WVF wint eerste slag in nacompetitie

Zwolle – Op een sfeervol Sportpark De Weide Steen, waar er een Oranje loper voor de bezoeker was uitgelegd door fa. Noordman en een prachtige aankleding van de tribune met blauw en witte ballonnen  en vlaggen door de K-side, wist WVF zaterdagmiddag een prima stap te zetten via een dik verdiende overwinning.

wvf-1.jpg 

Scheidsrechter Fikkert en zijn assistenten (neutraal) hadden hun zaak vanmiddag prima onder controle,  zoals gaandeweg de wedstrijd zou blijken. WVF wist wat haar te doen stond en zette van meet af aan druk op de tegenstander. Met fris aanvalsspel werd het doel gezocht en dat werd al in de 11e minuut beloond door een doelpunt van Bas Bouwhuis die goed doorzette na een inzet van Jeroen van Brummen. Een doelpunt met een hoog “ex-Berkum karakter” werd opgemerkt.  WVF bleef goed doorgaan en waar ON haar eerste doelpoging  gestopt zag door de herstelde Mike te Wiele was het de dominerende Rob Meijerink die weifelend optreden tussen verdediger en keeper afstrafte: steenhard  trof hij doel: 2-0!

wvf-4.jpg 

wvf-2.jpg 

wvf-3.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

WVF bleef rustig combinerend de tegenstander onder druk zetten. De vleugelspelers  Hessel en Jeroen werden vaak in stelling gebracht en in feite was de eerste helft als één-richtingverkeer te betitelen. Hessel rondde een solo bijna af maar de inzet verdween helaas op de binnenkant van de paal. Enkele  sterke momenten van Lennart Bril leverden helaas geen goal op, maar een verhoging van de score bleef niet lang uit. Het was Mark Peppelenbos die de 3-0 op het bord bracht na een aktie van Hessel Berends. Dik verdiend en eigenlijk had de score nog hoger kunnen zijn als ruststand.

ON had enkele spelers gewisseld en trachtte na de thee het initiatief te nemen. Dat lukte enige tijd maar echt gevaar leverde dat niet op. Na een goede kans voor Marc was het toch van Daalen die in het centrum vrij kwam en de eerste echte kans wist te verzilveren 3-1. Jeroen van Brummen kopte kort daarna te zacht in uit een corner. Het bleek dat het hoge spelpeil van het eerste bedrijf niet werd gehaald maar dat had zeker te maken met de stand. Richard Bouwmeester kwam voor Lennart Bril en gedreven zette hij enkele mooie combinaties op.  Marc rondde bijna met een prachtig hakje een aanval af maar de keeper redde miraculeus.

In de 72e minuut was het dan toch Richard die een pass van Bas Bouwhuis  met zijn favoriete linker: 4-1.
Voor het laatste kwartier kwam Kevin Peters voor de prima spelende Dion Reijnen. Direct daarna enige hilariteit want op aandrang van de scheidsrechter diende de klok van het scorebord te worden uitgezet want die was wat langer in rust gebleven dan het spel volgens hem (en velen). De ingebrachte belofte Muhuttin Yükselen bracht nog enkele keren gevaar maar er werd niet meer gescoord. Vervolgens leverde de “verplichte penaltyreeks nog een 3-2  score op voor WVF.

Een prima begin door deze hindernis te nemen. Het spel van met name de eerste helft geeft aanleiding om volgende week  met opgeheven hoofd naar Leerdam LRC  te gaan om te trachten de kroon op dit prachtige seizoen te zetten.

Bert Kamerman

Karakteristieken:  

WVF – Oranje Nassau (Groningen)   4-1   (3-0).

Score verloop: 11  Bas Bouwhuis 1-0,  17 Rob Meijerink 2-0,   35 Marc Peppelenbos 3-0,    56 van Daalen 3-1
                          72 Richard Bouwmeester  4-1

Gele kaart:       ON:   Hidding,  de Ridder,  Schrijver

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter: B.J. Fikkert

Opstelling WVF: Mike te Wiele, R.J.Stals, Marthijn van der Steege, Sybren Poppen, Dion Reijnen, (Kevin Peters)  Bas Bouwhuis, Jeroen van Brummen , Rob Meijerink, Marc Peppelenbos (Muhutin Yükselen),  Lennart Bril  (Richard Bouwmeester),  Hessel Berends

Oranje Nassau: Janssema Hidding, de Ridder, Ottens, Lindemulder, Wu, Brander, Derguti, Kok, Schrijver, Jacobs  (van Dalen, Cats, Poelman).

Door B. Kamerman 

wvf-5.jpg

wvf-6.jpg

wvf-7.jpg

wvf-8.jpg 

Artikel delen:

Reageer