Hardstyle evenement Megabase krijgt gestalte

Zwolle – De opbouw van het danceevent Megabase krijgt gestalte. Afgelopen dinsdag begon de opbouw. Megabase, hét Hardstyle concept van High Energy Events, bestaat 6 jaar en dat wordt gevierd! Na 6 jaar één van de hoofdpodia te zijn geweest op Fusion of Dance en andere festivals krijgt Megabase nu zijn eigen outdoor festival. 5000 danceliefhebbers kunnen zaterdag genieten van een vet feestje!

 

 megabase-6.jpg

 

Zaterdag zal er geschiedenis geschreven gaan worden in Zwolle, Megabase Outdoor is namelijk het allereerste hardstyle evenement wat in Park de Wezenlanden georganiseerd gaat worden. Naast het grootste bevrijdingsfestival van Nederland krijgt dit park aan de rand van het centrum van Zwolle er vanaf 2014 dus ook een Hardstyle evenement bij. Speciaal voor deze kick-off editie heeft de organisatie iets unieks weten te regelen; Megabase Outdoor presents Digital Punk – Unleashed! Met de dikste Megabase line-up ooit, waarin Digital Punk één van de hoofdrollen heeft, gaat de organisatie in samenwerking met Scantraxx werkelijk alles uit de kast halen om er een onvergetelijke editie van te maken! Verwacht unieke battles en live-acts met de grootste namen uit de RAW/Hardstyle scene!

 

 megabase-16.jpg

 

megabase-10.jpg

 

megabase.jpg 

Artikel delen:
Reacties 148
 1. Ik gooi de knuppel alvast in het hoenderhok: sterkte alvast voor alle omwonenden. Als je het hardcorefeest bij de Whytemerplas al zo goed hoorde, wordt dit nog een slagje…harder.

 2. Oh dear….ik vrees dat Rutger s gelijk heeft… Gelukkig zijn we er niet zaterdag…. Maar ondanks dat t totaal niet mijn muzieksmaak is wens ik iedereen een fijn feestje toe

 3. Ik snap de commotie echt niet! Ja het is muziek wat wellicht niet in de smaak valt bij veel mensen maar toch komen er 5000 man een feestje vieren tot 00:00.

  Als stad wil je toch levendig zijn? Daar horen dit soort feestpartijen bij. En eigenlijk moet dat los staan van welke muziek er gedraaid wordt. Ik ben ook geen van fan deze muziek maar mij hoef je ook niet te zien bij het RTL zomerfestival wat ook op de wezenlanden gaat plaatsvinden.

  De geluidsnormen in Nederland lijken me bovendien prima en als je niet tegen dit soort drukte kan waarom ga je dan in vredesnaam in het stadscentrum wonen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je in de omringende wijken op een zaterdag zoveel last hebt van een feest wat tot 00:00 duurt. Er zal vast wat geluid de tuin of woonkamer in sijpelen maar dan doen we de tv toch wat harder? Of ligt iedereen op zaterdag om 21:00 te pitten?

  Denk gewoon aan die 5000 man die een mooi feestje hebben ipv je frustreren om wat geluid op 1 van de 365 dagen van het jaar.

 4. @Robot

  Dan ga ik de discussie aan ook 🙂

  1. Ik ben dol op house, muzikaal heb ik er dus niets op aan te merken.
  2. Het kenmerk van house en nog meer de hardere varianten is de bas
  3. Basgeluid draagt heel ver en is zeer doordringend
  4. Assendorp, Pierik en de Wipstrik is niet het centrum
  5. Ik gun iedereen alles, als ik er maar geen overdreven last van heb

  Kortom: doe het dan lekker binnen! Is het feestje net zo leuk, raakt Twitter niet overhit en word je als niet liefhebber evenmin van 12.00 tot 0.00 geconfronteerd met boem, boem, boem, boem, boem.

  Als de buurman 10 minuten zijn muziek op standje 10 zet vinden we het irritant. Als de herrie de hele dag over de hele stad waait moeten we dat maar accepteren en de tv wat harder zetten. Dat begrijp ik niet.

  Tot slot nog dit. Een feestje is leuk, maar het is niet 1 feestje en ik begrijp het beleid van de gemeente ook niet. We hadden het hardcorefeest, de party met koninginnedag bij de IJsselhallen, afgelopen weekend de opvolger van Fusion, nu dit en wie weet wat er nog komt.

  Ik erger me niet, maar er zijn ook mensen die nachtdiensten draaien (zorg, politie, brandweer), mensen die om wat voor reden ook op tijd willen slapen en heel veel anderen die niet houden van herrie. Waarom weegt de lol van 5000 anderen dan zwaarder? Helemaal als het ook binnen kan?

 5. Toch bijzonder de mate (frequentie) waarin de gemeente toelaat dat een select groepje individuele ondernemers in staat stelt om te cashen en billijk vindt dat een groot deel van het volk dat men vertegenwoordigt de lasten voor lief neemt. Laten we ook maar geen geluidsschermen bij snelwegen plaatsen want dan moeten we vanuit het ‘algemeen belang’ maar accepteren dat mensen lusten hebben waarvan anderen de lasten maar te accepteren hebben. Of is er misschien toch nog een win-win waarin vanuit algemeen belang iedereen win-win beleefd. Tenslotte kan de APV ook de prullenbak want kennelijk kan de stereo na 22 uur ook nog wel ff 2 uur doorblazen. Maken we zo samen de stad?

 6. De huidige regelgeving is tot stand gekomen juist om rekening te houden met de rest van de bevolking. Helaas is er een groepje inwoners die daar nog niet tevreden mee is. Voor hun is een algemeen verbod op buitenfestivals pas voldoende. Compromis noemen ze dat dan ook nog..

 7. Niks “algemeen verbod op buitenfestivals”, gewoon geluidsnormen die wel ergens op slaan. Nu worden we steeds afgescheept met “Ja maar die windrichting he”. Alsof de wind een onverklaarbare noviteit is die niet ingecalculeerd kan worden,

  Pas het volume dan aan als je merkt dat de halve stad meedreunt. Daarnaast hoeft het ook helemaal niet zo hard, want zonder oordopjes loop je gehoorschade op op zo’n festival. Het is geen raketwetenschap om die oplossing te verzinnen en al helemaal geen gezeur.

  Als we hier in de Aalanden bij een evenement bij the Wythemerplas op straat staan te zoeken omdat we de indruk hebben dat er ergens verderop een petje in een Golf geparkeerd staat met zijn stereo op 10 dan gaat het gewoon te hard, punt.

 8. @Hans

  Natuurlijk is het leuk en een aanwinst voor de stad, maar doe het dan in een buitengebied. Hardstyle in park de Wezenlanden is de goden verzoeken.

  Als je een buurtfeestje geeft maak je met elkaar afspraken dat om tien uur de muziek uit gaat. Hier wordt een halve stad tot twaalf uur herrie opgedrongen en moet je dat maar accepteren.

  Nogmaals: ik hou van house en feestjes, gun iedereen alle plezier maar begrijp gewoon niet dat de lol van enkelen zwaarder telt dan de (terechte) ergernis van mensen die er niets mee hebben. Of die overdag moeten slapen, een baby hebben etc.

 9. @Lotus het volume IS al lager dan in de rest van het land bij dit soort evenementen. Als je het nog (veel) lager doet, kun je net zo goed geen feest geven, want dan ervaart alleen de voorste 20 meter het zoals bedoeld.

  Verder vind ik je opmerkingen over meedreunen en het petje in zijn Golf zwaar overdreven, maar als dat is hoe je tere oortjes het ervaren, dan ervaar je het zo. Dat is heel spijtig voor jou, maar naar mijn mening niet een reden om beleid voor aan te passen.

