Willem Brouwer nieuwe trainer bij VV Berkum

Zwolle – Willem Brouwer wordt in het seizoen 2014-2015 hoofdtrainer van VV Berkum, dat dan uitkomt in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De 51-jarige Fries was de afgelopen twee seizoenen coach van hoofdklasser Harkemase Boys en was daarvóór vier jaar lang hoofdtrainer bij Flevo Boys Emmeloord.

 

“We hebben de ambitie om direct terug te keren in de hoofdklasse en we hebben er vertrouwen in dat Willem dat voor elkaar kan krijgen,” zegt Henk Jan van der Veer, bestuurslid technische zaken van Berkum. “Hij heeft er zin in en we waren er dan ook snel uit met elkaar. Als vereniging zijn we zeer ingenomen met de aanstelling van Willem, een trainer met de nodige ervaring.”

 

Brouwer boekte als trainer successen bij Harkemase Boys, de club waarvoor hij in het verleden ook als speler uitkwam. Zo werd onder zijn supervisie in 2013 de Districtsbeker Noord gewonnen en in het nu net afgelopen seizoen streden de Friezen tot het laatst om het kampioenschap in de Hoofdklasse C. Uiteindelijk werd Harkemase Boys tweede, met slechts één punt achterstand op kampioen SC Genemuiden. Vorige week liet Brouwer weten volgend seizoen niet verder te gaan als trainer van Harkemase Boys.

 

De in Drachten wonende Brouwer heeft niet alleen een fraai cv opgebouwd als trainer maar kan ook als speler bogen op bijna 300 wedstrijden in het betaalde voetbal bij SC Heerenveen, Telstar, Emmen en Veendam. Daarna volgden zeven jaren in het amateurvoetbal bij VV Drachten, toen nog een hoofdklasser, en Harkemase Boys waar hij op 39-jarige leeftijd zijn spelerscarrière beëindigde.

 

Brouwer heeft voor één jaar getekend bij Berkum en zal daar worden bijgestaan door de nieuwe assistent-trainer Pascal Diender en keeperstrainer Henry Karrenbelt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer