Megabase Zwolle afgesloten met vuurwerk

Zwolle – In Zwolle is zaterdagavond de eerste editie van Magabase Outdoor afgesloten met indrukwekkend vuurwerk. Het muziekevenement trof deze dag geweldig weer.  Er was veel zon en de temperatuur was aangenaam genoeg om buiten te vertoeven.

 mb_-295.jpg

Op Park de Wezenlanden waren de hele dag duizenden liefhebbers van de hardstyle bij elkaar om een vet feestje te vieren. Megabase, hét Hardstyle concept van High Energy Events, bestond 6 jaar en dat werd deze dag gevierd. Megabase Outdoor is het allereerste hardstyle evenement wat in Park de Wezenlanden georganiseerd werd. De hele dag door waren op Weblog Zwolle vele commentaren en reacties van de bezoekers. De een vond het een gaaf feestje, de ander ergerde zich blauw aan de bonkende bassen. Om 24.00 uur kwam een eind aan dit hardstyle evenement. 

mb_-11.jpg

mb_-104.jpg

mb_-320.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

mb_-47.jpg
 
megabase-1.jpg
 
megabase-2.jpg
 
megabase-3.jpg
 
megabase-4.jpg
 
megabase-5.jpg
 
megabase-60.jpg 
 
mb_-71.jpg
 
mb_-111.jpg
 
mb_-163.jpg
 
mb_-208.jpg
 
mb_-216.jpg
 
mb_-290.jpg 
Artikel delen:
Reacties 91
 1. Super mooi feestje! Jammer dat het geluid niet zo hard was, maar heb toch nog wel wat plezier kunnen beleven vanaf de zijkant! Mag vaker gebeuren, leuk! Volgende week weer? ;D 8)

 2. En hoezo de laatste keer , het was natuurlijk weer te hard te horen in jullie wijk en jullie slapen ook al om 9 uur op zaterdag , waarom zijken jullie nooit bij bfo ? want dan lopen jullie er wel rond zeker , wees blij dat er ?berhaupt wat word georganiseerd in zwolle , ik snap dat jullie geen jeugd hebben gehad , maar ga alstublieft iemand anders lastig vallen , groeten een echte zwollenaar

 3. Het aantal liefhebbers voor dit genre muziek is relatief klein ten opzichte van de mensen die het “herrie” noemen. Veel mensen associëren deze muziek met kaalgeschoren hoofden, asociaal gedrag, lak aan autoriteit en wetgeving en met name drugsgebruik. Dat doet niet af aan het feit dat er in Zwolle ruimte is voor elkander om zo’n feestje gewoon in de stad te laten plaatsvinden. De muziek op Bevrijdingsfestival staat de fans van hardstyle waarschijnlijk niet aan…

  Maar ik ben wel benieuwd waarom er gekozen is voor Weezenlandenpark in plaats van Wythemerplas, want doorgaans de lokatie is voor dit type grote feesten…

 4. Mooie foto’s, zal ook best een mooi feestje zijn geweest als je van hardstyle houdt.

  Vind het echter niet iets voor outdoor in een stad waar het merendeel van de inwoners niet voor dit feestje gaat.

  Doe het indoor in de IJsselhallen. Doe het outdoor ver weg in een weiland ofzo…

  Of doe het 1 keer per jaar en niet vlak achter elkaar outdoor: Niet eerst Hardshock, dan Dance4liberation, dan Wildness en nu dan Megabass.

  De overlast is gewoon enorm. Als je in je eigen huis er niet aan kunt ontsnappen terwijl je alle ramen, deuren en ventilatiekieren dicht hebt dan stoort het verschrikkelijk.

  Ik woon overigens niet naast Wythem, de IJsselhallen of naast het Park, maar in Dieze Oost.

  Was echt vervelend. Sorry dat ik klaag.

  Ben trouwens ook niet lid van de Christen Unie of iets dergelijks. Ik heb er gewoon erg last van en vind het zelfs onbegrijpelijk dat de gemeente Zwolle zoveel overlast in zo’n kort tijdsbestek toelaat.

  Misschien ben ik een oude zeikert aan het worden. Zou kunnen, maar ook oude zeikerts hebben recht op rust in eigen huis.

 5. @karelfietspomp 😀 Dat is een waarheid als een koe! Ik denk ook dat een betere spreiding over het jaar een stuk zou schelen in het aantal klachten.

 6. Of doe het 1 keer per jaar en niet vlak achter elkaar outdoor: Niet eerst Hardshock, dan Dance4liberation, dan Wildness en nu dan Megabass.

  Beter spreiden? Alleen het voorjaar/zomerseizoen is hier geschikt voor lijkt mij. Dus hoe wil je spreiden dan?

 7. Tja Dame, meer spreiding zou denk ik wel iets schelen, maar het blijft ook dan een behoorlijk aanslag op de rust in eigen huis.

  Het stoort me dan ook ietwat als ik ‘Feestcommissie’s’ reactie lees. Alsof ik geen jeugd heb gehad. Ik ben ook naar Housefeestjes geweest. Nog voordat dat Hardcore was uitgevonden, maar ook toen de Aussies en kale koppen het toneel betraden ging ik nog regelmatig. Dat was echter niet outdoor in of vlak bij de stad. Dat stond onze gemeente niet toe. House werd sowieso toendertijd door velen niet als muziek gezien. Nu met de hardstyle is het mainstream en spelen commerciële belangen blijkbaar een rol bij het aanvragen van vergunningen.

  ‘Feestcommissie’ zegt hierboven dat we iemand anders maar moeten gaan lastig vallen, maar dat is wrang. Ik had hier namelijk niet zitten typen, als ik niet werd lastig gevallen in mijn eigen huis,… …12 uur lang… tot middennacht.

  Nee, ik ben ook jong geweest en hield ook van boze beats, maar kom op zeg… 4 keer outdoor in een korte tijd is echt te veel van het ‘goede’.

  Klap die shit in de IJsselhallen en klap dan de hele nacht door ofzo… -dan heb ik er geen last van en val ik ook niemand lastig met mijn tekstjes. (;

 8. Je zou bijvoorbeeld aan het einde van de zomer ook nog een feestje kunnen doen.@Bron.

  Nu heb je er 4 outdoor gehad… -en zijn de outdoor feestjes (hopelijk) op voor dit jaar, want beter spreiden kon blijkbaar volgens jou niet.

 9. Het weer in Nederland is redelijk onvoorspelbaar, zeker de laatste jaren, maar je zou het best kunnen organiseren tussen mei en september. Dat is een spreiding over 5 maanden in plaats van anderhalf.

 10. Wat voor de één een pokkeherrie is is voor de ander muziek :D:D:D
  Vandaag door 3 wijken hard gelopen in Zwolle-Noord…

  (Holtenbroek, AA Landen en Stadshagen. Een rondje dat ook om de wijde AA gaat en door het Westerveldse bos)

  …en het kwam niet verder dan hier en daar wat zware doffe zachte dreunen om de 10/15 minuten. Op mijn balkon 8 hoog aan de Palestrinalaan ook vrijwel niks te horen terwijl de wind toch deze kant op stond. Binnen niks behalve het geluid van mijn TV en de Champions League finale.

  Ik denk dat er hier zwaar wordt overdreven als het om geluid gaat. Als je je er de hele dag op gaat focussen dan gaat het inderdaad irriteren net als bv. bovenburen die op naaldhakken lopen. Mensen kijken er al dagen tegenop om deze muziek te horen waardoor de frustratie alleen maar hoger en hoger wordt. Maar een festival wat in de ogen van de klagers “normale” muziek laat horen hoor je ze niet over.

  Laat Zwolle een stad van diversiteit worden met voor ieder wat wils! De 1 vind het Stadsfestival met concert op de Thorbeckegracht prachtig, de ander het Stratenfestival met Hollandse muziek en weer anderen stampende dreunen en lasershows.

 11. Wel jammer dat er gelijk het vooroordeel “drugsgebruik” gelezen moet worden. Het merendeel van de aanwezigen gebruikt niet eens drugs op dit soort feesten behalve de nodige drankjes. Mocht er drugs gebruikt worden dan is dat 99% puur recreatief en en niet zoals die verslaafden die bij Tactus rond hangen of de Herberg.

 12. @PCZZ Een eenvoudige kaart en de wetenschap dat er een ZZW wind stond was genoeg geweest. Had je de nodige zweetdruppels gescheeld.

 13. @karelfietspomp

  Dat was echter niet outdoor in of vlak bij de stad. Dat stond onze gemeente niet toe.

  Welke gemeente? En omdat de gemeente dit voor jullie niet toe stond, moet het hier ook maar over en uit?
  Karel, je moest eens weten wat een bepaalde woningbouw bewoners aan deed, jarenlang.
  Daar is 1 dagje herrie echt niets bij hoor.

 14. @Wipstrik26 die zweetdruppels loop ik voor mijn plezier. Dat ik daarbij toevallig aan de rand van de stad bijna geen overlast waarneem is mooi meegenomen.

 15. @FCZZ, ik had het over de associatie die mensen leggen tussen hardstylemuziek en drugsgebruik; niet over feitelijk gebruik op het betreffende feest. Die associatie tussen hardstylemuziek en drugsgebruik valt en staat bij wat men hoort en leest over zo’n feest, als men er zelf niet is geweest. Als je afhankelijk bent van de media om iets te vernemen over zo’n feest, krijg je dan het echte, eerlijke, volledige verhaal? Nee; je krijgt hooguit de extreme (en vaak negatieve) verhalen te zien en dus blijft het vooroordeel/de associatie in stand.

  Saillant detail: ook de verslaafden bij Tactus en de Herberg zijn ooit “slechts” recreatief drugs gaan gebruiken en konden nog prima zonder.

 16. Niet mijn muziek, niet mijn publiek. Maar waarom lopen te zeuren.
  Ze roepen : Er gaat niks boven Groningen…. Dus daar is plaats genoeg. Geef elkaar eens wat ruimte, cq een feestje ….. Wees eens wat verdraagzamer naar elkaar. En ja, ik hoor iedere week genoeg lawaai, maar accepteer het en je slaapt een stuk beter!

