Grote brand in flat aan Gombertstraat

Zwolle – In een appartement van een flat aan de Gombertstraat is zaterdagavond brand uitgebroken. De vlammen sloegen de woning uit. De omgeving van de flat in de wijk Holtenbroek werd afgezet met lint. De oorzaak was waarschijnlijk een brandende kaars. Een paar mensen hadden last van de luchtwegen.

img_4963.jpg

De brand op de zesde verdieping van de flat zorgde voor een grote inzet van de hulpdiensten uit Zwolle. De gehele flat werd in korte tijd uit voorzorg ontruimd.  Door het mooie weer zijn de meeste bewoners opgevangen op het nabijgelegen grasveldje, maar ook de moskee heeft ruimte beschikbaar gesteld voor de getroffen flastbewoners. De brandweer had het vuur vervolgens snel onder controle,. De verwachting is, dat de bewoners in de loop van de nacht weer in hun woning kunnen. Er vielen geen gewonden. 

https://youtu.be/dOtv7i9fs7w 

img_4973.jpg
 
img_4968.jpg 
Artikel delen:
Reacties 34
 1. Dat ziet er heftig uit. Hopelijk geen slachtoffers. Maar zal ook veel overlast veroorzaken voor de direct omwonenden.


  ⚠️ Meld

 2. Ik heb gelijk alle ramen en deuren dicht gedaan! Wij wonen in een zelfde flat, gelukkig niet deze flat! Er zit asbest in deze gebouwen!


  ⚠️ Meld

 3. de man in die flat is mijn vriend ko,weet iemand of de man in veiligheid is, ben niet in zwolle, maar bij mijn zus in hengelo, opzijn 06 geen gehoor


  ⚠️ Meld

 4. @jeannette Volgens bovenstaand bericht en ook dat op de site van RTV Oost is er niemand gewond geraakt. Er zijn enkele mensen met ademhalingsproblemen nagekeken door het ambulancepersoneel. Sterkte voor je vriend (en jou).


  ⚠️ Meld

 5. Zo, ik stond er met mijn neus bovenop. Drie generaties wonen wij hier al in deze flatten, en nog nooit zoiets meegemaakt. Heftig gezicht al die vlammen uit de woning, en brekend glas. Ik vind het vreselijk voor de bewoners van de woning. Heel veel sterkte!


  ⚠️ Meld

 6. dank je wel voor de info,maar de foon wordt nog steeds niet op genomen:'(:'(, maar vertrouw maar, idd,op de media.


  ⚠️ Meld

 7. Jeannette, de telefoon is misschien wel verloren gegaan. Vertrouw er maar op dat hemzelf niets is overkomen. Akelig dat je zo ver weg bent. Ik kan me je zorgen goed indenken.


  ⚠️ Meld

 8. Thanks voor de snelle reactie! Woon in Dld en zag het op Nu.nl en wil m’n zus nu niet wakker bellen nl. 😉
  Maar m’n nichtje woont ergens op honderdnogwat, dus ik neem aan dat alles goed met d’r is. Pfff.
  Maar wel zwaar -piep- voor de mensen waar het fout ging…


  ⚠️ Meld

 9. Geen dank! Onze flat loopt van nr. 2 tot 112. En dan heb je nog een flat. En dan komt de flat om welke het gaat. Dus volgens mij is het niet bij je nichtje in de flat gebeurt @Jo.


