Spaanse sfeer bij manege de Haerst

Zwolle – Bij Hippisch Centrum de Haerst kunnen zondag 1 juni liefhebbers van het Spaanse paard volop genieten. De Vereniging van het Spaanse paard Nederland organiseert haar 5eLedendag bij de Haerst in Zwolle. Trainer Herman Wientjes uit Zwolle geeft een clinic, er zijn demonstraties van prachtige hengsten en Sevillaanse danseressen.

 

Het programma begint om 10.00 uur met een openingsshow door showtrainer Josh Clemens, bekend van Euro Disney. Het Spaanse paard wordt in al haar facetten getoond; in het werken aan de hand, aan de lange teugel en de hogere dressuur. Ook Emmelie Scholtens, een bekende nationale dressuuramazone, komt speciaal naar Zwolle voor de Ledendag met haar Spaanse hengst.

 

Copa Caballo Español
Naast standjes, die de Spaanse sfeer compleet maken, zijn er vooral veel prachtige Spaanse paarden te bewonderen. In een dressuurbaan strijden de Nederlandse ruiters met hun Spaanse paarden om het clubkampioenschap; de Copa Caballo Español.

 

Trainer Andrew Hodgson laat zien hoe je met vertrouwen problemen bij een paard kunt oplossen. De dag eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis voor iedereen. Meer informatie over de Ledendag is te vinden opwww.andalusier-vereniging.nl.

Artikel delen:

Reageer