 17. @Zomaar een Zwollenaa tussen recreatief drugs gebruiken en aan pure zelfmedicatie beginnen omdat met vanwege psychologische problemen het niet meer ziet zitten is een wereld van verschil. Want dat laatste is voornamelijk de doelgroep van Tactus en de Herberg.
  Dat de associatie (zoals jij het noemt) genoemd moet worden is gewoon jammer. Kijk de fotos’s van Han na en je ziet gewoon een divers publiek dat een het genieten is van het weer, muziek en sfeer.

 18. Na de soundcheck vrijdag dacht ik, help. Maar zoals het gister was viel geluidsoverlast echt heel erg mee……je hoorde het, het trilde zo nu en dan, verder niets bijzonders. Vlakbij, rond turfmarkt.

 19. Zet Zwolle maar op de kaart hoor!!! Goed bezig en nog belangrijker, gezellig!!! Ieder weekend in de zomermaanden een festivalletje of optredens in het park of bij wythmen daar teken ik voor.
  Keep up the good work!!!

 20. Kijk Tinus: Je laat zien hoe het ook kan! Dat je iets hoort en dat er eens af en toe iets trilt houdt niet in dat er ook direct overlast is.

  Ik moet zeggen dat ik helemaal vergeten was dat er iets gaande was! We zijn gisteren om 21.30 uur thuis gekomen en lagen rond 23.00 uur in bed. Weliswaar in Zwolle Zuid, maar we hebben dan ook NIETS gehoord of gemerkt. En gewoon met het raam open geslapen. Ook van het vuurwerk hebben we niets gemerkt.

  Enige dat ik jammer vind is dat er niet een goed metal feestje is. Die zou ik er nog wel een stuk of 2 bij willen.

 21. In Zwolle zuid is geen sprake van geluidsoverlast geweest. Nu ben ik sowieso al niet zo’n klager, ik ben blij dat we in Nederland de vrijheid en financiële kracht hebben om voor elke doelgroep een feestje te kunnen organiseren. Zoals ik al eerder gezegd heb, op het moment dat mijn buren hun slecht gepositioneerde wasmachine aanzetten (in de nacht), veroorzaakt dat voor mij meer ‘overlast’ en die machine staat het hele jaar door aan. Als je je erop gaat focussen ga je eraan ergeren. Ik zou het pas echt vervelend gaan vinden als je constant op je tenen zou moeten lopen, bang zijnde dat je misschien wel eens teveel geluid zou kunnen produceren. En zoals FCZZ al vertelde was het in Zwolle-noord ook niet te horen.

  Het muisstil na zulke feesten, prima geregeld lijkt me.

 22. Heb in holtenbroek niks vernomen van geluidsoverlast in tegenstelling tot bijvoorbeeld bevrijdingsfestival en rtl viert de zomer, niks aan de hand dus

 23. Spreiden ja! Gun de buurtgemeenten ook een feest. kan niet erg ver zijn voor de liefhebbers om oa naar heino dalfsen hardenberg te gaan.

 24. als je niet in de directe omgeving woont heb je geen enkel recht om een oordeel te geven over de overlast. die was er en twee dagen ( soundcheck en zaterdag) van dit soort bagger is ongehoord. bevrijdingsdag is ook overlast maar die muziek is anders, meer mensen hebben er lol van en het is een maatschappelijk iets (vieren van bevrijding). dan hoor je me niet. gisteren was alleen leuk voor beperkt groepje kaalkoppen. die mogen volgend jaar andere plek zoeken.

 25. Mooi feest, genoten van het vuurwerk, muziek was goed en stond hard genoeg. Natuurlijk zijn er altijd klagers wat betreft het geluidsoverlast, maar daar ben ik net zo klaar mee als zij met deze feesten. Ga lekker ergens anders een potje lopen janken. Of zoek een hobby ofzo!

  High Energy en Digital Punk hebben zichzelf overtroffen. Op naar de volgende edities!!

 26. Ronnie, bij andere gelegenheden reiken de klaagzangen van Stadshagen, Aa-Landen, Zwolle-Zuid enz. enz. tot het centrum om te zeuren over hoe in de verste uithoeken de ramen in de sponningen trilden en de kopjes over de tafel dansten.

  Dus het is kort door de bocht om te stellen dat mensen die niets gehoord hebben niet mee mogen praten! En net zoals jij je het recht toe-eigent om te zeuren eigen ik me het recht toe om te stellen dat ik het geen overlast vind.

 27. denk even mee. als je in stadshagen woont en daar al overlast ervaart. hoe zou het dan zijn als je naast het park woont? nogmaals, bij bevrijdingsdag en paar andere momenten klaag ik niet en pas ik me aan. ik woon de rest van het jaar op een heerlijke plek. maar dat van gisteren was mij te veel.

 28. Ronnie: ik woon zelf in de buurt van wythem en dit soort feestjes worden daar ook vaker gegeven. Ik ben echter verbaast over de kortzichtigheid van enkelen hier. Het feit dat je de doelgroep voor hardstyle afdoet als ‘enkele kaalkoppen’ geeft wel aan dat je absoluut geen idee hebt waar je over praat. Deze muziekstroming is eontzettend populair in Nederland en Nederlandse dj’s zijn wereldwijd koplopers op dit gebied. Er is hier geen sprake van een gabbercultuur, je zou de foto’s hierboven eens moeten bekijken en het aantal ‘kaalkoppen’ moeten tellen. Het hebben van overlast is ook ontzettend objectief. In Staphorst zullen mensen vast sneller klagen in vergelijking met Amsterdam. Het is een stukje tolerantie. Ik heb zelf naar aanleiding van een vorig feest aan m’n ouders en grootouders gevraagd of ze er last van hebben en ze haalden hun schouders op, ‘laat die mensen toch lekker een dagje plezier hebben’.