  ⚠️ Meld

 10. En toch bedankt. 😉 Scheelt me een nacht zorgen maken.
  Ze woont dan blijkbaar in de middelste flat.

  Sterkte voor de mensen die echt getroffen zijn… Brand is vreselijk. 😮


  ⚠️ Meld

 11. goede morgen het is vandaag dus zondag het is een paar uur na de brand.
  gelukkig hebben we Ko de bewoner van de flat die is uitgebrand gevonden.
  Hij is onder gebracht in hotel van de valk in Zwolle het is om te huilen toen wij hem aan de telefoon kregen was Ko helemaal overstuur dat hij als eerste daar vier uur in de hal (hotel van de valk)heeft moeten zitten omdat eerst onderzocht moest worden of Ko de kamer wel zelf kon betalen,dit is toch om te huilen Ko is zwaar gehandicapt en suiker patient tot nu aan toe weet hij niet hoe het allemaal nu verder moet met zijn insuline etc etc.
  Ko kan niet eens een telefoon krijgen op zijn kamer om zijn broers in te lichten wat er allemaal is gebeurt ook mag hij niet aan het ontbijtbuffet aanschuiven omdat ze(van de valk)vonden dat hij door zijn geaardheid en zijn uiterlijk misschien niet bij het overige publiek paste dit is toch schandalig en tot in den treure triest????
  ik kreeg een man aan de telefoon die totaal ontredderd was en aan zijn lot is over gelaten (niet door de brandweer of andere hulpdiensten) maar we hebben het hier over het hotel van de valk.
  ik ben momenteel nog in Hengelo en vertrek zo snel mogelijk richting Zwolle om mij over Ko te ontfermen want dit vind ik mens onterend om iemand die slachtoffer is van een grote brand die alles maar dan ook alles is kwijt geraakt maar IK GA ER PERSOONLIJK VOOR ZORG DRAGEN DAT kO DE VERZORGING EN BEHANDELING KRIJGT WAAR HIJ RECHT OP HEEFT.HIER IS HET LAATSTE WOORD VOOR MIJ NOG NIET GESPROKEN! :'(:'(:'(>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 12. Inderdaad, zelf betalen? Valt zoiets niet onder de verzekering?

  Bij Univé lees ik bijvoorbeeld dit:

  Wat wordt vergoed?
  Uw huis is met zowel Super als Superieur verzekerd tegen brand- en stormschade, schade na een inbraak of diefstal, schade veroorzaakt door uitstromend water uit onvoorzien gesprongen leidingen, schade als gevolg van overlopende putten en riolen, bereddingskosten, aanrijding, aanvaring, werkstaking en vandalisme. Ook opruimingskosten en huurderving vallen (tot een maximumbedrag) onder de dekking, evenals schade aan de tuin na een brand. En als u na een gebeurtenis die onder de dekking valt, noodgedwongen tijdelijk in een vervangende woonruimte moet verblijven, ontvangt u daarvoor tijdelijk een vergoeding tot maximaal de huurwaarde van de woning.  ⚠️ Meld

 13. Wanneer er onderdak nodig is: vraag eens na bij de woonzorgcentra in de wijk: Havezate en fermate wellicht is er plek?


  ⚠️ Meld

 14. De huurwaarde van die flats is niet zo heel hoog. Wellicht dat daar het probleem zit. Hoeveel nachten zou je kunnen verblijven in Van der Valk op de huurwaarde van een appartement van die flat?


  ⚠️ Meld

 15. En zoieoz hij daar niet mag eten….>:(
  is gvd een suikerpatient ik heb ook.diabetes…
  en het is van belang goed te eten ivm hypos (lage suiker)
  Jonge jonge omsat hij niet bij de rest past? Neee die beste man
  is gisteren zen huis uit moeten vlugten voor een BRAND


  ⚠️ Meld

 16. Als we iets kunnen betekenen voor Ko, zeg het maar! Ik denk dat een ieder wel bereid is wat te doen! Denk bijvoorbeeld aan kleding doneren of andere spullen die Ko nodig heeft.


  ⚠️ Meld

 17. terecht albertina. pak ze maar aan daar.dit kan en mag niet gebeuren. niet slim van van der valk, dit is geen goede reclame. ik snap niet dat hier geen protocol voor bestaat vanuit de gemeente gezien. met dit soort van gebeurtenissen moet er toch wat standaard al geregeld zijn. ik denk dat velen achter jou verhaal staan.