 10. Enkele voorbeelden van geluidsnormen andere steden:
  Deventer 80 dba
  Groningen buiten stadscentrum 70 dba
  Apeldoorn 80 – 90 dba
  Eindhoven 85 dba (op 25 m van de geluidsbron)

  En zo zijn er veel meer steden en dorpen die nog strengere geluidsnormen kennen.
  Dus als Wethouder de Heer in de Stentor beweert dat de normen in Zwolle tot de strengste behoren, staan zijn uitspraken op gespannen voet met de waarheid.
  Veeleer kan men vaststellen dat voor wat betreft geluidsnormen bij evene

 11. Ok, het is begonnen, vooropgesteld gun ik iedereen zijn feestje, maar dit staat wel erg hard! Harder dan het hier doorklonk op bevrijdingsdag……omgeving Turfmarkt, en eventjes is niet erg, maar als dit doorgaat tot vanavond???

 12. Ik gun ieder zijn feestje.
  Mij is altijd geleerd de muziek die jij mooi vindt moet je
  voor jezelf houden. Een ander kan een totaal andere smaak
  hebben en je mag de andere daar niet mee opzadelen.

  En daarbij sinds wanneer mag je dit muziek noemen?
  Constant dezelfde dreun? Dus kappen met die hap. Ga op een verlaten
  eiland herrie schoppen nier hier.

 13. het gaat wel heel hard hoor…ze zijn nu aan het soundchecken.
  Ik gun iedereen zijn feestje maar bij de soundcheck begonnen mijn ramen te trillen en zo ook de vloer.. ik woon naast het park.. dit gaat echt te hard. dus hoop dat het volume een tandje lager gaat heb ook kleine kids.. nou ja morgen maar afwachten.

 14. Is wat mij betreft ook veel te hard Fredje. Schijnbaar is de tolerantiegrens een flink eind richting dovemansoren opgeschoven de laatste jaren.

 15. Bevrijdingsfestival doe ik gewoon mijn ramen dicht. dan hoor je vrijwel niks.. ik heb het gevoel dat er morgen heel heel veel klachten gaan komen dit feest is niet geschikt om in een park te doen die midden tussen de woonwijken ligt. het gaat gewoon veels te hard. zijn ook mensen met kleine kids. vind het jammer dat de gemeente voor wezenlanden park heeft gekozen, al met al is het een heel erg leuk feest maar op een totaal verkeerde locatie.

 16. Wind is zuid morgen, dus je kunt al uittekenen waar de last terecht gaat komen, slash waar de meeste klachten vandaan komen. Misschien is dit dan wel de doodsteek voor deze locatie in combi met deze muziek.

 17. PS. Ik ben morgen overdag de stad uit om mijn schoonmoeder te helpen met het bestraten van d’r stoep. Wat je er allemaal voor over moet hebben om dat feestje aan je voorbij te laten gaan. Pfff. 😉

 18. Ik ga morgen.overdag als het mooi weer is, lekker in de achtertuin zitten met een biertje voor nop van de muziek genieten 😀

 19. @’Japser’… ik merk dat je weer heel sterk inhoudelijk discussieert op basis van argumenten en je verre houdt van getrol, gesar en al het andere dat daadwerkelijk zinvolle reacties hier naar de kloten helpt!

  Jij hebt geen mening maar geldingsdrang. Daarmee verkloot je nagenoeg elke discussie hier op dit weblog. Get a life! Prettig weekend!!

 20. @’Tsja’… die van 18:19 en die van 19:18 heeft niets inhoudelijks, zuiver sarren en je mening aanvullen met uitdagend getrol al dan niet voorzien van smilies.

  Figuren als ‘Japser’ moeten maar eens leren dat aan allerlei dilemma diverse (oor)zaken ten grondslag liggen en dat daar ook diverse mening over de ronde doen. Getrol, gesar en dergelijke blurred alleen maar een inhoudelijke discussie. En ‘Japser’ kan wel inhoudelijk reageren maar moet kennelijk anderen, met name die met een andere mening, toch nog even sarren en treiteren met een reactie, onder het mom van een smilie.

  Maar laten we morgen afwachten, want net als anderen heb ook ik de soundcheck van hedenmiddag gehoord vanaf de Vechtstraat en me daarbij onmiddellijk afgevraagd of dit inderdaad een feestje waardig is.

  Als het morgen zo wordt als hedenmiddag dan hou ik mijn hart vast voor de reacties daarop, zowel hier als aan het adres van de Gemeente Zwolle en de politie en uiteraard de meldpunten.

  Leven en laten leven, ga op de hei wonen, gun een ander ook een pleziertje, ga je toch even de stad uit of zelfs… ga je toch gewoon zelf ook naar dat festival… … het is allemaal een opsomming van drogredennaties.

  Elk weldenkend mens weet dat dit soort festivals overlast met zich meebrengt in diverse vormen en dus hou je doorgaans die verre van woonwijken, of je past inderdaad diverse zaken aan zodat ze niet overlast veroorzaken.

  Met de ervaring van vanmiddag heb ik heel sterk het idee dat het festival van morgen de nekslag gaat worden voor allerlei activiteiten hier in het Park, daar bij de Plas en elders in Zwolle. Wat mij betreft ‘A Self Fulfilling Prophecy’.

 21. Dit wordt pas een nekslag wanneer er geweldsincidenten zijn… Maar die komen er niet. Bezoekers van deze festivals gaan netter met elkaar om dan die van een kroeg op een zaterdagavond in de binnenstad. Dit soort feesten horen bij een stad, ook bij Zwolle. We hebben bevrijdingsfestival, stadsfestival, stratenfestival, klinkerfestival, wildness festival, megabase (indoor en outdoor), rtl viert de zomer, color run, marathon, wandelvierdaagse, ster van zwolle, ga zo maar door. En elke festiviteit geeft ‘overlast’. De vraag is wat zwaarder weegt? Een levendige stad met een goede economie, of een stad waar niks te beleven is en die geen toerist het bezoeken waard vindt. Ja, want ook zo’n feest levert Zwolle geld op. Zwolle staat in de TOP VIJF als financieel best presterende stad en gemeente. Als die azijnzijkers hier denken het beter te kunnen, zouden ze hun reactieve gedrag eens moeten laten varen en actie ondernemen.

  Aan college van B&W: ga zo door! Het gaat top in Zwolle. Zowel op sportief, commercieel, cultureel als culinair vlak!!

  Een trotse Zwollenaar.

 22. Kijk, weer zo eentje met een diepgaande reactie: ‘azijnzeiker’ (juiste spelling) ben je dan in hun reacties! Fantastisch dat inhoudelijk omgaan met een dilemma! Want dat is het! Hoe dan ook!

 23. Lijkt me niet echt de plek om inhoudelijk in te gaan op een dilemma. Onderneem wat!! En gefeliciteerd dat je een spelvoutje hebt kunnen vinden. Jouw avond vast weer helemaal goed. 😀

 24. Als het allemaal zoveel geld in het laatje brengt wil ik wel graag een onkostenvergoeding wegens de overlast. En samen met mij hele wijken die er ook van mee mogen ‘genieten’. Ik denk aan vijfentwintig euro per bewoner. Gooi dan meteen de entreeprijs omhoog van dit verheffende spektakel zodat het ook uit kan. Zo creëer je meteen draagvlak in de buurten.
  Geniaal idee al zeg ik het zelf.

 25. En ook ‘Blauwe Vingers’ vult de lijst aan met reaguurders hier op het weblog die niet inhoudelijk kunnen omgaan met meningen betreffende een dilemma; overlast in diverse vormen vanwege festivals binnen de stadsgrenzen!

  “Onderneem wat”??? Denk dat het na morgen wel goed gaat komen, want wederom, de diverse festivals roepen het over zich zelf af!

 26. Rustig hoor ‘Tsja’ je draaft nu door…! Lol! Overlast laat zich niet compenseren in harde pecunia. Tenminste, een 25 Euro is voor velen niet genoeg! Zelfs 125 Euro niet! Het gaat om buitensporige overlast!

  Jarenlang ging het met het ‘BFO’ goed, en uiteraard was er enige overlast; geluidsoverlast, omleidingen, parkeerellende, vernielingen aan ‘groen’ vanwege parkeren, afsluitingen, etc. etc.