  Zoals ik al zei, ik woon dicht bij wythem en hoor hetzelfde geluid als de klagers. Het verschil is dat ik er toleranter mee om kan geen. 5 feestjes per jaar,waarvan je er door de wind vaak maar 2 of 3 hoort. In Nederland wordt al zoveel verboden.

 29. Wij wonen naast het park en onze dochter werd gisteren 8. wij zij gevlucht en hebben de verjaardag ergens anders gevierd het heeft wat gekost maar Zo te lezen is dit een goede keus geweest.

 30. Dat is een goed idee! Organiseer deze concerten in een dorp, dan zijn er misschien 500 mensen die naar geluid moeten luisteren dat ze te lelijk vinden, in plaats van een paar duizend die er nu overlast van hadden.

  De concertgangers kunnen toch net zo goed van de hardcore genieten als het concert ergens anders is? Ik zeg Walibi Flevo of Zandenplas Nunspeet. Aan de organisatie om een goede, maar andere, plek te zoeken voor volgende keer.

 31. Mooi feestje gister, ja ik woon er vlak naast en heb er geen problemen mee. Goed dat zulke evenementen in de stad georganiseerd kunnen worden. Als je gezeur hebt? Dien een klacht in.. Wat een azijngezeik hierboven zeg.

 32. Maandag wordt het weer pappen en nathouden in het gemeentehuis. Er volgen vast weer tal van excuus-mailtjes, waarin het college, meesters in het ophalen van de schouders, de schuld vooral bij andere zal neerleggen. Ben benieuwd of het de verantwoordelijke wethouder opnieuw lukt om de fracties met zijn brede glimlach voor zich te winnen. Afgelopen jaar zijn de fractieleden meerdere malen verkeerd geïnformeerd (had bijna misleid willen schrijven, maar laat ik het netjes houden) met als gevolg dat Zwolle omgetoverd is tot een groot evenemententerrein, waarbij de overlast ondergeschikt is. Uiteraard zijn er voorstanders, dat mag. De vraag is: waar ligt de balans. Balans die momenteel ver te zoek is.

 33. 22 Juli weer dancetour in weezenlanden park.

  alle klagers verlaat je huis vast en ga lekker weg.

  word zo moe van al dat gezeik elke keer.

 34. Wat zijn we weer tolerant (NOT) We gunnen elkaar niets! Gelukkig ook positieve reacties. Gemeente en organisatie: bedankt dat hier mogelijkheden liggen om te feesten. Voor iedereen.

 35. Ik ben het wel met Ronnie eens! Als je er naast woont, is het niet altijd een pretje hoor! En dan kunnen andere mensen wel zeggen dat wij klagen. Maar als je er 100 meter vanaf woont met enkel glas, dan is het geluid behoorlijk hard in je woonkamer en slaapkamer. Het zijn meerdere feestjes deze maanden. Iedereen heeft recht op z’n feestje. Maar voor ouderen is het niet altijd fijn als je niet van deze muziekstijl houdt. Mijn ouders wonen er al 30 jaar met plezier.

 36. Ik kreeg te horen van iemand van de gemeente vorige week dat de muziek prima op geluidsniveau is. De overlast is echter van de base-tonen en die zouden niet meetbaar zijn op deze manier. Ik weet niet wat hier van waar is, maar ik snap wel dat het dan makkelijk ‘schuilen’ is achter de geluidsnorm.

  Wie heeft hier verstand van?

 37. De basstonen worden ook gemeten. Er zijn waardes vastgesteld voor bass en muziekgeluid, beide hebben een bepaalde grens.

 38. @AJ Geluidsoverlast is niet enkel een verhaal van decibels. Een hoge pieptoon van een TV hoeft helemaal niet hard te zijn om toch gekmakend te zijn.

 39. Vanaf mijn balkon in Dieze was het zeker goed hoorbaar. Heb niks met Hardstyle, maar kon er ook niet mee zitten. Heb mijn eigen muziek wat harder gezet en heb genoten van het mooie weer. Het is maar net hoe je er mee om gaat.

 40. Het is ook niet mijn muziek en heb het wel in huis gehoord, maar waar oordopjes al niet goed voor zijn. Ik lees op de zondag liever dat er een aantal mensen “klagen”over de geluidsoverlast, dan dat ik moet lezen dat “supporters”van voetbalverenigingen her en der weer hebben huisgehouden, dat is pas overlast.

 41. Als steeds vaker kleine groepjes die klagen hun zin krijgen, en er steeds meer verbodsregeltjes en verplichtingen komen, is misschien nog wel het grootste nadeel dat er ook steeds meer mensen komen die het goed bedoelen, maar zich toch echt niet meer aan de regels willen houden… en zo verlies je dus vroeg of laat elke vorm van gezag.

