Vertellingen, mythen en wondersprookjes

Door Redactie

Zwolle –  De Verhalenboot, centrum voor het verhaal, programmeert van 30 mei tot en met 1 juni tientallen verhalenvertellers met muzikale vertellingen, moderne mythen en wondersprookjes op het ZU-vertelplein, de groene oase met het eilandje aan de Kerkstraat, één van de bijzonderste plekjes van Zwolle. Het programma is te vinden op de website van De Verhalenboot, www.deverhalenboot.nl/festival

Vijf nomadententen worden drie dagen lang non-stop gevuld met (inter-) nationale verhalenvertellers voor volwassenen en 10+, die wondersprookjes en ‘folk stories’ hebben meegenomen uit hun land van herkomst, eigentijdse bewerkingen van streekverhalen uit hun geboortedorp, oeroude mondelinge overleveringen en mythen uit de wereldliteratuur, uit hun eigen familie of stam. Voor elke voorstelling betaalt het publiek een kleine entree met festivalmunten (tevens consumptiemunten), verkrijgbaar bij de kassakiosk op het terrein. Het eilandje is omgetoverd tot een romantische loungeplek met een Organic Cocktail en Juice Bar met overheerlijke sappen, biologische frisdranken en natuurlijke cocktails.

Ierse vertellingen en verhalen van de Native Americans door Nico de Verhalenman, Schotse verhalen en Koning Arthurlegendes van Hans van Woerkom met muzikanten, Dark Tales from India en Folk Tales and Riddles door de Indiase verteller Peter Chand, Greek and International Folk Stories and Songs en een schrijnend verhaal van de Turks-Griekse opdeling na de Eerste Wereldoorlog, door de Griekse Anna Conomos. Een sprookjescollage voor volwassenen door Hilke ten Duis met pianomuziek van Ravel. Ontroerende, licht erotische vertelling Duizend tinten wit, door Toos Ligtenberg met pianomuziek van Jelke Smit. Perzische verhalen in De slaapkamer van de Sultan, door de Iraanse Sahand Sahebdivani, stads- en streekverhalen van rond Zwolle door Frederique te Dorsthorst, Marion de Witte en Patrick Rijke. En nog veel meer. Het complete programma van het Vertelplein staat in de festivalkrant die in Zwolle huis-aan-huis is verspreid op 12 mei (in de Swollenaer XL) en die ook op het festivalterrein verkrijgbaar is. De festivalkrant is eveneens digitaal beschikbaar op de website van De Verhalenboot: www.deverhalenboot.nl/festival.   

 

Het Vertelplein maakt deel uit van een groter festival, Zwolle Unlimited, dat een bundeling is van de culturele pareltjes van de stad Zwolle die van 30 mei tot en met 1 juni aan het publiek worden getoond. Denk aan het Singer Songwriter Plein, Kinderplein, Workshopplein, Theaterplein, Straattheaterplein, Hiphop Plein, Boekenmarkt, Moderne Devotie, Citroën Traction Avant-tentoonstelling, WAK-Plein (Week van de Amateurkunst), Petit Montmartre, Wijnfestival, Dichters in Waanders In de Broeren, ArtEZ-concerten, Expo Stedelijk Museum, HESZ-open café, Musical Enjoy, kunstworkshops voor jongeren, Odeon De Spiegel. Het programma van al deze festivalonderdelen is terug te vinden in de festivalkrant op de homepage van www.zwolleunlimited.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)