  Maar tegenwoordig wordt die overlast intenser, frequenter en naar mijn idee ook nog eens uitgebreider, dit in de zin van meer mensen die er overlast van hebben, dus niet alleen de direct omwonenden en niet allen vanwege het geluid.

 27. Dat we in de top vijf financieel best presterende gemeenten staan heb je niks aan als je je huis uitdendert. Wat dat betreft is het idee van Tsja niet zo gek.:D

 28. Hanekamp, je bent een beroepsklager. Je hebt de mail om te klagen over de dag van morgen al klaar of niet?

  Eerst het parkeren aan de Hanekamp, toen de manier waarop de gemeente omgaat met haar burgers, daarna de Fietsrotonde en nu dit weer.

  Pluk de dag!

 29. @’terstal’… je begint het te begrijpen, maar zou je de discussie ook aan willen, hier en de komende tijd?

  Er zijn namelijk mensen die in Zwolle wonen, daar trots op zijn, maar toch enorm veel kritiek hebben op wat de Gemeente Zwolle doet op bepaalde terreinen. Dat kan en dat mag toch!?

 30. Blijkbaar willen er alleen nog maar grote groepen mensen op de been komen als het met zo zoveel mogelijk herrie gepaard gaat. Elk ⤽feest⤝, van carnaval tot Koningsdag, van huldiging tot dancefeest, is vooral een samenscholing van “decibielen” geworden, gefaciliteerd en goedgekeurd door de Gemeentelijke overheid, met als resultaat: veel geluids- en andere soorten van overlast.
  Lawaai is sinds de uitvinding van de versterker blijkbaar een ernstige verslaving, die net als drank en andere drugs, bij onze samenleving is gaan horen, omdat men zonder die ingrediënten schijnbaar niet meer kan en zelfs niet meer weet hoe te leven.
  Dat hele decibelgebeuren moet van de baan, want wat heeft het voor zin om geluidsmetingen vast te stellen met een bepaalde, zogenaamd objectieve, waarde, als de binnenkomst bij de toehoorder niet te meten is en al helemaal niet in waarden uitgelegd kan worden?
  De meetsystemen zijn slechts ontwikkeld om de slachtoffers van geluidsoverlast buiten spel te zetten en letterlijk monddood te maken. Leg maar eens aan een ambtenaar van dienst uit hoe jouw leven verziekt wordt als de decibelmeter zegt dat ⤽het geluid voldoet aan de norm⤝.
  Zij die denken te weten wat goed is voor een ander vinden vervolgens, als een lawaaievenement dat op gehoorsafstand van huis en tuin wordt gegeven toch mag rekenen op klachten, dat we dus geen recht van spreken hebben:
  – moet je maar niet in de stad gaan wonen,
  – Zwolle op de kaart (welke?),
  – het is maar een keer per jaar (hoezo 1 keer?),
  – azijnzeikers (wat je overigens echt bent als je dag ervoor teveel bier hebt gedronken, dus dat zal vooral voor festivalbezoekers opgaan),
  en meer van dat soort fijn genuanceerde en onderbouwde reacties, waarvan de vooral de volgende de kroon spant,
  -ga lekker verhuizen naar een hutje op de hei.

  Ik zal eens doordenken in dezelfde trant maar dan omgekeerd:
  Mensen die geen last hebben van vliegtuigen: ga lekker bij een (aanvliegroute van) een vliegveld wonen, mensen die geen last hebben van autoverkeer: ga lekker langs de snelweg wonen, mensen die geen last hebben van treinen: ga lekker aan het spoor wonen.
  etc. etc..
  Geen klachten meer??alle problemen van geluidsoverlast opgelost!

 31. Jammer dat mensen die van zo’n festival houden zo fel en zonder enig begrip reageren. Ieder mag zijn eigen ding mooi vinden maar waarom kan het alleen maar mooi zijn als het zo hard moet. Ik kan dat met de beste wil van de wereld niet begrijpen. Wij wonen tegenover het provinciehuis en hebben vanmiddag de soundtrack ook gehoord. Ik hou mijn hart vast voor morgen. De radio was vanmiddag niet meer te horen, dus tv kijken of radio luisteren kunnen we wel vergeten. De trillingen van de bassen waren in de vloer te voelen. En als je dan blij bent dat het afgelopen is en je denkt te kunnen slapen, kun je dat ook vergeten. want dan komt de ROVA met bladblazers en veegmachines de enorme puinhoop die achtergelaten wordt op de routes naar stad of station opruimen wat in de stilte van de nacht heel veel lawaai geeft.
  Toon dan als liefhebber van zo’n festival dan ook eens begrip daarvoor.

 32. Ik haak toch nog even in. Ik heb de voorstanders op weinig tot geen inhoudelijke reacties kunnen betrappen en wel op polariseren. Het is of accepteren of een doods dorp, maar dat is natuurlijk onzin. Daar zit wel wat tussen in.

  Waar ik ook niemand van de voorstanders over hoor is de aard van de muziek en die bestaat uit hele harde bassen. Dat is echt wat anders dan het RTL-feestje met brave bandjes en een drumstel, hardstyle en hardcore trilt door alles heen. Dat is een heerlijk gevoel voor de liefhebbers, maar een plaag voor omwonenden en dat tot twaalf uur ’s avonds. Zoals Willy Pierik terecht opmerkt: “Toon dan als liefhebber van zo’n festival dan ook eens begrip daarvoor. ”

 33. Is dit wat René de Heer voor ogen had. Hoe vaak is deze wethouder niet gewaarschuwd, door een groot aantal raadsleden, verenigingen en zelfs door vertegenwoordigers van complete wijken. Nee de waarschuwingen waren tegen dovemansoren. zijn prestatiedrang had de overhand. De drang om zich te manifesteren was te groot, luisteren naar andere paste niet bij zijn ego. Het gevolg: Zwolle is compleet doorgeschoten in de poging om zich te nestelen in het lijstje van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Elke vorm van realiteit is hierbij uit het oog verloren.

  Zwolle zit nu opgescheept met een discutabel evenementenbeleid dat door slechts een gering, en selectief groepje wordt omarmd. De echte festivalgangers boeit dit soort discussies niet en trekt gewoon van festival naar festival, waar het is, is niet belangrijk. Als het maar hard is. Met bussen worden ze aan en afgevoerd. De enige voor wie de kassa rinkelt zijn de organisatoren. De stad blijft vervolgens in verwarring en met de shit achter.

  Als je overlast ondervindt moet je in Zwolle vooral je mond houden. Om dit te bereiken is er een selectief groepje dat probeert met inhoudsloze opmerkingen tegenstanders te schofferen en te overstemmen. Het enige wat ze bereiken is dat de discussie en reacties steeds feller worden. Als je de reacties leest straalt de commerciële betrokkenheid bij de recente festivals er vanaf. Goed georganiseerd en geregisseerd, maar helaas inhoudsloos. Goed zo Zwolle, hier zet je de stad echt mee op de kaart.

  De totstandkoming van het evenementenbeleid was een-tweetje tussen de VVD en de PVDA. Niet vreemd dat de geloofwaardigheid van deze partijen ter discussie staat en beide partijen redelijk zijn afgestraft. Ik hoop dat het nieuwe college de komende jaren wel hun hoofd koel houden en zich niet, net als hun voorgangers, mee laten slepen door de drang naar bekendheid, prestatiedrang en de honger naar roem. Het afgegeven signaal dat het nieuwe college wil luisteren naar haar inwoners is in ieder geval een stap in de goede richting. Als hun gehoor tenminste nog niet is aangetast.

  Zwolle sterkte morgen.

 34. We moeten er gewoon meer stoppen in Zwolle!!

  We worden een staphorst 2.0! De enige decibellen die wij nog willen horen zijn die van de kerk op zondag! Dat is mooi en dat is hetgeen we willen volgens de Grrrrristen Unie!

  Daarnaast gedogen wij het RTL viert de zomer feest wat dat is wat de RTL4 kijkende morrende massa wil horen op dit weblog! Want als Jeroentje van der Boom overlast veroorzaakt dan is dat mooi en schitterend!