 42. en 21 juni RLT viert de zomer, is natuurlijk geen enkel probleem want dat is ‘leuke muziek’?
  wij wonen zelf praktisch naast de wijthmenerplas en bijvoorbeeld Wildness is niet mijn muzieksoort, maar toch zit ik lekker in de achtertuin in het zonnetje met een muziekje op de achtergrond
  als er maar 5 evenementen per jaar worden gehouden, is het maar 1,35% per jaar dat je misschien niet op het mooiste plekje van Zwolle woont. Juist door dit af te wisselen tussen het Wezenlandenpark, Wijthmenerplas en de ijsselhallen zorg je ervoor dat alle drie de plekken, ondanks de sporadische evenementen, een mooie plek blijft om te wonen.

  Kortom, Niet zo zeuren, en dat ene procentje per jaar gewoon accepteren dat er mensen in de omgeving zijn die de dag van hun leven hebben

 43. Hardstyle decibels

  De doven van de toekomst bezoeken nu dit soort evenementen. En wie gaat dat dan straks weer betalen? Maar ja, horende doof, waarschijnlijk. Misschien toch eens wat gezondheidsvoorlichting?

 44. Eigenlijk is het vreemd, in een toch als beschaafd te boek staand land als Nederland, je te verdiepen in de rechten van de mens.

  Alles is op papier o.a prima geregeld in de Nederlandse Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Toegespitst op geluidsoverlast kunnen respectievelijk artikel 10 en 11 dienst doen:
  ⤽??het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer ??en op de onaantastbaarheid van het lichaam⤝ en artikel 8 spreekt over ⤽het recht op eerbiediging van privéleven??⤝.

  Echter, in een samenleving waar commerciële belangen, onder het mom van welVAART, voorrang hebben boven het algemeen welZIJN van haar burgers, zullen als er niets gebeurt gewenste waarden holle frasen blijven.

  In de afgelopen decennia is ons op steeds brutalere wijze de rust in de openbare ruimte ontnomen. Vóór de uitvinding van de versterker was die rust heel normaal en zou dat nog behoren te zijn. Dat opkomen voor dat recht tegenwoordig zoveel woede en agressie oproept, komt omdat men er doodsbang voor is geworden.

  Een hele generatie is inmiddels opgegroeid in constant muziekte en overal onnodig en veel teveel lawaai, waardoor zij denkt dat dát normaal is.
  Wat geluidsoverlast vooral onacceptabel maakt is de asociale houding van de veroorzakers van al dat lawaai, die willens en wetens de ander nodeloos gekmakend opzadelen met urenlang gebonk.

  In een leefbare stad houdt iedereen rekening met elkaar. En de altijd weer in dit verband gebezigde term ⤽tolerantie⤝ is voor iedereen van toepassing. Want wie tolereert degenen die de rust behoeven? Zij worden letterlijk en figuurlijk niet gehoord en weggezet als zure zeurders en veelvuldig aangeraden maar te verhuizen naar het “hutje op de hei”.

  Vrijwel iedereen is het erover eens dat egoïsme hoogtij viert en dat onze samenleving is verhard en verloedering aan de orde van de dag is.

  Dit is mede veroorzaakt door het grote gedogen van overheid en handhavers.
  Gevangen in het eigen evenementen”beleid” is het juridisch vrijwel onmogelijk geworden vergunningen voor overlast veroorzakende evenementen te weigeren en de organisatoren weten dat ook. Elke weigering zal onmiddellijk leiden tot een gang naar de rechter. Evenementen (en vooral Dance) zijn nu eenmaal big-business.

  De enige oplossing voor dit probleem is een radicaal ander evenementenbeleid. Hierin kan middels spreiding, het aantal, de aard (durf dance-evenementen gewoon te benoemen!), de duur van de evenementen, en ook (voor wat het waard is) herziening van de geluidsnormen, al of niet in combinatie met voorschriften betreffende anti-geluid (de technieken zijn beschikbaar), een veel grotere rol worden toebedeeld aan de (rechtvaardige) belangen van omwonenden.

 45. Bericht door —, op 25 mei 2014 17:53

  en 21 juni RLT viert de zomer, is natuurlijk geen enkel probleem want dat is ‘leuke muziek’?
  wij wonen zelf praktisch naast de wijthmenerplas en bijvoorbeeld Wildness is niet mijn muzieksoort, maar toch zit ik lekker in de achtertuin in het zonnetje met een muziekje op de achtergrond

  Wat ik me daar laatst over afvroeg: Krijg je als directe buur van de Wythemer plas ook nog wat compensatie als je bijvoorbeeld op een festival dagje ergens in een hotel wil slapen?

 46. Het moment dat Geraniums niet meer kunnen praten, stopt het hier met klagen. Verschrikkelijk! Zoals Toon… Beetje interessant lopen kletsen hier. Pfff. Je staat volledig in je recht maar die klaagzang over de verlepte maatschappij, al dan niet voorzien van mogelijke oplossingen, vindt hier geen gehoor. Doe er wat mee!!!

  Op naar CityMoves. Gratis toegang, voel je dus vooral niet benadeeld en kom lekker dansen. 😀

 47. @Toon Verberg: Een uitstekend stuk
  @Blauwe vingers: Je geeft duidelijk aan waar het je om te doen is: als ik maar mijn feestje heb. Dat is dus precies het egoïsme wat Verberg beschrijft.

