Rick Dekker van Feyenoord naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft een akkoord bereikt met Rick Dekker. Weblog Zwolle maakte daar vorige week via Twitter al melding van. De jeugdige speler (15-03-1995) komt transfervrij over van Feyenoord, waar hij aanvoerder was van Feyenoord A1. In Zwolle tekent hij een contract voor twee seizoenen, met daarbij de optie voor één extra jaar. Dekker speelde afgelopen seizoen onder meer mee in het eerste elftal van Feyenoord in het oefenduel tegen SBV Excelsior.
Dekker, die zichzelf omschrijft als een verdedigende middenvelder, is blij met zijn overgang naar PEC Zwolle: ,,De keuze voor de Zwollenaren was niet moeilijk. In de gevoerde gesprekken gaven Ron Jans en Gerard Nijkamp mij direct een positief gevoel.  Daarnaast denk ik dat ik mijzelf hier goed kan ontwikkelen. Het liefst speel ik op de nummer zes positie, waar ik de duels kan aangaan en veel passes kan geven. Bij PEC Zwolle hoop ik uiteindelijk een basisplaats te veroveren. Het voetbal dat de club speelt past goed bij mij.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp is content dat Dekker de overstap maakt naar Zwolle: ,,Rick is een jonge speler met veel potentie. Het is een mooie ontwikkeling dat wij talenten als Rick Dekker, die op het hoogste jeugdniveau hebben gespeeld, naar PEC Zwolle kunnen halen. In Zwolle krijgt hij de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en om met de hoofdselectie mee te trainen."

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Mooi om te zien dat er goed aan de lange termijn wordt gedacht. Nu nog hopen op een paar klinkende namen die direct in de hoofdmacht mee kunnen doen.

 2. Er wordt een goed technisch beleid gevoerd.

  In plaats van geld te spenderen aan ‘namen’ kiest PEC Zwolle ervoor om te investeren in transfervrije spelers die zich al bewezen hebben (Rienstra) en jonge spelers met potentie (Marinus, Mouro en Dekker). Bovendien ligt nu vrijwel de hele selectie zonder clausules op langere termijn vast waardoor PEC Zwolle ook door serieuze transferinkomsten verder kan groeien.

  Hiermee wordt er enerzijds een gezond transferbeleid gevoerd omdat spelers transfervrij zijn en anderzijds de doorstroming naar het eerste (toch een knelpunt) wordt bevorderd. Daarmee worden de ?? gereserveerd om te investeren in scorend vermogen (ook een verbeterpunt gelet op het aantal kansen dat PEC Zwolle elke wedstrijd creëert).

  Gelukkig geen Koolwijk, Sno of Castelen waarvan de insiders weten dat deze de mentaliteit niet kunnen opbrengen om zich verder te ontwikkelen. Tenslotte ook maar goed dat Falkenburg niet komt; meer een aanvallende middenvelder dan een spits al heeft hij het op die positie bij onze aartsrivaal niet onverdienstelijk gedaan.

  Desespereert nimmer & Noar Veur’n!

 3. Wat een wijs stukje van El Rey. De realiteit is dat PEC geen cent te makken heeft totdat er een goede speler goed verkocht is en dus voorlopig aangewezen is op spelers die elders -transfervrij-buiten de boot vallen. De realiteit is tevens dat deze “supporter” zolang het goed gaat met de club looft en slijmt en dat er bij noodweer een stortvloed aan vervelende kritische schrijfsels loskomt. Zo eentje.

Reageer