Open dag Katholieke pabo

Zwolle – Studenten die nu voor de pabo kiezen hebben in 2018 een goede kans op een baan. Voor mensen die zich willen laten omscholen tot leraar basisonderwijs is het nu dus de goede tijd om deze keuze te maken.

Voltijdstudenten hebben zich voor 15 mei moeten inschrijven voor hun vervolgstudie. Voor belangstellenden voor de deeltijdopleidingen ligt dit anders. Zij hebben tot eind augustus de tijd om na te denken over de juiste keuze. De open dag op de KPZ van aanstaande zaterdag helpt hierbij.

Al bijna 30 jaar kunnen studenten bij Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) een deeltijdopleiding volgen. Zij kunnen afhankelijk van hun vooropleiding kiezen voor het tweejarige of het vierjarige traject. De KPZ biedt een gevarieerd studieprogramma en een heldere studieopzet volgens het modulesysteem. Studenten weten precies wat er per periode van hen verwacht wordt en wat je van de opleiding kunt verwachten. Op de KPZ hebben de studenten veel contacturen. Er wordt les gegeven in klassenverband. Daarnaast lopen de studenten een dag in de week stage en werken zij thuis of op de KPZ aan hun studie.
De KPZ is een kleine hogeschool waar de student echt gezien wordt. Er is tijd voor persoonlijke aandacht en studiebegeleiding. De lessen van de deeltijdopleidingen zijn op dinsdag- en donderdagavond en dertien keer per studiejaar op zaterdag. Belangstellenden worden tijdens de open dag onder andere geïnformeerd over de inhoud van de opleiding, de studielast, de stage en het toekomstperspectief. Ook krijgen zij een rondleiding en kunnen zij met deeltijdstudenten in gesprek. Het programma start om 9.30 uur.
Artikel delen:
Reacties 2
 1. Lees ik dat goed?
  “Katholieke pabo”,
  Nouja, ik denk dat onderwijs,
  ‘religieus neutraal’ moet zijn.
  En wat betreft ‘katholieken’,
  ’t best is om ze weer in de paapse
  schuilkerken te jagen lijkt me.

 2. De Katholieke Pabo Zwolle heeft haar naam te danken aan haar vroegere grondslag. Inmiddels is dit al jaren een ‘religieus neutrale’ school dus je hoeft je nergens druk om te maken. Geen paapse schuilkerken nodig dus. Ik heb er zelf gestudeerd en er is weinig tot niks Katholieks aan mij.

Reageer