Beweegvoorziening op Sportpark Marslanden

Zwolle – Olga Commandeur, bekend van “Nederland in beweging”, opende maandag 26 mei 2014 de beweegvoorziening op het Sportpark Marslanden. Een initiatief van drie partijen uit de omgeving van het Sportpark Marslanden, namelijk Fysio Mobilae, Vogellanden en Landstede. Samen stelden zij een beweegvoorziening samen waarvan sporters, revalidanten, patiënten en omwonenden gebruik kunnen maken. 

 

beweegvoorziening_014.jpg 

 

Bij het uitzoeken van de voorziening is rekening gehouden met de functionaliteit en inzetbaarheid. Zo kunnen Fysio Mobilae en Vogellanden de beweegvoorziening inzetten in behandelprogramma’s van cliënten of revalidanten. Er is ruimte voor behandeling, activering en uitvoering op één plek. Door de samenwerking en de goede voorzieningen is het mogelijk om meer voor elkaar te betekenen, de revalidatie-effecten te verbeteren en te verduurzamen.

Samen met inzet van studenten van Landstede en de sportparkcoach zullen er activiteiten plaatsvinden waarvoor de buurt wordt uitgenodigd. Er is een plek gecreëerd waar men kan bewegen en ontmoeten. Om deze reden is gekozen voor een open concept met een publieksfunctie, waar men ook zonder begeleiding gebruik van kan maken. Een informatiebord geeft aan hoe de verschillende onderdelen te gebruiken en waar ze voor dienen.
 

Sportpark voor iedereen 

 

De beweegvoorziening is één van de vele voorzieningen op het Sportpark Marslanden. Op het park zijn meerdere verenigingen actief. Zij stellen hun accommodaties, verenigingsmanager en –coach beschikbaar. De verenigingsmanager en –coach zorgen voor activering, toezicht en begeleiding. Daarnaast zullen er regelmatig activiteiten worden georganiseerd gericht op de doelgroep van Vogellanden en Fysio Mobilae. 

  

Subsidies 

 

De beweegvoorziening is mede mogelijk gemaakt dankzij een provinciale- en gemeentelijke subsidie in het kader van de woonservicegebieden.  
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hoe weten omwonenden wanneer de toestelen niet besproken zijn?
    Of moet je ophouden en wegwezen zodra er een groepje aan komt?

Reageer