  Vandaag draait men muziek van de duivel… dat moet je niet willen! Wij willen de toppers en wij willen kerkklokken!

  Zwolle – Staphorst ole oleeeeeeeeeeeeee

 35. @Hanekamp als mijn mening je niet aanstaat, ga dan met me in discussie. De laster en onzin die je nu hier schrijft is van de zotte. Ik geef hier mijn mening, voer een inhoudelijke discussie, en.oh ja, ik geef aan dat er voor mij ook wel een pluspunt aan het feest zit. Je persoonlijke aanval vol verzonnen gedrag waar je mij van.beticht maakt me witheet. Het is gewoon klinkklare onzin. Ik zit helemaal niet te rellen en of te trollen. Ik geef mijn mening. Die is dat ik de muziek leuk vindt, dat ik festivals leuk vindt en dat ik het niet een goed idee vind om het in het park te doen. Dit vanwege de omwonenden. Daarnaast vind ik dat mensen 6 wijken verderop nauwelijks recht van.klagen.hebben. Allemaal mijn mening en je doet het er maar mee. Je aanval is walgelijk.

 36. wat een onzin Gordon en Joling, goede naam gekozen wat dat betreft… het gaat om geluidsoverlast en of dat acceptabel is of niet , dat heeft niks met god of de duivel te maken. Ik neem aan dat je niet in de buurt van het park woont?

  Wij wel en het betekent voor de kinderen weer een slechte nacht en voor mij ook. Het verschil met ander festivals is dat het hier gaat om een specifieke muzieksoort en het is besloten dwz je moet een kaartje kopen.

  ook bevordert het verder geen samenhorigheids-gevoel of hoger doel voor Zwollenaren ( inhuldiging pec) of Nederlanders ( 5 Mei) . Dit speelt wel degelijk mee in de rekbaarheid van mijn tolerantiegrens.

  Een feest als deze hoort wat mij betreft niet thuis in een openbaar park midden tussen woonwijken.

 37. @Japser, volgens mij ben jij betrokken bij de website’s van Tas etc. Geen wonder dat je zo reageert. Vindt je websites meer inhoud hebben dan je reacties

 38. @klara totaal niet. Sterker nog, als ik dat wel was, zou ik toch niet zeggen dat ik de locatie niet goed vind?

  De inhoud zit zeker in mijn posts, je moet dan wel goed lezen.

 39. Gordon en Joling bevestigen slechts (wellicht onbedoeld) mijn bijdrage. Toch is er iets positiefs in hun bijdrage te ontdekken, nl. dat men een zingende Jeroen van der Boom als overlast kwalificeerd.;)

 40. Klara, doe ons en jezelf een plezier en blijf heeeeeeeeeeeeeeel ver weg van je pc, je zet jezelf zoooooooooooo voor aap!

  1) het feest duurt tot 12 uur… dus je heftig getraumatiseerde kinderen kunnen rustig tot 8 uur in de ochtend uitslapen

  2) het 5 mei festival gaat net zo hard en tot net zo laat door… maar dat mag dus wel ivm “ons” (compleet opgedrongen) samenhorigheidsgevoel?? Dat is hypocriet he? 80 db is 80 db of het nu hardstyle is of Van Velzen

  3) Geen samenhorigheids gevoel? Vorige week duizenden “vrienden” bij elkaar op wijthem! geen enkele vechtpartij, alleen maar liefde en dansende mensen. Vandaag 5000 bij elkaar voor 1 groot feest, geen samenhorigheidsgevoel?? Wanneer is dat dan wel? als 1000000 man op 5 mei de stad vervuilen, verkeersaders platleggen en dronken je gevel onderpissen?

  4) Jij vind het gewoon niets omdat jij!!!! er niets mee hebt! PEC Zwolle vindj e blijkbaar leuk, dan mag he! 5 mei vind je blijkbaar leuk, dan mag het! Als volgend jaar de grote K3 dag in het park wordt gehouden en de dames K3 spelen van 22:00 tot 24:00 dan sta jij vast met je kinderen in het park, waarom? Omdat jij !!!! het leuk vind…

  Als je nu echt een serieus punt wil maken en alle andere zeurkousen hierbij ook. roep dan eens: denk aan de patienten in het ziekenhuis, die liggen naast wijthem en op korte afstand van eht park! Die arme patienten hebben past last…Em daar hoor je niemand over!

  Het is IK IK IK mijn kinderen IK IK IK mijn hond IK IK IK en de rest van de duizenden mensen die pret willen maken hebben pech want IK wil het niet…

  Misschien kan je je vast laten inschrijven in Zandhove voor een aanleunwoning in het bos, wat zal de stilte je goed doen….

 41. Oh het is al wel bezig. Ik hoorde het alleen binnen met de radio aan en de achterdeur open niet. Als ik naar buiten loop hoor ik het zachtjes. En ik woon op 200 meter 😀

 42. G&J Heel appart. Geen van de reacties waar je naar verwijst zijn door mij geplaatst. Ik heb geen kinderen en helemaal geen hond. Wel fijn dat je nu eindelijk onderkend dat er mensen last hebben. Hoe weet je trouwens dat ik in Zandhove woon?

 43. Beste robot,

  Je naam impliceert al dat je veel waarde hecht aan normen.

  “Als stad wil je toch levendig zijn? Daar horen dit soort feestpartijen bij. En eigenlijk moet dat los staan van welke muziek er gedraaid wordt. Ik ben ook geen van fan deze muziek maar mij hoef je ook niet te zien bij het RTL zomerfestival wat ook op de wezenlanden gaat plaatsvinden.
  De geluidsnormen in Nederland lijken me bovendien prima en als je niet tegen dit soort drukte kan waarom ga je dan in vredesnaam in het stadscentrum wonen”.

  Het gaat niet zo zeer om de normen of het soort muziek maar vooral om het monotone gedreun wat je constant hoort. En overigens ook gewoon erg hard. Dit zijn beproefde martelmethoden. Dus het lijkt me niet zo gek dat je daar behoorlijk geirriteerd van kunt raken. Wat voor mij persoonlijk ook het geval is. Iedereen die er last van heeft zou ik willen adviseren om een klacht in te dienen bij de gemeente. Ik ben zelf nog relatief jong (37) maar vrees een beetje voor een generatiekloof als ik zo’n klacht aan het indienen ben. Maar als we ophouden met kritisch zijn en niet meer voor onze mening uitkomen kunnen we wel meteen inpakken….daar heb je geen monotoon gedreun voor nodig.

 44. Volgens de gedupeerden hier zijn er honderden, zo niet duizenden mensen die hier ondraaglijke overlast van ondervinden? Dan zou het niet heel ingewikkeld moeten zijn om u te verenigen en dit gezamenlijk kenbaar te maken bij de gemeente. Ik vermoed echter dat het aantal losse klachten dat nu binnenkomt niet in de buurt komt van de hartverscheurende situatie die hier wordt geschetst. Valt wel mee is dan mijn conclusie! Zo’n vereniging van gedupeerden heeft overigens wel 1 voordeel: ze maken ook eens kennis met een proactieve houding.

  Ik wens alle gedupeerden ontzettend veel sterkte op deze onverdraagbare dag! Jammer dat je geen vrienden hebt bij wie je het een dagje uit kunt zingen om zo de terreur in het Weezenlandenpark te ontvluchten. Succes!

 45. Haha Blauwe vingers. Gelukkig zorg je voor enige humor. Op reacties zoals die van jou kan je alleen maar reactief zijn of er hard om lachen. En wat een positivisme straal je uit! Het gaat Zwolle economisch voor de wind en het is hier levendig. Hoera!

 46. Het gaat er weer hard aantoe. BOEM BOEM.

  kunnen we ons niet verenigen? of toch maar verhuizen, ik woon bij de passiebloem (molen)

 47. Dank Wipstrik 26. Reeds gebruik van gemaakt. Ik ga maar eens even op de racefiets. Lekker de hei op genieten van de rust ;).

