Circustheater opent Zwolle Unlimited

Zwolle – Een van de beste circus-acrobatiekgroepen in Nederland,TENT circustheater, verzorgt op vrijdag 30 mei om 17.00 uur de openingsvoorstelling van Kunsten op Straat en Zwolle Unlimited. Locatie is de piste in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle.

 

tent_rotterdam_ej_dames.jpg 

 

Veel mensen denken bij het circus aan de geur van zaagsel, clowns met rode neuzen, rondrennende paarden en een spreekstalmeester. Dit type circus bestaat nog, maar inmiddels is er een nieuwe vorm van circustheater ontstaan. Hierbij worden traditionele circustechnieken gecombineerd met andere kunstvormen zoals mime, muziek, dans, theater en beeldende kunst. Volksvermaak is uitgegroeid tot een ware kunstvorm. Een van de grondleggers van dit nieuwe circustheater is het Cirque du Soleil uit Canada. Tent is de Nederlandse vertegenwoordiger van dit nieuwe circus. Zij worden uitgenodigd voor internationale festivals, maar zijn nu te zien in Zwolle.

De voorstelling ‘Loop’ gaat over de invloed van keuzes op iemands leven. Zes circusartiesten worstelen met het nemen van ingrijpende beslissingen. Iedereen twijfelt. Kiezen ze voor het bekende of durven ze een nieuwe weg in te slaan? Op zaterdag 31 mei wordt deze voorstelling nog twee maal gespeeld om 13.00 uur en om 16.00 uur. Toegang is gratis, maar vol is vol. Meer informatie in de festivalkrant van Zwolle Unlimited of op www.kunstenopstraat.nl Kunsten op Straat is onderdeel van het festival Zwolle Unlimited.

Artikel delen:

Reageer