Moderne Devotie stroomt over IJsseldal

Zwolle – Op 28 mei starten drie grote activiteiten rond de Moderne Devotie in het IJsseldal. Allereerst is er het Geert Groote Festival in Deventer op 28 mei en 29 mei. Het Festival heeft als thema “Samenleven in Verbondenheid“. Een Festival om samen op adem te komen met vieringen, dans, schrijven, fietsen, film, maaltijd en ontspanning.(Zie www.grootefestival.nl)

Tegelijkertijd start 28 mei in Zwolle het Postmoderne Devotiefestival, een Festival in het teken van gemeenschap, ontmoeting en verbinding. Het Festival in Zwolle duurt t/m 1 juni. Van Ondernemersontmoeting tussen Nieuwe Hanze en Nieuwe Devotie tot een afsluitend gemeenschapsconcert in de Grote Kerk. Het Festival maakt deel uit van Zwolle Unlimited (zie www.zwolleunlimited.nl)

Als een ‘verbindende rivier’ tussen Deventer en Zwolle wandelen pelgrims vanaf woensdagavond 28 mei in Deventer over het Geert Grootepad, via Olst, Wijhe, Herxen, Windesheim naar Zwolle.

Zaterdagavond komen zij in Zwolle aan, en op zondag 1 juni is de pelgrimsreis ten einde, ze kunnen dan nog een deel meemaken van het Postmoderne Devotiefestival. Onderweg verblijven de pelgrims bij gastgezinnen. (zie www.pelgrimstochten.org)

Aan de andere kant van de IJssel vindt de Moderne Devotie ook zijn weg. Zaterdag wordt er in Wapenveld een bezoekerscentrum geopend over de Moderne Devotie in de Oost Veluwestreek en later in juni wordt er een fietsroute gepresenteerd en gefietst in het teken van de Moderne Devotie. (info via jannitrauw@gmail.com)

De bedoeling is om van al deze festivals volgende jaar een groot Moderne Devotie Festival te maken, met allerlei activiteiten in de IJsselstreek.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Wel een leuke ‘beweging’ , ‘moderne devotie’.
  Op de ‘verbindende rivier’ , ‘wandelen pelgrims’.
  Top, wie weet wat er uit voortkomt,
  Met zo’n mooie ‘Pelgrimsreis’.
  Heel veel moois gewenst aan de ‘wandelende pelgrims’,
  Trouwens, als ’t begrip ‘pelgrims’ voor wie mijn berichtje
  leest geen chocola maakt…. Ik snap d’r ook niks van.
  Maar mooi te lezen dat op de ‘verbindende’
  ‘rivier’ , de pelgrims’ lekker aan de wandel zijn.
  Kijk uit voor de elektrische fietsen!

Reageer