Tentoonstelling Jeroen Krabbé in de Fundatie

Van 11 februari tot en met 1 juni 2008 presenteert Museum de Fundatie in haar locatie in Zwolle, Paleis a/d Blijmarkt, de tentoonstelling Jeroen Krabbé, Schilder – een retrospectieve. Onder de meer dan 200 schilderijen en werken op papier die zullen worden getoond bevinden zich vele internationale bruiklenen. Met Jeroen Krabbé, Schilder – een retrospectieve wordt voor het eerst een overzicht gegeven van het gehele oeuvre van Krabbé. Eerder presenteerden ondermeer Museum Henriëtte Polak in Zutphen en het Singer Museum in Laren kleinere keuzes uit zijn werk.

Jeroen Krabbé is opgeleid aan de Rietveld Academie en Rijksacademie in Amsterdam. Hij heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd met voornamelijk landschappen die voor een belangrijk deel ontstaan zijn bij zijn vele buitenlandse reizen naar onder meer Marokko, De Verenigde Staten, Rusland, Maleisië, Indonesië en Frankrijk. In Nederland vormen de Overijsselse velden en bossen rond Dalfsen veelvuldig zijn onderwerp. Jeroen Krabbé, Schilder – een retrospectieve wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de kunstenaar en zijn galerie Francis Kyle, Londen.

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boijmans van Beuningen Dirk Hannema en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.” Van 15 september 2007 t/m
20 januari 2008 viert de Fundatie met de tentoonstelling ‘Dirk Hannema (1895-1984)- Het oog van de kenner’ bovendien haar 50-jarig jubileum.

Tentoonstelling: Jeroen Krabb̩, Schilder Рeen retrospectieve
Periode: 11 februari 2008 t/m 1 juni 2008
Locatie: Museum de Fundatie, Paleis a/d Blijmarkt, Blijmarkt 20, Zwolle
Openingstijden: Di t/m zo, 11.00 uur – 17.00 uur
Toegangsprijzen: Volwassenen euro 7,50
Studentenkaart, CJP, 65+, groepstarief (vanaf 10 personen) euro 5,00
Jongeren t/m 17 jaar, Museumkaart, Vrienden van de Fundatie, ICOM &
Vereniging Rembrandt gratis

Artikel delen:

Reageer