Goed seizoen Be Quick eindigt met kater

Zwolle – Be Quick is zaterdagmiddag uitgeschakeld in de nacompetitie. De 1-1 bij Veensche Boys was niet voldoende om de route naar promotie voort te zetten. Het was niet alleen een nederlaag op sportieve gronden. Wat na de wedstrijd vooral bleef hangen was de arbitrage tijdens de wedstrijd.

Goed beginnen doet Be Quick niet op het veld in Nijkerkerveen. De thuisploeg start goed en krijgt kansen. Een keer kletst de bal zelfs op de lat boven René Oosterhof. Be Quick komt goed weg en neemt de wedstrijd na een goed kwartier zelf in handen. Dat lijkt in de 20e minuut al succes te hebben als Bas Buimer een ogenschijnlijk zuiver doelpunt maakt. Het doelpunt wordt echter niet goedgekeurd en het is een van de vele momenten van vanmiddag dat er vragen worden gesteld bij de arbitrage. Be Quick is echter niet gebroken en ziet enkele kansen later dat Bas Buimer  goed oplet bij een misverstand in de verdediging en de bal binnentikt : 0-1. Daarmee staat de gewenste voorsprong op het bord. Helaas slaagt Be Quick er voor de rust niet in om het overwicht in de wedstrijd verder uit te bouwen.

Be Quick komt na de rust goed uit de startblokken, maar ziet dan toch dat Bart van Tiggelen na slecht uitverdedigen de 1-1 binnentikt (53e minuut). Opnieuw toont de roodzwarte ploeg veerkracht. Na een een-twee met Sander Aarten  maakt Bas Buimer opnieuw een doelpunt, maar ook deze wordt afgekeurd. De grensrechter van Veensche Boys, niet gehinderd door scrupules, steekt  volkomen ten onrechte de vlag omhoog. Het vlagsignaal wordt overgenomen door de scheidsrechter die de schijn van partijdigheid vanmiddag niet meer van zich af kan werpen. 

Daarna golft het spel nog wat op en neer. Be Quick slaagt er in het laatste half uur te weinig in om goede kansen te creëren, maar Floris Blom is met een kopbal toch nog dicht bij doelpunt. Deze bal wordt echter van de lijn gehaald (83e minuut). Aan de stand verandert niets meer  want ook Veensche Boys komt niet meer tot scoren. Daarmee  eindigt een goed seizoen van Be Quick toch nog in mineur.

Volgend jaar kan de ploeg opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap. Be Quick ziet keeper René Oosterhof vertrekken naar Staphorst. Daarvoor komen terug: Wibo van Dijk (WVF), Thomas Wieringa (FC Uluspor), Wesley Bruins (Drentina) en Dennis Horstman (vv Berkum). De verwachting is ook dat enkele A-junioren aan zullen sluiten, onder wie Frank van der Burg. Uiteraard weten we na 15 juni meer over de selectie.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek (75. Wim Nijburg), Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Karwan Mehrabi, Bas Buimer, Michel Klink (71. Cas Duiker), Frank van der Burg.

Door Gerco Grevers 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer