Kennedymars Zwolle van start gegaan

Zwolle – Vrijdagavond 22.00 uur is met een startmaaltijd in ‘Het Wandelhonk’ aan de Veemarkt de derde editie van de Zwolse Kennedymars van start gegaan. Zaterdag 18.00 uur is het einde van de bijzondere mars. De Kennedymars bestaat uit een wandeltocht van 80 kilometer, maar de wandelaars kan ook kiezen uit de afstanden 42, 21 en 8 km. Zowel ’s nachts als overdag.

 12-05-2012_kennedymars_peter_vader_04_.jpg

Archieffoto Weblog Zwolle

De start vond dit jaar niet vanuit het centrum plaats, maar vanaf ‘Het Wandelhonk’. Het vertrouwde clubhuis van de ‘Zwolse Wandel Verenigingen’ doet dit jaar dienst als startplaats, omdat er geen geschikte startlocatie in het centrum voor handen is. Voordelen van de start oop de Veemarkt zijn dat parkeerplaatsen dichtbij de start zijn, er redelijke consumptieprijzen zijn en de organisatie op één locatie gesitueerd is. Ook dit jaar verbindt de organisatie de mars aan een maatschappelijk doel: de CareClowns! Het was zelfs de ambassadeur van de CareClowns in Overijssel, Peter Vader, die het initiatief nam om een groots wandelevenement in Zwolle te organiseren.

President J.F. Kennedy vroeg zich in 1963 af of officieren van het US Marine Corps voldoende uithoudingsvermogen hadden om binnen 20 uur in totaal 80 km lopend af te leggen. De uitdaging werd opgepakt, maar niet alleen door de militairen. Veel ‘gewone’ Amerikanen dachten ten onrechte dat ook zij persoonlijk werden uitgedaagd door de president en gingen vervolgens op pad. De rage sloeg over naar Engeland en vervolgens ook naar Nederland. Al 50 jaar lang vinden Kennedymarsen in heel Nederland plaats. Zwolle voegt zich nu ook in het sportieve rijtje.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer