D66 wint Europese Verkiezingen in Zwolle

Zwolle – D66 Zwolle (16,4 %) en de ChristenUnie (16,2 %) zijn in de gemeente Zwolle de grootste partijen geworden bij de Europese Verkiezingen.

zwolle.jpeg

PvdA behaalde met 12,3 % de derde plaaats. Het CDA met 11,7 % de vierde posiie. De SP scoort 9,5 %. De VVD 9,2 %. De PVV kreeg een score van 7,3 %. De opkomst in Zwolle was 41,4 %. Dat is 4 % meer dan de vorige Europese Verkiezingen.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Eerdere reacties op dit item:

  Bericht door vdberg, op 26 mei 2014 0:29
  D66 wint 5 % t.o.v. 2009, het CDA verliest 5 %. Gelukkig ook de PVV verloren in Zwolle (3%). Knap van de CU. Ze hebben een grote groeiende en stabiele achterban in Zwolle.

  0Bericht door adriaan, op 26 mei 2014 0:41
  vdberg wees blij met een christelijke stad!!

  kunnen de mensen nog meer azijn zeiken.

  0Bericht door Chantal, op 26 mei 2014 1:29
  Adriaan je hebt groot gelijk, het lijkt wel een dorp hier inmiddels.
  Geef mij maar de PVV.
  Men beseft niet dat de pensioenpot ook nog leeggeroofd gaat worden, dat er geen geld meer overblijft dankzij dat Europa.
  Jammer… CU zal hier echt geen verandering in brengen, helaas.

  0Bericht door Zwollenaar01, op 26 mei 2014 8:19
  @Chantal,

  als je een beetje geluisterd hebt naar het nieuws dan had je kunnen weten dat, welke partij je ook gestemd had in NL, wij het verschil niet gaan maken met ons nietszeggende landje…ongeacht of je PVV, CU of wat ook had gestemd.
  0Bericht door -willem-, op 26 mei 2014 8:28
  nu snap je waarom d666 en cohorten er door willen drukken dat we voortaan gedwongen zullen worden om op zondag te gaan stemmen… gaar je niet lukken d66 smilies/cool.gif we blijven positief stemmen, voor milieu, mensen en samenleving in een Christelijk Europa.

  0Bericht door Mario, op 26 mei 2014 8:57
  Ik kan heel goed op zondag stemmen naar de kerk gaan en een rustdag nemen hoorsmilies/cool.gif

  0Bericht door Jo, op 26 mei 2014 9:05
  Wat een gezeur elke keer over het feit dat mensen de CU stemmen. Lekker generaliseren. Ik stem ook CU, maar ga bijna nooit naar de kerk, werk op zondag. Ik stem CU, omdat ze een goed programma hebben. Ze staan voor een stukje traditioneel Nederland. Tegenwoordig moet alles maar kunnen. Ik ben tegen de zondags openstelling en niet vanuit geloofsovertuiging, maar omdat ik hoop dat mensen niet gedwongen worden op deze dag te werken. Het leven is al zo gejaagd is. Ik heb in Amerika gewerkt, daar heb je een 24 uurs economie. Dat moeten we echt niet willen in Nederland.

  0Bericht door Mike70, op 26 mei 2014 9:31
  er door willen drukken dat we voortaan gedwongen zullen worden om op zondag te gaan stemmen… gaar je niet lukken d66.

  Slechts een kwestie van tijd, vroeger had je ook geen reclame op t.v. op zondag en mochten mensen geen geld uitgeven op zondag, dus ook niet rondrijden in de auto. Deze principes verdwijnen heel langzaam simpelweg omdat ze niet houdbaar zijn. Hoelang geleden was het ontdenkbaar dat de winkels op zondag open waren? Nog geen 10 jaar volgens mij, ook dit principe is al overboord. 20 jaar geleden had je in elke wijk 3 of meer kerken. Stemmen op zondag is slechts een kwestie van tijd.

 2. Had gehoopt op wat minder minder minder D’66. Had wel wat meer kritiek op europa gewild. Nu gaat het ons veel meer geld kosten.

 3. @ Mariane dat plaatje is van Zwolle de christelijke stad!

  Ik vindt de landelijke uitkomst belangrijker dan Zwolle die zegt: 4 zetels voor de PVV.

 4. ericht door Leonardo, op 26 mei 2014 16:27

  Ik ben er trots op dat de PVV in Zwolle verloren heeft, weg met die haatzaaiers

  kijk nu eens in de spiegel 8)

 5. Hieronder een aantal punten uit het verkzieingsprogramma van de PVV. Daar krijg ik persoonlijk een nogal onbehaagelijk gevoel bij, of zouden de meeste Nederlanders dit normaal vinden? Dat zou me nog meer een onbehaagelijk gevoel geven.

  – Overal preventief fouilleren
  – Op elk openbaar gebouw wappert de Nederlandse vlag
  – Onze vlag wappert op alle scholen
  – Veel vaderlandse geschiedenis in het curriculum
  – Politie-uniform met meer uitstraling
  – Betere uitrusting politie, bijvoorbeeld met Amerikaanse wapenstok
  -Registratie van nationaliteit daders van misdrijven, inclusief de vermelding ??Antilliaan??

  http://www.pvv.nl/index.php/visie/verkiezingsprogramma-2012.html

 6. Mooi dat de Partij van de dieren nu een zetel hebben in het EP parlement. Dat gezeul met dieren door heel Europa moet maar is afgelopen zijn. Gewoon terug naar producten uit eigen streek. Gebeurt steeds meer gelukkig.

 7. Adriaan, die 7 punten heb ik willekeurig gelicht uit het verkiezingsprogramma van de PVV. Dat verzin ik niet. Dat programma stopt niet als de verkiezingen voorbij zijn! Als je dus op die partij stemt ben je het o.a. met bovengenoemde punten eens. Daar kun jij wel niets mis aan vinden maar ik ben gelukkig niet van die gedachten. ” overal preventief fouilleren ” om maar 1 te noemen. Adriaan vindt het geen probleem om 3 keer zijn ID te laten zien aan elke agent als hij even naar de Lidl gaat. Zoveel agenten kom je niet tegen? Als het aan de PVV ligt wel hoor, meer blauw op straat.

Reageer