Folkrockmachine Wovenhand naar Hedon

Zwolle – Wat begon in 2001 als het zijproject van David Eugene Edwards (ex-16 Horsepower) is een serieuze folkrockmachine geworden. Dit jaar kwam alweer het zevende studioalbum Refractory Obdurate van Wovenhand uit en op donderdag 5 juni komt de formatie naar Hedon.

wovenhand_new_erwin_verstappen.jpg

Live weet de band met dreigende, duistere gitaarmelodieën en intense vocalen het publiek te overwelmen. Het zesde album The Laughing Stalk uit 2012 bevatte al meer elektrische gitaren en meer drums en klonk de band pittiger dan ooit tevoren. Het laatste album Refractory Obdurate gaat op deze voet verder maar de band behoudt haar melodieuze inslag.

Christine Owman

De excentrieke Zweedse Christine Owman brengt met behulp van een reeks instrumenten die ze allemaal zelf bespeelt een betoverend geheel. Christine is celliste en klassiek geschoold, maar al jong begon ze interesse te ontwikkelen voor rock, psychedelische en instrumentele muziek. Owman maakt een mix van droompop, folk, klassiek, noise en avantgarde waarbij ze gebruik maakt van vervorming, galm en effectpedalen. Dit wekt een intense, bevreemde sfeer op die live wordt ondersteunt door obscure jaren ’20 films.

WOVENHAND
Support: CHRISTINE OWMAN

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Donderdag 5 juni
Open                          : 20:30 uur
Aanvang                     : 21:30 uur
Entree                         : € 20,00

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, bij de Plato in Zwolle en aan de deur van Hedon op de avond van het concert.

Artikel delen:

Reageer