 48. Het draaid allemaal om geld, en daar moeten de inwoners voor bloeden, misschien kan zo de gemeente belasting omlaag?.

 49. ga koffiedrinken bij vrienden of familie aan de andere kant van de wind!

  gun iedereen zijn plezier!!

  sommige mensen worden gek van de rust8)

 50. Ik stond er naast en ben via de Jumbo naar de Assendorperstraat gelopen. Daar aangekomen hoorde ik het niet meer…

  Direct er naast was het redelijk hard, maar minder hard dan de koptelefoon op de telefoon…

 51. misschien kan Jasper de mensen die er hinder van ondervinden, uitnodigen voor een kop koffie. Bij hem is er nauwelijks iets te horen!!

 52. Eigenlijk vind ik zo’n feestje best gezellig. Maar door de onverdraagzame kreten hier van de ‘voorstanders’ hier begint er bij mij toch een lichte irritatie te knagen. Tolerantie moet wel van twee kanten komen.

 53. Met mijn gehoor is niks mis gelukkig 😀

  En ik heb het nu uiteraard over deze kant van het festival. De andere kant weet ik niet. Maar gezien dat het niet keihard waait..

 54. @klara Dit is regel 8 van de WLZ-netiquêtte:

  Respecteer de privacy van anderen

  En dit is eveneens een spelregel:

  u gaat fatsoenlijk met anderen om en respecteert de mening van een ander

  Die geldt óók in de gevallen dat je je ontzettend ergert aan iemand!>:(

 55. Japser, nee, nu even niet. Maar tegenstanders heb je ook in alle soorten. Ik vind over het algemeen dat er weinig begrip is voor de mensen die er last van hebben.

 56. jammer dat je zo onredelijk te keer gaat Gordon en Joling.
  Ik probeer netjes mening te ventileren en waar ik die op baseer.

  -met voetbal heb ik heeelemaal niks
  -5 mei festival zijn we alleen s middags en veroorzaakt veel overlast. Echter dat feest is voor iedereen, om vrijheid te vieren, gratis en heel divers qua aanbod.
  -K3 vind ik verschrikkelijk.

  Dus je kan het wel allemaal invullen maar je zit er ver naast en je toon of voice idem dito

 57. Het is ongelofelijk dat wethouder Rene de Heer dit voor zijn rekening heeft genomen. Ik stem gelukkig geen VVD. Dit heeft niets met vrijheid te maken. Vrijheid eindigt waar je de ander tot last begint te worden. Dat een deel van de bewoners van Zwolle dit niet meer pikken is heel goed voor te stellen. De discussie over decibels en dergelijke kun je wel stoppen. Dit is pure overlast.

 58. Wonderlijk hoe groot het verschil kan zijn in de stad. Gisteren heb ik de soundcheck ook gehoord en hield mijn hart vast. Vandaag overstemmen de vogels en het verkeer al het festivallawaai. Hier tenminste.
  Ik ben het wel met Bernard eens. Ik gun iedereen zijn feestje, maar het is nu in korte tijd wel vaak raak met de overlast. Het type geluid maakt wel degelijk verschil. Zoals ik laatst aangaf gaat de basdreun veel verder dan de hoge tonen en laat zware bassen nu net het kenmerk van de megabase zijn… De festivalgangers genieten van hun favoriete muziek en het mooie weer, maar de omwonenden en diegenen die de pech hebben dat de wind hun kant op staat, kunnen niet in hun tuin zitten.

 59. Ik hoor helemaal niets in Wipstrik, ben zelf namelijk gevlucht met vrouw en kinderen. Ik had al vernomen in de collegebanken en van de raaddraaiers dat het niet te harden zou zijn.

 60. Eigenlijk is het toch wonderbaarlijk. We verwachten van allochtonen dat ze zich aanpassen, maar zelf in de spiegel kijken is er niet bij. Gun een ieder zijn plezier. Na vandaag hebben jullie weer talloze dagen rust.

 61. @Blauwevingers Misschien kan de toon even wat anders. Dit heeft niets met allochtonen of aanpassen te maken. Zwolle is een stad waar mensen wensen te wonen. Een festival kun je op heel veel plekken houden. Een Megabasefestval zou uitstekend passen op de Maasvlakte voorzien van alle gemakken. De vraag is of je als wethouder een dergelijk festival organiseert in een stad zonder dat je de tolerantiegrenzen van anderen overschrijdt. Als iemand in zijn eigen huis met oordoppen in moet lopen zijn die grenzen wat mij betreft overschreden.

 62. @blauwe vingers Je betoog toont precies aan waarom het voor veel allochtonen lastig is zich “aan te passen”. Aan wie moeten zij zich aanpassen? Aan de feestgangers of hen die die groep een feestje gunt (wat ik op zich ook doe) of aan degenen die zwaar balen dat ze voor de zoveelste zaterdag met mooi weer hun huis moeten uitvluchten vanwege het lawaai? Weer de helft van je weekend niet kunnen besteden zoals jijzelf wil, maar ongevraagd in de dreun zitten en dan daar ook nog eens niet van mogen zeggen.
  Dit is geen onderwerp van gelijk hebben of niet; er is gewoon een belangentegenstelling. Af en toe een feest moet kunnen, maar dit is in korte tijd al het zoveelste feest.

 63. Paar uur weg geweest, maar nu weer in de wipstrik. Heb het idee dat hetzelfde nummer gedraaid wordt. Kan het slechter? Pokkeherrie.>:(

 64. Volgens mij zit iedereen nu met gespitste oren te luisteren. Heb ik overlast of toch niet? Alleen vanwege deze discussie. Ik in ieder geval wel en merk dat die vlagerige wind er ook een spelletje van maakt. Het ene moment hoor je niks, het andere moment weer luid en duidelijk. Nou ja, luid…
  Ik denk dat ik er vanavond in ieder geval geen last van zal hebben. De buren hebben dan een feestje en zullen het geheid gaan overstemmen.:)

 65. De eerste 4 uur werd daadwerkelijk hetzelfde melodietje met telkens een andere bass erover afgespeeld…over smaak valt te twisten en deze teringherrie is echt te triest voor woorden. Maar goed, trieste mensen hebben ook bestaansrecht, maar laat die dan ergens op een weiland triest wezen en niet half zwolle de stad uit jagen met deze pleuris herrie.

 66. @Dame Het gaat hier niet over een feest voor Zwollenaren en de ander wat gunnen. Het gaat hier over commerciële belangen. De meeste festivalgangers komen van buiten de stad. De gemeente Zwolle gebruikt deze evenementen om geld binnen te halen. Een deel van de middenstand is er wat blij mee want extra volk in de stad betekent extra inkomsten. Ik vraag me af of alle winkeliers in de binnenstad blij zijn met het festival.

 67. De mond vol hebben ze over vrijheid…ja een eigen opvatting van vrijheid blijkbaar. Dat anderen evenzogoed vrij zijn om hun ergernis over een dergelijk muziekfestijn te ventileren gewoon vanwege de constante herrie, dan kan dat niet; die moeten maar de hei op, gewoon oprotten en andersoortige adviezen en scheldpartijnen die kant noch wal raken maar gewoon getuigen van onfatsoen en een respectloze houding. En dit gaat jaarlijks verder escaleren want er worden van overheidswege om wat voor politieke of financiele belangen te veel vergunningen voor dergelijke bijeenkomsten afgegeven. Zwolle kan toch wel een z.g. bruisende stad zijn zonder oorverdovende herriefestivals. Een meer beschaafde stad!
  Het is volslagen onbegrijpelijk dat van gemeentewege voor dit zoveelste lawaaifestijn weer een vergunning is afgegeven en als dit werkelijk een zaak is die min of meer politiek beladen is of een persoonlijke aktie van bestuurder(s)/wethouder(s) zoals min of meer gesuggereerd wordt in sommige reacties, (hou mij ten goede..)dan is dit diep en diep treurig. Dan zet dit Zwolle niet op de kaart maar haalt het eraf. Want ook dit getuigt dan van geen enkel respect voor het overgrote deel van de inwoners van Zwolle.
  Wat een feit is: zo de wind waait, waait de herrie en daarmee de geluidsoverlast voor heel veel inwoners die gewoon normaal binnenshuis of in de tuin/op balkon zijnde met respect behandeld dienen te worden zowel door de autoriteiten, de organisatoren van evenementen en reageerders op een weblog en die mogen getuigen als het allemaal net teveel wordt; en die niet zoveel keer per jaar van ernstige geluidsoverlast hoeven te genieten ten behoeve van een handjevol.. ja, wie? Geen 125.000 inwoners staan daar in park de Weezenlanden…of op het Grote Kerkplein of aan de Wythemerplas! Een deel van de toehoorders met ernstige gehoorschade in de toekomst komt van buiten; de eeuwige festivalgangers die het verder een zorg zal zijn; om die maar aan hun trekken te laten komen, doet gemeente Zwolle wel een knieval.
  O, ja. Oordoppen dempen de nu al uren voortdurende gekmakende dreun.

