Fraterhuis presenteert aanbod primair onderwijs

Zwolle – Het Fraterhuis besteedt op steeds meer manieren aandacht aan de kennismaking met filmcultuur. Daar past ook een divers filmeducatief aanbod bij. Naast de traditionele schoolvoorstelling zijn filmerfgoed en filmfestivals ook vertegenwoordigd. Vanaf deze maand is filmeducatie voor 2014-2015 beschikbaar voor het primair onderwijs in Zwolle en regio.

 

Het Fraterhuis is dé plek voor filmcultuur in Zwolle waar dagelijks kwaliteitsfilms worden vertoond. Het filmtheater heeft kennis van filmeducatie en mediawijsheid, toegang tot lespakketten én ervaring met schoolvoorstellingen en kinderfilmfestivals, zoals Cinekid en het Fantastisch Kinderfilm Festival.

 

Aanbod

Het Fraterhuis doet u graag enkele suggesties uit het vernieuwde aanbod. School@Cinema is de nieuwe naam voor onze succesvolle, exclusieve filmvoorstellingen. Filmjuwelen is het bijzondere filmerfgoedprogramma van filmmuseum EYE dat film en cultureel erfgoed op unieke wijze combineert. Ook is er keuze uit filmvoorstellingen en lesmateriaal naar aanleiding van gerenommeerde festivals als Cinekid, International Documentary Festival Amsterdam, Fantastisch Kinderfilm Festival en Holland Animation Film Festival. Een volledig overzicht staat vermeld op www.filmtheaterfraterhuis.nl

 

Cultuureducatie Zwolle

Het Fraterhuis is als voorhoede aanbieder in Zwolle vanaf het begin betrokken bij het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit in deze regio. Ons aanbod is ook te vinden op de website van Cultuureducatie Zwolle (www.cultuureducatiezwolle.nl). 

Artikel delen:

Reageer