Fundatie Zwolle trekt drie keer zoveel bezoekers

Zwolle – In de eerste 12 maanden na opening -31 mei 2013- ontving het spectaculair uitgebreide Museum de Fundatie in Zwolle 270.000 bezoekers. Dat zijn er drie keer zoveel als de gemiddelde 90.000 van de afgelopen jaren. 

fundatie.jpg 

‘De Wolk’ van Hubert-Jan Henket (BiermanHenket architecten) en de verschillende tentoonstellingen, waaronder ‘Dans op de Vulkaan – Kunst en leven in de Republiek van Weimar’, ‘Pieter Henket – The way I see it’ en ‘Marino Marini-Schilder, tekenaar, beeldhouwer’, brachten een record bezoekersstroom op gang.  ‘De Wolk’ werd in oktober 2013 onderscheiden met een Dutch Design Award en kreeg op 22 mei jl. een eervolle vermelding in de ‘BNA Gebouw van het jaar 2014 verkiezing’. Het juryrapport sprak van ‘een onmiskenbaar icoon’…‘ afhankelijk van het weer en de kant van waaraf je kijkt, valt het gebouw op of lijkt de ‘wolk’, bekleed met 55.000 driedimensionale keramische elementen, juist op te lossen in de lucht.’ Kasteel het Nijenhuis, de tweede locatie van Museum de Fundatie, kreeg in dezelfde periode 55.000 bezoekers. Het totaal voor Museum de Fundatie in de periode juni 2013 t/m mei 2014 komt daarmee op 325.000.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Mensen mogen het nog steeds lelijk vinden, dat is hun goed recht, maar het lijkt me nu meer dan duidelijk dat het een zeer succesvolle aanpassing is. Dus klagen lijkt me niet van toepassing.

  2. Dit museum is op de goede weg en kijkt ook buiten de museummuren naar mogelijkheden.
    Tijdelijke tentoonstellingen buiten de muren laat kunst dat anders in het archief ligt zien op plekken waar je het niet verwacht.
    Allemaal creatieve ideeën ik zeg goed bezig en ga zo door!

Reageer