 68. @ MT !!

  Ga zelf ff lekker ergens op een weiland in niemandsland triest zitten wezen, wat een opmerking !! Als we het over trieste mensen hebben dan vind ik jou dus een geval van een triest mens!! Als je niet van de muzieksoort houdt oke, maar waarom zijn die mensen die er wel van houden dan wel triest ??

 69. @rian,

  Volledig met je eens. Vrijheid gaat niet vanzelf zegt men. En een potje vrij dat ze daar zijn op het festival. En de omwonenden (tot in de verre omgeving) kunnen meegenieten van die ‘vrijheid’. Hulde voor de gemeente Zwolle!

 70. @Wipstrik26 Zeker spelen commerciële belangen een rol. Dat vind ik op zich niet “vies”. Als dit het enige geluidoverlastgevende festival Op Park de Wezenlanden zou zijn van dit jaar, dan zou ik vinden dat we niet moesten klagen, maar het de liefhebbers gunnen. Dat laatste doe ik nog steeds, maar ik vind dat er in korte veel van dit soort festivals zijn geweest. Het zijn steeds delzefde mensen (de buurtbewoners) die tolerant moeten zijn. Daaraan zit een grens.
  Komt bij dat dit muziek is met veel bassen, zodat het ver reikt en een naar geluid én gevoel geeft wanneer je er niet bij bent. Hoe het op het terrein is weet ik niet, maar die mensen kiezen er voor.

 71. Jammer van de lokatie, maarja. Er was tijd genoeg bezwaar aan te tekenen. Buurtbewoners zijn weeeeken geleden ingelicht. Nu is het moment daar en kruipen de zeikerds uit hun grot. Begint er 1 te pissen, volgen er meer.
  Ik moet alleen wel erkennen, de lokatie is wel heel centraal.

 72. @R.Steenbergen. Ga toch lekker genieten van die heerlijke muziek…in plaats van je te ergeren aan de commentaren van die “zeikerds”…en
  te schrijven op dit blog en daarbij taalgebruik daarbij te gebruiken dat onfatsoenlijk is en geen respect vertoont voor anderen. Dat bedoelde ik nou juist in mijn eerdere reactie weer te geven.
  Geniet, geniet; al het andere is zonde van je tijd……

 73. @Dame De commerciële belangen van een dergelijk festival vindt de wethouder Rene de Heer blijkbaar belangrijker dan een leefbaar Zwolle.
  Wethouder de Heer is er blijkbaar op uit om Zwolle als party-town op de kaart te zetten. Ik denk dat hij daarbij maar een beperkt aantal Zwollenaren gelukkig mee maakt.

 74. @rian Mja, je hebt gelijk. Nou klink ik net als die dorpelingen in de STAD Zwolle. Ik zal ook geen woorden meer vuilmaken aan dit oeverloos gezift. Just enjoy or ignore.

 75. Ok, dat bedoelde je, Wipstrik26. Het bevorderen van de Zwolse economie en werkgelegenheid is natuurlijke wel een taak van deze wethouder, maar ik denk niet dat hij dit dilemma niet ziet. Bovendien is het evenementenbeleid door het vorige college (VVD, CDA, PvdA en CU) gemaakt en door de raad vastgesteld. Die hebben dan ook zitten slapen? Ik heb dat stuk vanochtend opgezocht en zag dat er per locatie 8 evenementen mogen zijn met voor Park de Wezenlanden 2 weken tussenruimte. Decibellen tussen 85-95. Dat klinkt redelijk. Ik denk dat het probleem nu is, dat er achter elkaar een aantal dezelfde type evenementen zijn geweest.
  Troost het je dat hij ook een omwonende is, evenals de burgemeester?

 76. Natuurlijk gaat het niet om allochtonen, maar wel om aanpassingsvermogen. Jammer dat je dat niet wilt of kunt begrijpen. Van een ander verlangen zich aan te passen, dan ook zelf aanpassen. Met wat aanpassing heb je op die 3 of 4 zaterdagen in het jaar waarop dancemuziek wordt gedraaid helemaal geen last. Ene oor in en andere oor uit en morgen weer vrolijk genieten van het weer. Nog ff volhouden en je zult zien dat je leven nog steeds hetzelfde is.

  En dan mensen die zeggen dat de gemeente en bezoekers wel eens rekening mogen houden met anderen?! Dat doen ze al, maar liefst 48 weekenden in een jaar, door geen festival te organiseren op een FESTIVALTERREIN!!

 77. Oh ja, locatie valt voor dit festival natuurlijk over te twisten. Maar als dit op de Wytmenerplas was geweest, waren het dezelfden die wat te klagen hadden. Dit begint een principekwestie of gewoonte te worden.

 78. Ik ben altijd een tegenstander geweest van dit feest op deze locatie. Dit ondanks dat ik van de muziek hou en dat ik er misschien wel heen was gegaan als ik niet andere plannen had. Vanmiddag in de Assendorp viel het me 100% mee, maar toen ik eind van de middag bij mijn ouders ging eten aan de andere kant van het park, hoorde ik dat het daar wel heel luid en duidelijk door kwam. En ik vind dat vervelend voor de mensen in de Wipstrik die niet deze muziek kunnen waarderen.

  Dat gezegd hebbende… Naar mijn berekening zijn er 6 housefeesten in Zwolle. 2 bij Wythmen, 2 in het park en 2 bij de IJsselhallen. Dat betekend praktisch dat er op elke locatie 50! weken geen housefeest is. Ja, ik weet, er zijn nog meer feesten, maar die hebben niet het basprobleem. De locatie’s zijn ook nog eens zo verdeeld, dat er praktisch gezien een ander deel van Zwolle last van heeft. Daarom vind ik het heel flauw dat er hier een vaste groep tegenstanders is, die het hebben over eigen vrijheid en compromissen, en dat er meer rekening gehouden moet worden met hun belangen. En dat dan invult door te zeggen: al die feesten afschaffen. Mensen, dat is geen compromis. Wat we nu hebben is een compromis. 6 feesten, op 3 verschillende locaties. Dan kunnen we het met z’n allen oneens zijn over de details van dat compromis. Prima. Maar de feesten maar afschaffen, is geen compromis, dat is de felle tegenstanders gelijk geven.

  Mijn oplossing zou zijn om de buiten-housefeesten zoveel mogelijk te spreiden qua locatie en datum. Nu zit het wel erg dicht op elkaar, en zit een harde stijl muziek in het centrum. Misschien volgend jaar bij de Millegenplas bijvoorbeeld, en niet vrijwel alles concentreren rond april/mei.

  Dat gezegd hebbende, toen ik er een paar keer langs liep, klonk het wel vet gaaf 😉

 79. Bericht door R Steenbergen, op 24 mei 2014 18:23

  …Er was tijd genoeg bezwaar aan te tekenen…

  Weet je dat zeker? In voorgaande topics hier is het meermalen gebleken dat het bezwaar aantekenen hier in Zwolle een wassen neus is. Je kunt bezwaar aan tekenen, maar de vergunning is in veel gevallen al lang gegeven. De gemeente is op dat punt niet geloofwaardig.

