Deelnemers Handbikebattle in het zonnetje

Zwolle – Het team BIRDS on WHEELS van Vogellanden is druk met de voorbereidingen op de Handbikebattle. Wekelijks wordt er door de zes deelnemers hard getraind voor de klim op 26 juni 2014. Dan gaan zij de Oostenrijkse Kaunertaler gletscher in Tirol beklimmen met hun handbike. De deelnemers worden daarbij begeleid door acht behandelaren van Vogellanden. 

 

 handbike.jpeg

 

Als blijk van waardering voor de enorme gedrevenheid werden de deelnemers donderdag aan het begin van de training in het zonnetje gezet. Zij kregen allemaal een officieel fietsshirt voor de Handbikebattle uitgereikt van de bestuurder, die later ook op de fiets stapte om mee te trainen met het team BIRDS on WHEELS. ‘Het is fantastisch dat wij de ambitieuze (oud-) revalidanten mogen faciliteren en dat de behandelaren hen de berg op coachen.’ Reageert bestuurder Fenna Eefting enthousiast.

De organisatie van de Handbikebattle daagt de deelnemers uit om fysieke en mentale grenzen te verleggen. Deelnemers gaan letterlijk een berg beklimmen met hun handbike. Uit voorgaande jaren is gebleken dat deelnemers kracht krijgen uit deze ervaring die helpen bij het nastreven van andere dromen. 

 

Het team BIRDS on WHEELS van Vogellanden neemt het 26 juni op tegen teams van andere revalidatiecentra in Nederland. 

Artikel delen:

Reageer