.15 uur de halve finales. Tenslotte is er om 16.45 uur de finale van het Zwolsch Horeca Voetbaltoernooi.  

Artikel delen:

Reageer