Fraterhuis Academie gaat naar buiten

Zwolle – Op de langste dag van het jaar trekt de Fraterhuis Academie naar buiten. Zaterdag 21 juni om 11.00 uur zijn oude en nieuwe studenten welkom op het Celepleintje, waar Constant Hoogenbosch in de buitenlucht het genre roadmovies bespreekt. Als afsluiter krijgen de bezoekers bovendien de film Sideways te zien.

Het voorjaar zit er bijna op en dat is te merken aan de temperaturen. De terrassen op de markten van Zwolle stromen langzaam vol, het Weezenlandenpark biedt ruimte voor de mooiste festivals. Daar komt dit jaar een uniek buitenevenement bij. De Fraterhuis Academie geeft het eerste buitencollege in haar geschiedenis. Op het Celepleintje, de plek waar de Zwolse School ooit geschiedenis schreef, kunnen 99 belangstellenden terecht voor een bijzondere lezing. Roadmovies staan centraal. Docent Constant Hoogenbosch legt uit wat er zo leuk is aan films over reizen. De lezing sluit af met de vertoning van één van de leukere Roadmovies van het laatste decennium, Sideways. Hierin spelen Paul Giamatti en Thomas Haden Chruch twee vrienden die een tocht maken door Californische wijngaarden.

Speciaal voor de bezoekers van deze lezing heeft het Fraterhuis samen met wijnspeciaalzaak Mondovino een wijnarrangement samengesteld. Bezoekers van de lezing krijgen gratis enkele glazen van de meest toepasselijke wijnen, speciaal geselecteerd door de kenners van Mondovino. De Fraterhuis Academie over roadmovies vindt plaats op 21 juni om 21:00 uur. Vanwege het beperkte aantal kaarten is het verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer