Geluidsoverlast bij buurt Tormentilweg is uniek

Zwolle – Omwonenden van het Onderhoudscentrum van Boels in Zwolle hebben al twee jaar last van ernstige geluidshinder.

 

"De overlast bestaat uit het doffe gedreun en gebrom van zware machines, maar vooral van de extreem luide akoestische signalering van de zware bouwmachines. En dan niet alleen achteruitrijdend. Nee, was dat maar waar. Ze produceren bij iedere beweging dat luide signaal. Omhoog, omlaag, vooruit, achteruit, heen en weer, proefdraaien, uittesten etc. etc. Zo’n anderhalf uur per dag." 71 Omwonenden van de Tormentilweg in Westenholte hebben recent Burgemeester Meijer en de heer Pierre Boels gevraagd de mogelijkheden van verplaatsing van deze activiteiten serieus te bespreken. De omwonenden zien voor dit specifieke probleem namelijk geen oplossing op de bestaande locatie. Het probleem is uniek in Nederland. Google bewijst dat. Als je googlet op "overlast door akoestische signalering" heeft de overgrote meerderheid van de hits betrekking op dit Zwolse probleem, zeggen de omwonenden.

“Blijkbaar is de Gemeente Zwolle de eerste en enige Gemeente in Nederland die toestaat, dat een dergelijk bedrijf zich direct grenzend aan een woonwijk vestigt.”

 

Volgens de omwonenden komt dit, doordat de Gemeente Zwolle de hele procedure rond de vestiging van Boels niet goed heeft uitgevoerd. De omwonenden zijn vast van plan dit te gaan bewijzen. Na “Fietsstad 2014”, waarbij Zwolle alle andere Gemeenten achter zich liet, kunnen we nu ook zeggen “Zwolle, herriestad 2014”

Artikel delen:

Reageer