  ⚠️ Meld

 18. De bewoner zit in het hotel niet op eigen kosten. Gemeente en woningbouw zoeken naar andere woonruimte voor de beste man. Verzekeringskwestie. Via een nicht van de bewoner.


  ⚠️ Meld

 19. Kan de gemeente weer wat van leren. Wat te doen met mensen in geval van nood. Waar kunnen ze naar toe etc. Hier moet in eerste instantie niet over geld maar opvang gesproken worden.

  En nog iets anders, mag wel even gezegd worden: De geëvacueerde flatbewoners zijn opgevangen in de nabijgelegen Ulu Moskee. Lof voor de mensen die dit hebben gedaan.


  ⚠️ Meld

 20. Wat een triest nieuws, maar ik zie ook mooie zaken. De raad en daad die wordt aangeboden, en de opvang bij de moskee.

  Voor de paar jaartjes dat de Stentor nog een papieren krant kan zijn halen ze alles uit de kast.


  ⚠️ Meld

 21. vandaag heb ik ko aan de lijn gehad,en het gaat redelijk goed met hem.
  As ik mag geloven, wat mij vanochtend is verteld door de huismeester, krijg hij morgen,dinsdag dus,een woning aan geboden, dit heeft ko zelf inmiddels zelf ook aan mij laten weten,dus dat is heel mooi nieuws.Wat de nicht van ko zegt,klopt,maar op het moment dat ko daar was,is hem dit echter allemaal wel verteld,bv of hij niet even zelf de kosten kon voorschieten, dit wil ik heel duidelijk gezegd hebben, omdat ko mij dit als eerst heeft verteld,zo dat niet de indruk wordt gewekt dat we maar uit de nek lopen,te….! maar oke alles schijnt goed te komen voor ko, en ja ko kan heel veel dingen gebruiken,moet nog even kijken hoe ik dat ga doen.Allen die hebben gereageerd op het verhaal van ko,heel erg bedank,ook voor de fbers op mijn site. .Jeannette en albertina Brouwer.  ⚠️ Meld

 22. Sterkte voor de bewoner. Dat is een flinke brand geweest zeg.

  Hopelijk zijn er toch nog wat spulletjes te redden, het lijkt me verschrikkelijk om al je eigendommen kwijt te zijn.

  Nogmaals sterkte.


  ⚠️ Meld

 23. goedenavond mensen,

  even een update mbt Ko.

  Ko belde mij dat hij vandaag,met enkele mensen, waaronder zijn broer,naar de flat ging,dat is wel confronterend voor hem natuurlijk, daarna is de hele bups naar de huismeester gegaan,en heeft hij daar een gesprek gehad

  .Ko gaat nu kijken voor een plek op een camping oid,hopelijk gaat hem dat lukken,uiteindelijk is het verblijf te duur bij van de Valk.Ko heeft een gesprek gehad met de directeur en deze heeft hem gezegd dat hij zijn vriend daar toch mag ontvangen,en hij eet daar nu ook lekker een hap mee.

  Ik heb zoveel berichten van velen ontvangen op mijn fb, dat ik het niet allemaal kan beantwoorden, velen willen Ko helpen.Dus wat heeft Ko nodig,alles wat in een woonkamer moet staan,de slaapkamers en hal en keuken zijn niet in vlammen op gegaan,gelukkig.Morgen ga ik even naar de huismeester om het een en ander te vragen,daarvan hou ik jullie op de hoogte,als u,jij dat wilt,om Ko een gezellige woonkamer te geven,als hij weer terug gaat in zijn huisje,wand dat is wat Ko wil.

  Nou tot zover de update van Ko.

  Nog even voor de duidelijkheid,bepaalde mensen zouden hebben gezegd dat Ko hun heeft gebeld, is niet waar,Ko heeft alleen met familie,swz ed en mij contact,dat even voor de duidelijkheid. Rest is dikke duim werk denk ik.

  Ik bedank hotel V.D.Valk voor de goede zorg die ze geven aan Ko,en dat alles goed is gekomen,heel fijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.