 80. @blauwvingers Je redenering deugt niet. Hoewel mensen in de directe omgeving altijd het meeste last hebben wordt de mate waarin bewoners last hebben van het geluid vooral bepaald door de windrichting. Vandaag is deze zzw maar meestal is deze zuidwest. Bij de locatie Wiethemerplas hebben Berkum en Dalfsen een grote kans in de herrie te zitten.

 81. @blauwe vingers Ik verlang niet van allochtonen dat ze zich aanpassen aan onze cultuur. Als ik dat wel zou verlangen dan weet ik nog niet aan wélke cultuur ze zich zouden moeten aanpassen: aan die van de liefhebber van dit soort festivals óf aan die van de mensen die over de herrie klagen. Met andere woorden: wie weet wát onze cultuur in dit verband is, mag het zeggen.
  Ik ben niet tegen dit soort evenementen en gun het de liefhebbers van harte, maar 4 keer geluidoverlast in 6 weken tijd, is wel veel.

 82. @Dame Er hebben inderdaad een aantal gemeenteraadsleden zitten slapen. 20 jaar geleden werd er nauwelijks iets georganiseerd in Zwolle. Dat daar een verandering in is gekomen is uitstekend. Maar wat er de laatste vijf jaren aan de hand is is een overkill aan festivals die lang niet enkel door Zwollenaren worden bezocht. Deze festivals leveren bij voortduring geluidsoverlast op. Dat maakt de stad Zwolle als woonomgeving niet interessant op.

 83. Ijsselhallen is geen lokatie. Zwolle is gewoon een gehucht zonder potentie. Probeer je dit dorp op de kaart te zetten, zijn er vogelliefhebbers, christenen en bejaarden die wat te melden hebben. Om even mee te praten met de ziftende meute…afschaffen dit vertier! RTL viert de zomer moet ook zijn weg vinden naar een echte stad. Zwolle verdient zijn rust!
  Pff…wish i was @ the park. Daar lopen mensen die plezier hebben en hun dag daar ook mee vullen. Nu maak ik mij schuldig aan deze meuk.
  Btw, i like hardstyle en rawstyle. Et kan mij niet harder!

 84. @’Japser’… nog een (1) keertje dan: lees de reactie van ‘Dame’ (die van 19:07) nog eens; in en paar weken tijd (we zijn er nog niet) zoveel geluidsoverlast en ook nog eens vanuit de zelfde locaties! En nog denk jij dat er sprake is van een redelijke spreiding.

  Verder dank dat je vanmiddag even een rondje hebt gemaakt en ons hier in de commentaren op de hoogte hebt gehouden. En dat je na anderhalf uur na het begin van deze ‘muur van geluidsellende’ er pas achter kwam dat de wind niet jouw kant opstond en dat ons mededeelde met een *zucht*, dat zal ik maar voor lief nemen als ‘een beetje dom’ en het niet betitelen als gesar, gezuig, treiteren, trollen of iets dergelijks.

  Maar voor de duidelijkheid, voor jou en voor anderen; hier aan de Hanekamp begon de ellende vanmorgen precies om 12.00 uur en gaat het door tot 00.00 uur. En de geluidsoverlast is wederom (een optelsom van keer op keer en andere bijkomende overlast) een aantasting van mijn woongenot; niet buiten kunnen zitten, ramen en deuren dicht houden en zelfs dan nog boven het geluid van de tv uit deze ‘muur van geluidsellende’ horen. De continue en zelfde dreun, twaalf uur lang!

  Jammer dat hier op dit weblog je ongenoegen uitten niet kan zonder daarbij verwensingen naar je hoofd te krijgen, betweterige mannetjes en dames anti ziet reageren op een respectloze manier en toon.

  Laat ik hier maar bij laten, want verder inhoudelijk komt het hier niet! Ik wou het toch even gezegd hebben!

 85. Geweldig feest weer, Zwolle gaat eindelijk met de vaart der volkeren mee, 2014 is echt een prachtig festival jaar voor Zwolle, Love this city, keep it Up!

 86. @blauwe vingers Het bevrijdingsfeest was oorspronkelijk in de stad. En wel op verschillende locaties (Grote Markt en Potgietersingel). Ook ander festiviteiten waren in het centrum. Allemaal met beperkte geluidsoverlast. Totdat de gemeenteraad op de gedachte kwam om het park de Wezenlanden daarvoor te gebruiken. En sindsdien is het park de Wezenlanden verworden tot een festivalterrein. Het PARK de Wezenlanden heeft nooit als doel gehad een festivalterrein te zijn. Wat mij betreft mag de gemeente Zwolle dat belachelijke beleid dus heel snel afschaffen.

 87. Wat laat je je woongenot dan snel aantasten. En dat 6 keer per jaar. Maar goed, het feit dat je 12.00 uur ochtend noemt zegt een boel. Is die 00.00 uur dan ook morgenvroeg? Wat duurt t dan lang he?! Het verschil tussen halfvol en halfleeg. Iets andere benadering, zo veel meer plezier. Geniet er toch van!

 88. @Hanekamp die zucht ging over iets heel anders. Maar goed, dat zul je wel niet goed hebben gelezen, net zoals je mijn laatste grote post niet goed hebt gelezen. Ik ga geen woorden meer aan jou vuil maken, het is overduidelijk dat je een probleem hebt met mij, en elke kans aangrijpt om mij aan te vallen, zonder ook maar iets van mijn posts begrijpend te lezen. Nou kerel, zoek het lekker uit, ik doe niet meer mee met je vete.

 89. Lieve mensen geen ruzie maken ;D Zwolle is toch best een grote stad en het is toch juist super dat er eindelijk weer eens feesten georganiseerd worden ?! Snap de mensen die er niet van houden ook volkomen, en vooral als je vlak naast het park woont, maar ach om 12 u is het weer afgelopen, misschien ook makkelijker praten als je van deze muziek houdt maar al zou het een opera concert zijn dan nog gun ik het anderen .

 90. Zouden er ook mensen zijn geweest die de politie hebben gebeld? Die treedt toch altijd op als er ergens overlast is…????[removed]void(0);

  En inderdaad, als je ook maar iets negatiefs durft te zeggen over dit soort zaken, het aangeven van dit soort extreme geluidsoverlast mag zelfs al niet meer, ben je een azijnpisser, een zeikerd, dien je op te rotten, etc. etc. en van wat al meer voor soort termen men zich bedient.

  Bedankt gemeente; m.n. die ene wethouder dan zo het schijnt. Voor mij hebt u afgedaan; u laat teveel de oren hangen naar bepaalde belangen van dikke heren maar blijkbaar niet naar de belangen van de gewone Zwolse burger wiens belastinggeld u opstrijkt; nog geen last van belangenverstrengeling zo langzamerhand?
  U zet Zwolle hiermee echt niet op de kaart… misschien bij die festivalgangers maar niet bij de meeste weldenkende burgers tenminste. Lichtelijke zelfoverschatting.

 91. @J Het gaat niet over gunnen of niet gunnen. Het gaat over gemeentelijk beleid. Ik ben het er niet mee eens dat op die plek een dergelijk festival wordt gehouden. En daar zijn hele goede argumenten voor: geluidsoverlast! Dus dat is ook niet een kwestie van smaak zoals je het nu wilt doen voorkomen.

 92. Daarin sta je niet alleen, Japser…;)
  De gemeente neemt de klachten in ieder geval serieus, maar wil ook het festivalpubliek tegemoet komen, zo lees ik in bijgevoegde link. https://www.weblogzwolle.nl/content/view/41028/55/
  Gezocht wordt naar een betere spreiding over het jaar en de locaties. Dat zou een stuk schelen denk ik.

