‘Nieuwe Helden’ te zien in het Fraterhuis

Zwolle – Nieuwe Helden, dé wielrendocu van 2014, is te zien vanaf 15 juni om 16.30 uur in het Fraterhuis. De film volgt de Tour de France van de Nederlandse Argos-Shimano ploeg. Een jong team dat zonder doping maar met een innerlijke overtuiging en sterke teamgeest meestrijdt in de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar.

Wielrennen stond jarenlang slecht bekend door de EPO, amfetaminen en bloeddoping. Maar het is ook de sport die honderden amateurs elke dag beoefenen op de wegen in en rond Zwolle. Voor hen en andere liefhebbers haalde het Fraterhuis ‘Nieuwe Helden’ naar Zwolle. Of je nu komt ter inspiratie voor nieuwe ritten of als time-out tussen de trainingen door: na het zien van deze film wil iedereen de fiets uit de schuur halen.

Historische etappewinst
In de honderdste editie van de Tour de France zint Argos-Shimano op revanche jegens de oude garde. Ze weten dat ze als kleine ploeg geen kans maken in de bergen en specialiseren zich in de sprint. Voorafgaand aan de Ronde stellen ze zich één doel: Marcel Kittel, de beste sprinter uit de selectie, moet in één van de ritten als eerste over de streep.

Documentairemaker Dirk Jan Roeleven volgde het jonge team tijdens de Ronde en is erbij als de renners geschiedenis schrijven. Dicht op de huid, in cinema-vérité stijl, vangen zijn camera’s alle vreugde en verdriet. Het resultaat is een film die een inkijkje geeft in de keiharde wereld van het wielrennen.

‘Nieuwe Helden’ is op 15, 16 en 17 juni te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Beeldbepalend
Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer