Het weer: bewolkt

Zwolle – In de regio Zwolle is het vrijdag bewolkt en er vallen regelmatig buien met ’s middags ook met kans op onweer. Het wordt daarmee ongeveer 19 graden.

22-05-2014_weerfoto__ittersum.jpg

Ittersum 

Zaterdag begint de dag mogelijk grijs en in het zuiden is ’s ochtends al kans op enkele buien. Gedurende de dag breidt de neerslagact. Bij een doorstaande, meest matige, zuidelijke wind stijgt de temperatuur tot ongeveer 20 graden. Zaterdagavond wordt het droog en zijn er brede opklaringen. Er volgt een heldere nacht met minima rond 9 graden. Zondag profiteren we een dagje van een hogedrukgebied dat tijdelijk boven het westen van Duitsland aanwezig is. Het blijft droog. Er zijn stapelwolken en flinke zonnige perioden. Bij slechts weinig wind wordt het ongeveer 23 graden. Een prachtige dag dus om erop uit te gaan.

Maandag is het weer gedaan met het hogedrukgebied en volgt vanuit het zuiden een neerslagstoring. Een actief systeem veroorzaakt veel bewolking en er is kans op grote neerslaghoeveelheden. De middagtemperatuur ligt dan rond 20 graden. Wanneer de regenzone het land bereikt is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk is het nog een groot deel van de dag droog.

Ook dinsdag is het actieve regengebied nog in de buurt en mogelijk verloopt ook deze dag nat. De dagen daarnablijft het licht wisselvallig weer met middagtemperaturen die rond of net onder 20 graden uitkomen.

Artikel delen:

Reageer