  Er zijn 6 locaties voor grootschalige evenementen. Per locatie mogen er 8 grootschalige evenementen worden gehouden, behalve bij de Wythemerplas, daar is het 3. Dat zijn dus 43 grootschalige evenementen per jaar plus de zomerkermis, Ijsbeeldenfestival en Blauwvingerdagen. Lang niet alle festivals zorgen voor geluidsoverlast en de ene muzieksoort is qua overlast controversiëler dan de andere (zie bovenstaande discussie;)).
  Dit is de kalender tot eind 2014
  http://www.zwolle.nl/artikel/Evenementenkalender-2014.htm

 93. Een ander iets gunnen is wat mij betreft hier niet de discussie dan wel het dilemma. Ik gun velen heel veel maar als al dat ten koste moet gaan van veel voor nog veel meer dan velen, dan is bij mij een grens bereikt.

  Daarbij komt dat als het gaat om de festivals in Park de Weezenlanden het niet alleen gaat om de ellende van vandaag maar ook die van de weekenden hiervoor en hiernaar. Want er komt nog meer aan!

  Ook gaat het niet alleen om geluidsoverlast maar ook over parkeerellende, afvalellende en zaken als omleidingen, afsluitingen, etc.

  Hier zijn kennelijk, op het gebied van activiteiten binnen Zwolle, heel verkeerde keuzes gemaakt door de verantwoordelijke mensen!

 94. Hier zijn kennelijk, op het gebied van activiteiten binnen Zwolle, heel verkeerde keuzes gemaakt door de verantwoordelijke mensen!

  Zie de links van de post hierboven!

 95. @ Wipstrik26

  Denk dat er gewoon niet veel aan te doen is, zolang ze binnen de geluidsnormen blijven ?? Maar wat ik al eerder ze,i ik snap omwonenden heel goed, maar zo zou hier straks nergens meer een feest gehouden kunnen worden want over elke locatie in Zwolle waar een evenement worden gehouden word geklaagd, en ik persoonlijk zou het zonde vinden als er geen feest meer zou worden georganiseerd in Zwolle, al ga ik zelf niet eens heen.

 96. Ik woon op een steenworp afstand. Binnen hoor ik niets. In de tuin wel, maar dat heeft mij er vanmiddag niet van weerhouden om er in de tuinstoel lekker bij in slaap te vallen. Ik heb meer last van een gemiddelde brommer die door de straat raast. Volgens mij zit de “overlast” bij een deel van de klagers vooral tussen de oren.

 97. @J Het verhaal geluidsnormen is heel betrekkelijk. Dat zijn niet enkel een paar getallen. Mensen op de Hanekamp en de Schuurmanstraat zullen bij zuidelijk tot zuidwestelijk wind altijd de klos zijn. Dus moet je constateren dat het Park de Weezenlanden niet een geschikte plek is voor deze festivals. De overlast die het organiseren van festivals op die locatie zijn van dien aard dat je dat tot het uiterste dient te beperken.
  Je eindconclusie is een sombere maar ik denk dat ik hem onderschrijf. Misschien passen dit soort feesten met veel geluidsoverlast niet binnen de gemeentegrenzen van Zwolle. Er moeten dan wel heel zwaarwegende argumenten zijn om dat wel te doen. Nu is er een beleid van pappen en nat houden.

 98. Mij kan het niet hard genoeg gaan, (ik werk bij Schoonenberg):D:D:D
  Maar even serieus, ik hoor wel iets in de verte maar het stoort mij niet.
  Ik stoor mij meer aan de toon en de woordkeuze waarop sommigen menen te moeten reageren op hen die toevallig het lef hebben om hier te durven schrijven dat ze het wel vervelend vinden.

 99. @Observer Omgekeerd ook, vind ik. Hieraan merk dat de gevoelens van beide partijen intens zijn. De voorstanders willen voorkomen dat de gemeente haar oren laat hangen naar alle klaagzangen en de tegenstanders willen de gemeente er juist toe bewegen om het te verbieden/verminderen. En kijk, voor dit soort gevallen hebben we ons stem uitgebracht: de raad of het college mag hier soep van koken en een besluit nemen.

 100. Ik citeer:
  “De gemeente vindt het belangrijk dat dance- en muziekliefhebbers ook in de Overijsselse hoofdstad terecht kunnen voor (grootschalige) evenementen.” Maar waarom de gemeente dat belangrijk vindt is mij onduidelijk. Ik ben er wel voor dat de gemeente Zwolle zijn best doet om belangrijke evenementen naar Zwolle haalt als deze evenementen door een groot aantal Zwollenaren wordt bezocht dan wel dat het past in het PR-profiel van de stad. Deze housepartys vind ik niet in het profiel van Zwolle passen, maar ik hoor graag tegenargumenten.

 101. @Dame en @Wipstrik26,
  Jullie hebben naar mijn mening allebei gelijk,
  Ik heb dan waarschijnlijk verkeerd gestemd want ik zie in Zwolle veel te veel van hetzelfde in het grootschalige evenementenaanbod van de stad.
  Waarom moet ik voor een beetje variatie naar de Sleepbootdagen in Zwartsluis, voor Sail naar Kampen, voor Charles Dickens en Deventer op Stelten naar Deventer en voor het Dikke Tinnefestival naar Hattem?
  Zelfs voor een sfeervolle Kerstmarkt moet ik naar Kerst in oud Elburg.
  Een 50+er telt bij ons gemeentebestuur blijkbaar niet meer mee als het om het openbaar cultureel aanbod gaat?

 102. Lijkt me leuk, Observer, samen op het leugenbankje. Sjoelbak erbij, potje kaarten. Misschien kunnen we Willeke Alberti uitnodigen voor een paar meezingers (Jaaaa, een reisje langs de rijn, rijn, rijn). Hebben wij ook een geweldige middag. Ik ga wel rond 16.00 uur weg voor mijn middagdutje. 🙂

 103. @dame,;);)
  Toch blijf ik het zeggen, of het nou om cultuur, (beeldende) kunst of muziek gaat, Zwolle heeft altijd moeite (gehad) om evenementen op niveau te organiseren of binnen te halen. Het blijft altijd in de “fastfood” categorie hangen.

 104. Dat ben ik niet met je eens, Observer. Zwolle heeft flink wat meer culturele evenementen dan bijvoorbeeld Deventer. Er is hier – zeker de laatste 5 jaar – veel te beleven voor alle categorieën mensen. Deventer heeft een paar kaskrakers (boekenmarkt en Dickensfestival), maar dat is het dan ook. Het culturele klimaat (en dan reken ik ook de Spiegel, Fundatie en Waanders mee) is hier meer dan op peil. Wat wel een verschil is (tenminste zo ervaar ik het), is dat de sfeer in andere steden (Deventer, Groningen, Nijmegen) meer ontspannen en genietend is. Zwolle is in korte tijd behoorlijk gegroeid in inwonertal en ook qua karakter veranderd. De wat stijve sfeer van vroeger en de wat negatieve inslag, is er nog wel. Een beetje meer trots op deze stad, mag wel.:)

 105. @Ap Weer zo’n bagatelliserende, denigrerende opmerking: dat de overlast tussen de oren zou zitten.
  Ap weet niet waar hij of zij over schrijft. Omdat er bij hem of haar toevallig geen overlast is?
  Nog een dik kwartier als men tenminste op tijd ophoudt, dat ellendige, uren en uren durende gekmakende gedreun.
  Wat een misser en wat een missers gaan nog komen en gaat de nieuwe raad hier iets aan doen of laten die ook de oren hangen naar een wethouder die het toch allemaal zooooo goed schijnt te weten?
  Murw gedreund, pijnlijke oren, hou ik er maar mee op. Hopelijk .

 106. Wat een verschrikkelijke bagger muziek, niks anders dan bijna eindeloze bas dreunen.In de Indische buurt klapt het er ook overheen, je moet de deur dichthouden en dan nog de TV hard zetten. Vindt het van de zotte dat de gemeente hier een vergunning voor heeft gegeven, wat interesseert mij die rotzooi muziek, bevrijdingsfestival ok, maar Megabase, opzouten met die herrie.Zie het nut er niet van om dit speciaal in Zwolle te moeten houden en dan op de locatie Park De Wezenlanden, totale foute keuze.

Reageer