Het CCC wint Athenespelen 2014

Zwolle – Vorige week vertrok het CCC met een team van 36 leerlingen naar het noorden van het land om te strijden voor de meest befaamde landelijke onderwijssportprijs van het jaar; de Athenespelen. Na twee geweldige dagen vol sportieve hoogtepunten stonden de sporters van het Carolus Clusius College op de hoogste trede van het ereschavot.

 

ccc_wint_athenespelen.jpg 

 

De leerlingen lieten zich van hun beste sportieve kant zien tijdens de Spelen. Casper Bloemendaal liet alle klimmers en zelfs de instructeurs zien dat hij de beste was. De volleybaldames stegen onder leiding van Anje Post en Anne van Driel boven zichzelf uit. Het basketbalteam stond als een huis. Elise Wiebes en het tennisduo Eline Niemeijer en Peter de Jonge lieten menig tegenstander alle hoeken van het veld zien. Julian Hartman deed datzelfde aan de tafeltennistafel. Inga Bakker en Marnix Kuhlmann liepen harder, sprongen hoger, stootten en gooiden verder dan de concurrenten. Leon van de Brink verdeelde de ballen op het voetbalveld waar onder andere Thijs Hallewas en Belan Zend wel raad mee wisten.

Trots
Kortom, het waren geslaagde Spelen voor het CCC. ‘Als school zijn we natuurlijk trots op het behaalde resultaat, maar ook op de weg hier naar toe. De sportieve manier waarop onze leerlingen de twee dagen beleefden was geweldig. De leerlingen hebben de prijs echt verdiend!’ aldus Michiel Kruiswijk en Pascal Zwaagman, docenten van het CCC.

Athenespelen
Jaarlijks worden de Athenespelen gehouden ter promotie van de studentenstad Groningen. Na een loting mogen 32 scholen uit heel Nederland strijden om de onderwijssportprijs van het jaar. Het CCC was dit jaar één van de gelukkige scholen die aan het evenement deel mocht nemen.

Artikel delen:

Reageer