 48. @Wipstrik26 en jij wil geen herrie. Pot, ketel. Beter zoeken we hier allemaal een middenweg in. Dus niet de ene de andere azijnzeikers noemen en niet de andersom het feesten van anderen totaal verbieden.

 49. Verkeerde conclusies Wipstrik. Ik ben er niet geweest. Maar gun de duizenden die dat wel waren hun feestje. Daarnaast gun ik iedereen tolerantie. Helaas blijkt dat iets al gauw als overlast bestempeld wordt en dat er totaal geen tolerantie is. Omwonenden weten al maanden dat er een festival is, met wat inspanning ook welke muziekstijl, en hebben dus al maanden de tijd om maatregelen te treffen. Maar nee, niets van dat. In plaats daarvan spuien ze hier keer op keer hun klaagzang. Blind voor het feit dat de klachten ongegrond zijn en er blijvend en in toenemende mate festivals georganiseerd worden. Zo was dance enkele jaren geen onderdeel meer van BFO en was het deze maand toch weer terug in het Park, zelfs naast de festiviteiten bij de Ijsselhallen. Ik geloof best dat omwonenden geluidshinder ondervinden, maar het gaat erom hoe daarmee omgegaan wordt. Laat je geluidshinder overlast worden of neem je maatregelen? Wat dat betreft stoten zij zich telkens aan dezelfde steen.

 50. Precies Blauwe Vingers! En “maatregelen nemen” kan ook best inhouden, “even een dagje ergens anders verblijven”.
  Als je die dialoog open in gaat krijg je dat vast ook nog eens vergoed!

 51. Dus als ik Blauwe Vingers goed begrijp, zijn de klagers de veroorzakers van hun eigen overlast, hun klachten zijn ongegrond, immers ze wisten, of konden weten, welk evenement gehouden zou worden, en daar hebben ze geen maatregelen voor getroffen….ja..,ja…Hmm.
  Ik geloof dat ik het nog niet helemaal begrijp :o:o:o

 52. Mensen die van dit kabaal houden zijn bang voor zichzelf en de stilte.

  Dus volgens die theorie moet ik iedere keer als ik lekker in m’n eentje, in de natuur een hengeltje uitwerp het angstzweet in de bilnaad hebben lopen. Tenslotte is die stilte wel erg angstaanjagend.

 53. Geen aandacht aan suze (die overal elke keer meent met een paar oneliners overal absolute wijsheid in pacht te hebben) schenken, bigge. Zonde van de tijd.

 54. Nee Jacques, je begrijpt er inderdaad niets van. Ik stel voor dat je op z’n minst probeert begrijpend te lezen. Geluidshinder is logisch, tot overlast laat je het zelf komen. Dat heeft te maken met tolerantie.

 55. Eigenlijk zouden we allemaal moeten stoppen met deze verspreiding van negatieve energie via de weblog. Feit is dat een negatieve ervaring gedeeld wordt en een positieve nauwelijks. Een van de redenen dat het zo vaak mis gaat in reacties bij nieuwsberichten.

  Laat ik zelf het goede voorbeeld geven. Tot zover. Wat jullie ook doen: het beste gewenst! Kusjes

 56. Eens, blauwe vingers. Ik hou wel mijn hart vast voor het nieuwe college dat burgers wil betrekken bij het beleid. Als niemand bereid is naar elkaar te luisteren en rekening houdend met elkaars belang gezamenlijk oplossingen te bedenken, dan leidt dat alleen maar tot teleurstellingen. Bij dit onderwerp zie je mensen zich ingraven in schuttersputjes: de ene kant ontkent dat er mensen zijn die overlast hebben ervaren en de andere kant wil feestjes verbieden voor mensen die van bepaalde muziek houden. En dan gaat het er verbaal hard aan toe. Jammer.

 57. @jasper Ik heb nergens gezegd dat ik feesten van anderen totaal wil verbieden. Ik vind enkel dat de gemeente voor wat evenementen betreft een verkeerd beleid voert. Op dit moment hoor ik ook dat buren hun muziek te hard hebben staan maar over een of twee uur is dat voorbij. Dat is wat anders dan dat je duizenden mensen 12 uur lang in het gedreun zet. Ook al is dat binnen door de gemeente gestelde geluidsnormen. Als je het park de Weezenlanden gaat gebruiken voor festiviteiten met veel geluidsoverlast dan maak je als gemeente zelf de problemen. Het is dan de vraag hoe lang omwonenden dat nog acceptabel vinden. De Wythemerplas is een oplossing maar enkel bij zuidwesten wind. Bij oostenwind kan de hele stad en ook Hasselt meegenieten of ergeren. Dat heeft de gemeente ook gemerkt want na het laatste festival aan de Wythemerplas regende het klachten. De organisatoren hebben aangegeven dat lagere geluidsnormen voor hen niet acceptabel zijn. De gemeente zit dus met een probleem. Men heeft jaren geleden ingestoken op meer festivals, ook in park de Weezenlanden, maar als het weer (de wind) niet meezit heb je binnen de kortste keren een dalend draagvermogen onder de bevolking voor dit soort evenementen. Het vraagt dus om andere keuzes. Wil je het leuk houden met elkaar dan moet er af toe gefeest kunnen worden maar daar zijn grenzen aan.

 58. mooi onderwerp, Dame. Ik loop al een aantal dagen te zoeken naar een juiste formulering van een referendumtekst, maar kom steeds weer uit bij een nogal zwart-wit scenario….

 59. LIjkt me niet Dame, want mensen die er persoonlijk geen last van hebben zullen voor dit soort evenement zijn. Ik ook trouwens, hoewel ik vind dat je (commerciële) hardcore en hardstyle feestjes niet in de Wezenlanden moet toestaan. Daar zijn de bassen te hard voor.

  P.S. Voor wie niet weet welke muziek ik bedoel, klik even op de oranje Play-knop: https://soundcloud.com/djdigitalpunk Best een lekker setje, maar dan op de koptelefoon 😉

 60. Hoezo dit soort feesten alleen maar in wijthmen houden…hebben maar 500 mensen last. Er zijn meer buitengebieden rondom zwolle….niet alleen wijthmen! En ook de feestjes in wijthmen zijn in zwolle te horen. Mijn voorstel lekker indoor houden dit soort feesten of een goede spreiding door heel zwolle. Samen de lusten en lasten. Wel net zo eerlijk!!!

 61. Drama en Rutger schetsen meteen de problematiek van een referendum: de vraagstelling en wie er aan mee mag doen.
  Met jouw permissie, sla ik die link maar over Rutger, “not my cup of tea”.:)

 62. Nu is het zo dat ik als Techno liefhebber al sinds begin jaren negentig de scene op de voet volg. Wereldwijd gezien een fijn en nadenkend volkje die voor weinig tot geen overlast zorgen. Als er een goede line up aan dj’s is dan komen de mensen vanuit heel Nederland en buitenland het feest bezoeken. Fijne muziek waar over na is gedacht door hoog opgeleide mensen. Nu is hardstyle en hardcore als echt iets van de jaren negentig, bijna alles is inhoudsloos en over transities in deze muziekovergangen, ik ken ze niet. Maar Zwolle geeft nog wel ruimte voor een uitstervend iets wat gedoemd is. Laat ze maar eens wat goede minimal techno dj aanrukken, een een paar birmingham techno mensen. De helft aan dj’s nodig, harmonieusere muziek, en zeker meer geld in de la. alhoewel deze dj’s wel duurder zijn in te huren. Minder problemen dan die klapkoppenhausse van 15 jaar terug. Wereldwijd is deze verschuiving al geweest en daar vaart men wel bij. Misvattingen alom, net zoiets als de titel van dj Tiesto. De beste dj van de wereld, maar wel bepaald door nederlanders. Nou Jeff Mills, Richie hawtin en onze eigen Jochem Paap uit Rotterdam (die mateloos bekend was wereldwijd in de begin jaren 90, dat ie Amerika bijna niet meer uitkwam). Die hebben er dagenlang om moeten lachen, tiesto goed, hij heeft zelf tijd om in de handen te klappen onder het draaien, terwijl de helft van zijn produkties plagiaat zijn. Gejat van klassieke stukken ui 1500 en 1600. Hij is de grootste fakerd van Nederland en het mooie daarvan is dat de kudde schapen die luisteren naar de naam hollander, het slikken als zoete koek. Net zoals ons gecencureerde journaal op tv. Kijk maar eens een week Canvas uit belgie, of Rt journaal uit rusland. Dan ziet men wat er werkelijk gaande is. Wij worden dom gehouden om bespeelbaar te zijn voor de overheid. Juist degene die wil zien en verder kijkt, krijgt inzicht

 63. En wat helemaal van de zotte is het feit dat er geen vrije pleisterplaats voor de beginnende kunstenaar is. Echt iedere stad heeft zoiets om de mensen op gang te krijgen in het prille begin, nee ze verbouwen wel de DOAS waar nu dik huur betaald moet worden. Het voormalig CIBAB gebouw waar dik geld betaald moet worden voor machine gebruik. Maar zoals de autonome broedplaats van de oude Shell moest weg. Logisch want dit stuk grond was vervuild. Dan bied men die mensen toch iets nieuws aan, want ze zijn tenslotte hier naar de Artez geweest. Nee dat kost geld, maar de fundatie krijgt ook dik geld met een mooie bonus er overheen. Vorig jaar heb ik denk ik zo een twaalf kunstenaar ontmoet die hier hun grondslag hebben. Allemaal gevlucht omdat Zwolle verzakelijkt en ver ziekelijk is op dit vlak. Het kost een paar rotcenten en men houd de kunstenaar hier wat faam en toekomstgeld oplevert. Gelukkig staan er niet veel kantoorruimten leeg in de gemeente. Nee Zwolle is er niet voor de burger, maar wel voor de burgers die de kas spekken. Ik vind het hier gewoon een stel achterstevorencowboys die geld maken als prio 1 zetten. Maar zie de laatste tijd ook een positieve verandering. Maar daar later meer over want ik zie niet altijd even duidelijk.

  http://www.hazemeijerhengelo.nl/huren/prijzen/ ook gratis evenementen

  http://www.fmt-nl.com/ in hengelo 1500/ 1700 m2 werkruimte voor 190 euro met gas en elektriciteit

