Duurzame woningverbetering buurt Pierik

Zwolle – is het traject voor de duurzame woningverbetering in Pierik feestelijk afgesloten met het opleverfeestje dat werd gehouden voor alle bewoners. In zijn toespraak bedankte Gerke Brouwer, directeur Openbaar Belang, de bewoners voor de betrokkenheid en veerkracht die zij getoond hebben tijdens dit intensieve traject. Wethouder Gerrit Piek waardeerde zeer dat door het behouden van de bouwstijl de sfeer en uitstraling die past bij de wijk is gebleven.

 22-05-2014_opleverfeest_korenbloemstraat-pierik-gerrit_piek_04.jpg

Voor de bewoners van de 46 woningen aan de Korenbloem-, Violieren-, Fresia- en Campanulastraat werd hiermee een drukke periode, die heeft geleid tot wonen met meer comfort, officieel afgesloten. Samen met alle betrokkenen van Openbaar Belang en Mateboer Bouw blikten zij terug op deze periode. Uitgangspunt van de duurzame woningverbetering was het realiseren van meer wooncomfort en lagere energiekosten voor de bewoners. Diverse bewoners hebben van de optie gebruik gemaakt om de woning, woonkamer en/of keuken uit te breiden.“ Mede door het isoleren van gevels, vloeren en daken en het vervangen van kozijnen, glas en buitenmuren is de schil van de woningen geoptimaliseerd. “De woning voelt nu heerlijk behaaglijk aan”, verwoorde een bewoonster het effect van de ingreep. Door het plaatsen van zonnepanelen genereren de bewoners nu ook zelf energie. Bij velen hangt een ‘slimme meter’ in huis en kan gemonitord worden hoe het staat met het energieverbruik.

22-05-2014_opleverfeest_korenbloemstraat-pierik-gerrit_piek_02.jpg

22-05-2014_opleverfeest_korenbloemstraat-pierik-gerrit_piek_05.jpg

22-05-2014_opleverfeest_korenbloemstraat-pierik-gerrit_piek_01.jpg 

22-05-2015_opleverfeest_korenbloemstraat-pierik-gerrit_piek_03.jpg 
 

Dat het verlagen van energieverbruik en daarmee ook het verlagen van de kosten een inspirerend onderwerp is, bleek uit de reacties tijdens de avond voor de energiecoach. Naar aanleiding van de woningverbetering organiseerde Openbaar Belang samen met stichting Natuur en Milieu Overijssel begin mei voor de bewoners een speciale avond over energiebesparing. Dit vanuit het oogpunt dat niet alleen de woning bijdraagt aan die verlaging, maar ook het gebruik van energie door de bewoner. Met het aanschaffen van apparaten, het instellen van de verwarming en door kort te douchen kan het energieverbruik verder worden teruggedrongen. 

 
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mooi geworden. Maar de borrel had ook mogen zijn voor de buren die bij SWZ horen en dus ook maanden in het lawaai hebben gezeten…. Maar goed. Nu nog hopen dat goed voorbeeld doet volgen en de SWZ dit ook gaat doen. Huizen zijn jaloersmakend mooi geworden. En de gevolgen voor de rekening en t milieu zijn prachtig!

 2. Nou ik weet niet of jullie in de pierik wonen maar ik woon achter de violierenstraat en daar hebben ze de zonnepanelen zo geplaatst dat als de zo er op schijnt je niet normaal meer in de tuin kan zitten zonder blind te worden…bij het begin gelijk al aangegeven door verschillende buren..openbaar belang is er nu al meer dan 1 jaar mee bezig om het op te lossen…dus ze kunnen wel mooi een feestje geven maar ik kan met mooi weer niet normaal in me tuin zitten… Ik ben echt geen zeikerd maar dit gaat me echt te ver jammer dat ik gister niet thuis was anders had meneer de directeur het zeker te horen gekregen…wou net zeggen denk de omwonende van de verbouwde straten misschien wel net zoveel last van hebben gehad als de mensen waar an de huizen verbouwd zijn!!

 3. Het is allemaal wel mooi en prachtig dat de bewoners minder aan energie kwijt zijn, maar betwijfel of dit echt een winst op levert.
  Wat je aan de ene kant zal besparen wordt natuurlijk aan de andere kant weer ingeleverd door dat het energielabel omhoog zal gaan ( huurverhoging )
  Zoals ik het nu bekijk ga je er alleen qua wooncomfort erop vooruit.

 4. @Blauwvinger,

  Denk niet dat de bewoners daar nu antwoord op kunnen geven.
  Dat zal denk ik volgend jaar pas zijn als er weer een ( maximale ) huurverhoging wordt aangekondigd.
  En als er iemand nieuw in zo een woning komt wonen, zal er wel behoorlijk meer huur voor worden gevraagd.
  Dit is al zo bij alle woningen die weer in de verhuur komen, want dan mogen ze in principe vragen wat ze goeddunkt.
  Of ze ondertussen (veel ) meer mogen vragen aan de huidige huurder naar aanleiding van wijziging energielabel dat moet ik nog even uitzoeken.
  Hier is onlangs ook al iemand langs geweest, zo’n “energielabelman ” net 2 maand nadat we nieuwe ramen hebben gekregen ( hr++ )

  Mvg.
  Marcus

Reageer