 64. Beste Peter, even los van het feit dat je enorme klaagzang kant noch wal slaat, denk je nu echt dat het de gemiddelde bewoner wat uitmaakt of ze last hebben van techno, hardstyle, K3 of heavy metal? 😀

 65. Ik woon naast het park en het is niet mijn muziek.
  Binnenkort zijn er nog 2 evenementen, allebei niet mijn muziek.
  Maar guess what ? 6 x per jaar een evenement waar de ene keer 4000 bezoekers en de andere keer 140000 bezoekers op af komen moet toch te doen zijn in een provincie hoofdstad met ruim 125000 inwoners ?
  Ook al lijken de reacties / klachten hier de overhand te hebben hou er rekening mee dat de ruime meerderheid niet klaagt en er geen problemen mee heeft. Als de politie 100 klachten over geluidsoverlast krijgt zitten daar heel vaak dezelfde mensen bij die meerdere keren klagen. Waar hebben we het over ?

 66. Aaahh, nu begrijp ik de Cruijffiaanse uitspraak van Blauwe Vingers wel. Begrijpend schrijven is ook een kunst.., maar dit terzijde.
  Als je geluidsoverlast ervaart noem je het gewoon geluidsHINDER (dat heet tolerantie), dan heb je ook geen geluidsOVERLAST meer. Probleem opgelost.

 67. Sprak net collega uit Arnhem. Vergelijkbaar qua grootte met Zwolle en daar hebben ze dit soort feesten niet in de buitenlucht. Bij Gelredome moet het dak erop bij popconcerten, juist om overlast te beperken.

 68. Sprak net collega uit Arnhem. Vergelijkbaar qua grootte met Zwolle en daar hebben ze dit soort feesten niet in de buitenlucht

  En dat geloof jij zelf?

  25 april:
  Beat the bridge – John Frost brug (hardstyle)
  Festival kingsnight – Roermondsplein (club, house)
  FreeFall festival – gele rijdersplein (verschillende muziek)
  Kingzise festival – de Markt (house)

  26 april:
  nog een keer Beat the bridge, FreeFall en Kingzise

  7 juni Free your mind Festival bij Stadsblokken. Ook open lucht

  Wat een onzin. Rond het Gelredome staat geen huis in de buurt!

  Dan moet ik toch maar eens navragen bij mijn zus wat dat afschuwelijk lelijke stadion is tegenover haar huis (hemelsbreed zo’n 250 meter, enkel een voetbalveldje, geluidswal en batavierenweg ertussen)

 69. @Peter Koster dat maakt ook helemaal niks uit, het gaat hier om festivals IN Nederland. In Zwolle om precies te zijn. Zwolle, waar de minimal disctotheek Q keihard failliet is gegaan.

 70. @sem : Het woord nuance, wel eens van gehoord ?
  100 klachten van 20 verschillende mensen is volgens de gemeenteraad (die jij gekozen hebt) en de politie acceptabel op dit inwoners aantal.
  Je woont in een middel-grote stad en niet in een hutje op de hei.
  Bel je ook iedere keer de politie als er een hond 3 x achter elkaar blaft of als er een opgevoerde scooter voorbij rijdt ? Ook dat is overlast. Zullen we dan meteen alle honden en scooters verbieden ?
  Dit forum is al lang geen discussie forum meer. Ieder geeft zijn mening en daar moet een ander het maar mee eens zijn anders deug je niet.
  Lekker makkelijk.

 71. Precies wat Erwin zegt. Je zult wat je ook doet klachten krijgen. De term overlast is subjectief en ik denk dat het in een stad met deze omvang onvermijdelijk is, de echte zeurpieten heb je overal. Als je echt niets wilt horen woon je toch echt op de verkeerde plaats, het is dan wellicht wel een overweging om naar een leuk gezellig maar rustig dorpje in de buurt te verhuizen.

  Indien feestjes verboden worden of er simpelweg te weinig georganiseerd mag worden zul je meer overlast van hangjeugd en illegale feesten krijgen. En die worden niet gereguleerd en maakt van de onschuldige festival bezoeker ineens been wetsovertreder.

 72. Maar voorlopig zitten wij hier mooi vast in een lemniscaat syndroom, die ieder jaar weer voer is voor een Forum. Geluidsoverlast, gelukkig zijn er geen belangrijkere zaken om over te bakkelijen.

 73. Falcon Eleonore Ja het heeft niet echt wat te doen met het onderwerp wat ik zeg. maar kom even zeg. klompen aan en voetbalshirtjes uit, boerenpummel house. ze denken echt dat hardstyle iets is in de wereld

 74. Ik ben het eens met Toon Verberg. De grondrechten worden hier op de helling gezet. Ik heb recht op mijn rust, anderen hebben niet het recht die rust te verstoren. Dat mag je nooit omdraaien. Zeker niet als je niet heel precies weet waar je het over hebt (en dus onder meer medische kennis hebt!). De overheid moet toezien op de grondrechten. De Zwolse overheid stimuleert de herrie. Dat is dus precies verkeerd. En inderdaad, de een kan prima tegen het extra geluid. Maar echt, heel veel anderen beslist niet. Dat is heel wat anders dan zeuren!

Reageer